Części z Bisztynka

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

skyrafal

Części z Bisztynka

Post autor: skyrafal » sob mar 14, 2015 7:44 pm

Mam takie pytanie - czy ktoś z Was kupował części od gościa z Bisztynka ? Chodzi mi głównie o jakość blokad mostów które oferuje oraz czy to co sprzedaje to są oryginały z Rosji czy ukraińsko/białoruskie podróbki ?
http://www.7fly.pl Ekstremalne loty widokowe

dabek79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Części z Bisztynka

Post autor: dabek79 » ndz mar 15, 2015 10:40 am

Ja kupuję u gościa części do uaza-afgany.Są różnej jakości,jak to z ze wschodu.Nowe piasty wymagały przetoczenia u tokarza,bo miały bicie i bieżni nie dało się wcisnąć.Ta blokada typu torsen to nie jest na pewno val-racing.Zakładałem ostatnio więc wiem.Brak otworów na obudowie,które są w blokadach val-racing.Chyba,że są różne.Sama blokada robi.Zobaczymy jak długo wytrzyma.Części ze wschodu to loteria.Najgorsze z jakimi miałem do czynienia to te z Białorusi...

skyrafal

Post autor: skyrafal » ndz mar 15, 2015 3:35 pm

Ciekawe jaka jest różnica pomiędzy torsenem Val Racing i tym co facet sprzedaje ??
Tylko Val Racing jest w takiej cenie że że 400zł więcej można kupić 100% pneumatyczną w Tarmocie więc chyba nie bardzo jest sens.

Szczególnie, że najwięcej roboty jest z odkręcaniem, rozbieraniem, a potem z regulacją, składaniem mostu i zabudowaniem do samochodu.
http://www.7fly.pl Ekstremalne loty widokowe

dabek79
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: dabek79 » pn mar 16, 2015 5:28 pm

Torsen jest bezobsługowy w zasadzie i wstawiasz zamiennie za mechanizm różnicowy i po temacie.100% blokada musi byc używana z głową.Do kosztów pneumatycznej dolicz koszt kompresora,przewodów i droższej robocizny.Łożyska też mogą dojśc,simering lub flansza wału.I wcale tak tanio nie wychodzi.A gościu handlował kiedyś częściami firmy Nirfi,czy jakos tak.Ostatnio kupiłem val-racing 10kg za 1250szelestów.Za regulację dyfra w Tar...cie wołali 350 szelestów rok temu + części.

Awatar użytkownika
tasior
Kontaktowanie:

Post autor: tasior » pn mar 16, 2015 7:30 pm

Jeśli chodzi ci o ten co jest na OLX to nie jest torsen tylko krzywkowy mechanizm różnicowy
Aro 243d 2.5D
Tarpan Honker 2.5d

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”