Sterowanie sprzęgłem na linkę

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

c64cIub

Sterowanie sprzęgłem na linkę

Post autor: c64cIub » śr lip 12, 2017 11:20 pm

W oryginale miałem "pedały w ramie". Z żalem się ich pozbyłem przy montażu hamulców tarczowych, ale przynajmniej mogłem je szerzej rozstawić niż były. Nie chciało mi się rzeźbić hydraulicznego wysprzęglika, niewiele by to z resztą wniosło do użytkowania. Zrobiłem więc na linkę.

Widok przy wysprzęgliku:
Obrazek

I opis całości: http://grzegorski.net/wiki/doku.php?id= ... glonalinke
Spawanie MAG/TIG, przeróbki pojazdów, akcesoria "na miarę", ślusarstwo, elektryka itp.

Awatar użytkownika
vandall1

Re: Sterowanie sprzęgłem na linkę

Post autor: vandall1 » czw lip 13, 2017 9:00 am

:)2
Dopracuj jeszcze prostowanie przewodów ham
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

c64cIub

Re: Sterowanie sprzęgłem na linkę

Post autor: c64cIub » czw lip 13, 2017 1:21 pm

Dawno miedzi nie miałem w łapach. Kiedyś robiłem parę instalek z miedzi, ale chłopaki mieli prostowniczkę , chyba 5 rolek miała. Przeciągało się ja po rurce i efekt był taki jakby nigdy rurka nie była zwinięta. Teraz kupiłem 10m rolkę i "prostowałem" w palcach. Nawet wyszło lepiej niż na tej fotce, po czym podczas montażu musiałem tyle gratów ominąć, że całe prostowanie poszło się giąć. Zostały tylko dwa ładne równoległe łuki na tylnym "nadkolu" ramy. Wiem, że takie nieidealnie proste, technicznie nie są złe i tylko dlatego jakoś to przeboleję.
Te dwa przewody jeszcze nie są dokończone, po prawej stronie tego uchwytu zwisają 70 cm kawałki, które dopiero wylądują w trójnikach.
Spawanie MAG/TIG, przeróbki pojazdów, akcesoria "na miarę", ślusarstwo, elektryka itp.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”