czy ktos moze kiedyś zakładał do uaza grzejnik nagrzewnicy od dodatkowego ogrzewania w nysie?

Bo mój oryginalny nie przetrzymał tych mrozów a u sasiada sie wala niepotrzebny, może i by pasował?
Moderator: Student
Hej! mam założona taką nagrzewnicę z nyski ... hmmm... hiba z nyski... tez sie walała po warsztacie to zaadoptowałem. Ma ona dwa wiatraki elektryczne i hula całkiem niexle. Na wężu doprowadzającym wode założyłem zawór kulowy tak coby załączać grzejkę dopiero jak woda przekroczy 80 stopni. Mam to ustrojstwo zamontowane na prawym tylnym nadkolu, lekko pod skosem, więc jak załączam to z przodu dmucha nagrzewnica oryginalna a z tyłu nyskowa... i jest ciepełko.gri74 pisze:Panowie
czy ktos moze kiedyś zakładał do uaza grzejnik nagrzewnicy od dodatkowego ogrzewania w nysie?![]()
Bo mój oryginalny nie przetrzymał tych mrozów a u sasiada sie wala niepotrzebny, może i by pasował?
hmmm... mój grzejnik ma długość z lekka 50cm a może i ciut więcej... nie wiem jak jest w uazie...Vandall1 pisze:Chyba za krótki
domotaj sobie jeszcze po drodze na wężach zwykłay kran kulowy z motylkiem, cobyś mógł włączać tylną grzejkę dopiero jak się silnik nagrzeje.... inaczej trwa to pioruńsko długo...gri74 pisze:I ja tak mam zamiar zrobić . skleiłem oryginalna nagrzewicę a od nysy zamontuje gdzies z tyłu
no ja swoja nagrzewnice potraktowalem szlifierka katowa , znaczy sie wypier... i w tej chwili jedynym slusznym rozwiazaniem jest zalozenie tej z nysy lub zuka.borman pisze:uazowska nagrzewnica budowana była z myślą o syberii więc po co jakieś dziwne patenty - przeczyść orginała (udrożnij zawór , przewody i samą nagrzewnicę ) w uazie przy sprawnie działającym ogrzewaniu , przy minus 20 jest ciepło (nawet przy nieszczelnej plantece )
Może to być powód, bo żeby odparować LPG trzeba bardzo dużo energii cieplnej.Didymos pisze:Kaloryfer nagrzewnicy pasuje od Warszawy (mam właśnie taki) ale raczej trudno taki dostać.
Jak wam się spisuje ogrzewanie w połączeniu z instalacją gazową, bo ja mam wpięty gaz równolegle w obwód nagrzewnicy i jest raczej zimnoale nie wiem czy to jest powód
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości