UAZ opony
Moderator: Student
UAZ opony
Witam wszystkich, dawno mnie tu nie było, Uaza od tamtej pory też nie ruszałem. Ale dzielnie czekał i postanowiłem go z powrotem uruchomić żeby pojeździć. Szukam opon do Uaza najlepiej w miare świeżych lub nawet nowych. Na starych oponach YA-245 mam straszne bicie,powyżej 40 Uaz dostaje takich wibracji że mało buda z ramy nie spadnie. Myśle że te opony co mam mogą pamiętać stalina. Dlatego chce zmienić na coś współczesnego może YA-192?
Lub jakaś europa. Co polecacie?

Po prostu Seba
Re: UAZ opony
RADZILLA pisze:Ya 192 mialem kidys fajnie robia i ciagle utrzymuja klimat uaza
dokładnie, a jak z jazdą po asfalcie? nie było wibracji duzych?
Po prostu Seba
Nie bylo nic oprocz milego dla ucha grania kostki felgi ori uaz detki nie wiem jakie i oczywiscie po pol kilo odwaznikow na kolo 

LJ 70
standardRADZILLA pisze:oczywiscie po pol kilo odwaznikow na kolo

Po prostu Seba
No ceny poszly. Ale w opony 4x4 za 420 masz jeszcze detke. Ja jak je mialem to chodzily tak jak pisales po okolo 350
LJ 70
Opona dobra na w miarę twardy teren. Na łące nie poszalejesz. Jak chcesz bardziej wyczynowo jeździć to jest trochę wąska. Miałem je bardzo krótko, były nówki i sprzedałem bo za mocno cięły teren. Błoto, z kopnym dnem, robiły dobrze ale za szybko się zapadały. Na asfalcie normalnie jak MTek. Na pewno w błoto są lepsze niż YA 245 ale w piach już nie.
Powiem szczerze, że z tym wyważaniem to pojechaliście. Odważniki i tak gubiłem w błocie więc zaniechałem wyważania.

Powiem szczerze, że z tym wyważaniem to pojechaliście. Odważniki i tak gubiłem w błocie więc zaniechałem wyważania.

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
Wydaje mi sie ze anabol nie uzywa uaza do ciezkiego orania to raczej te opony mu podejda
LJ 70
Witam,
ja tylko dodam, że zimą na ubitym śniegu nie robią w ogóle. Ruska guma robi się twarda jak drewno, i jeżeli chce się jeździć zimą trzeba zmienić na coś bardziej cywilizowanego.
Pozdrawiam
ja tylko dodam, że zimą na ubitym śniegu nie robią w ogóle. Ruska guma robi się twarda jak drewno, i jeżeli chce się jeździć zimą trzeba zmienić na coś bardziej cywilizowanego.
Pozdrawiam
Zimą się nie jeździ bo można się zakopać

ło ja durnyBalu-Balu pisze:Zimą się nie jeździ bo można się zakopać![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
No ..................... 

no ładnie a ja po 3 latach nie jeżdzenia Uazem znowu chce jeździć nim na co dzien 

Po prostu Seba
Albo jestes megatwardzielem, albo megalajza co sie pozuje na megatwardziela. Cokolwiek jestes idz do specjalisty.
to zart oczywiscie.

to zart oczywiscie.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
Ja tam jezdze na codzien i nie widze problemu
Mniej pali niz "normalne" auto wiec i tak zadowolony
Mniej pali niz "normalne" auto wiec i tak zadowolony

Ja jeździłem prawie 10 lat na co dzień i też nie widzę problemu.
Odpuściłem, jak kupiłem Patrola i się zaczęły codzienne dojazdy do pracy po 50km w jedną stronę.
Odpuściłem, jak kupiłem Patrola i się zaczęły codzienne dojazdy do pracy po 50km w jedną stronę.
Tez mi sie zmienilo. Wczesniej dp roboty mialem z zegarkiem w reku 35 sekund z buta
terax parkuje trucka troche dalej wiec mam 8 minut 

kiedyś jeden z kolegów z forum imporotwał graty z rosji moze udało by się cos taniej oponki załatwić
Po prostu Seba
Nie liczyłbym na zbyt dużą różnicę w cenie. Kiedyś chciałem ściągnąć z Białorusi blachy. Nie dość, że chcieli dolarach to jeszcze cena wychodziła wyższa niż w Polsce. No chyba, że pojechałbyś tam na starych gumach a wrócił na nowych (przynajmniej cło by Tobie odpadło).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Jeśli nie jeszcze nie zakupiłeś to miał bym coś takiego jak 245R16C ...
Nowe, Tanio, Wysokie, Wejdą do Uaza...
Jak coś to mogę dać fotkę.
Nowe, Tanio, Wysokie, Wejdą do Uaza...
Jak coś to mogę dać fotkę.
Ruski potrafi...
- nie_mientki
http://olx.pl/oferta/235-85r16-255-85r1 ... 4c2f3d4352
Pewnie o te chodzi. Nawet miejscowość się zgadza
Pewnie o te chodzi. Nawet miejscowość się zgadza