Bez przodu mie jedzie
Moderator: Student
Bez przodu mie jedzie
Od niedawna jestem właścicielem Uaza powoli poznaję jego możliwości niepokoi mnie fakt że bez załączonego przedniego napędu nie jedzie może dlaczego?
Re: Bez przodu mie jedzie
Nie ma tylnego walu.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
wszystko jest jak nie włączę pierwszej z brzegu dźwigni (według moje wiedzy jest od załączania przodu) to nie jedzie...
zmielony dyfer, urwana półośka albo nieumiejętne operowanie lewarkami; może masz go na neutralu i dlatego nie jedzie (nie pamiętam już jak tam lewarki pracują ale to pewnie ktoś zaraz Ci wjaśni)
EDYTA:
masz błąd w tytule bowiem na 100% powód jakiś jest
EDYTA:
masz błąd w tytule bowiem na 100% powód jakiś jest

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Cały sęk w tym, że przy załączonym przodzie ciągnie i tył
zrób doktorat z wajhologii
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Na luzie srodkowa wajha mocno do przodu. Prawa do tylu. Jak nie jedzie to popsute
Ostatnio zmieniony wt cze 07, 2016 9:43 am przez messix, łącznie zmieniany 1 raz.

Pierwsza od kierowcy dźwignia ma trzy położenia. Całkiem do przodu to jest załączony reduktor na biegi szosowe. Jeśli druga wajcha (długa) jest do tyłu (ma tylko dwa położenia) to jedziesz na samym tyle. Jeśli dasz długą do przodu to jedziesz na szosowych łącznie z przednim napędem. Jeśli krótką przesuniesz raz do tyłu to masz neutral na reduktorze i auto stoi nawet jak zmieniasz biegi. Możesz tą krótką przesunąć jeszcze raz do tyłu i wtedy masz biegi terenowe (wielka siła, mała prędkość). Nie załączysz jej do tej pozycji póki nie przełączysz długiej do przodu czyli nie załączysz przodu. 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
Raczej grzebiesz nie tą wajchą co trzeba, uaz to prost wynalazek.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.