Ubezpieczenie OC
Moderator: Student
Ubezpieczenie OC
Witam wszystkich posiadaczy UAZ-ów założyłem w/w temat w celu dzielenia się ze wszystkimi użytkownikami wyjątkowego pojazdu jakim jest UAZ swoimi doświadczeniami w związku z ubezpieczeniem tegoż pojazdu od odpowiedzialności cywilnej (OC). Dzielmy się w jakich firmach ubezpieczeniowych jest najtaniej!!!
Re: Ubezpieczenie OC
najtaniej to w ogole! gorzej jak w bejce siudmom czy inna S klase przyjebiesz
a tak na powaznie gdzie nie poszedlem to cena od 1000 do 1500. Uaz jako ciezarowy, znizki jakies znikome
W AXA przez neta wyliczyli 500 zl/ rok i tak zostalo

a tak na powaznie gdzie nie poszedlem to cena od 1000 do 1500. Uaz jako ciezarowy, znizki jakies znikome
W AXA przez neta wyliczyli 500 zl/ rok i tak zostalo

Chciało by się wcale ale niestety dzięki rządom naszych elit nie da się a powinno być jak w innych państwach ubezpieczenie jest na konkretnego kierowcę a nie na pojazd bo kierowca nie jest w stanie jednocześnie prowadzić dwóch pojazdów mechanicznych! Ale nic nie zrobimy z tym chyba że projekt obywatelski który to był by pozytywnie wprowadzony.
Wracając do OC czyli AXA wyliczyła ci 500 na rok?
Wracając do OC czyli AXA wyliczyła ci 500 na rok?
- banan206
- jestem tu nowy...
W Generali 458pln, Uaz zarejestrowany jako ciężarowy 8 osób.
jako 8?banan206 pisze:W Generali 458pln, Uaz zarejestrowany jako ciężarowy 8 osób.
- banan206
- jestem tu nowy...
No właśnie nie pomyliłem się:) tylko w urzędzie się pomylili... Mam uaza 469 zarejestrowanego na 8 osób:) i problem na przeglądach bo pan diagnosta szuka 8 miejsca....
to lepiej to w urzędzie wyprostować bo wszystko będzie ok do momentu jakiegoś zdarzenie jak ktoś będzie uparty i dociekliwy to doszuka się i wtedy problemów nie zabraknie - wiem co mówię 

Do 9 osób masz na kat. prawka B. Więc przy 8 nie musisz mieć D. 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
- banan206
- jestem tu nowy...
Tylko właśnie jeśli bym chciał zmienić na 7 to musiał bym mieć fakturę na zmianę parametrów (tak jak przy przerabianiu samochodu osobowego z tzw kratką) plus przegląd cząstkowy... Dowiadywałem się... lub urząd który się pomylił kiedyś musiał by się przyznać do pomyłki, a tego nie zrobi. A najprostszy sposób to dorobienie jednego miejsca i sprawa załatwiona, dodam że to podpowiedział diagnosta:)
Powieś desanta na tylnej klapie 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
- banan206
- jestem tu nowy...
Taki mam plan