Witam,
Poszukuję warsztatu lub osoby, który zamontuje silnik Andorii 4CT90 do Uaza ogórka 452. Przy okazji przydałoby się wspomaganie kierownicy, które też można zaadoptować od Lublina. Mam też afgany ewentualnie do włożenia.
Od tej przeróbki oczekuję:
- ustabilizowania kultury pracy silnika,
- uniknięcia wystąpienia szeregu usterek, permanentnie pojawiających się na oryginalnym silniku (zapłon, smarowanie, gaźnik, wycieki, alternator),
- zwiększenia mocy silnika.
Inne silniki wymagają znacznie większych nakładów finansowych, czasowych i organizacyjnych w zakresie dopracowania elektryki, podzespołów itp. Andoria jest łatwo dostępna i względnie tania. W jednym uazie mam już Scorpio 2.9 benzynę. Te silniki się jednak kończą.
Samochód ma normalnie jeździć po drogach i nieużytkach. Nie jest przeznaczony do topienia w błocie i rajdów.
Jeśli ktoś ma jakieś racjonalne propozycje, chęci do zrobienia takiej przekładki i doświadczenie w tym zakresie to proszę o kontakt. Jasne jest dla mnie, że jakieś prace towarzyszące tej przekładce będą konieczne, więc reżim czasowy jest dość elastyczny.
Jestem z Wawy, więc najlepiej byłoby, gdyby warsztat był w promieniu 100-150 km. Kontakt 605|678|464 lub piotr1944@o2.pl.
Pozdrawiam.
Piotr.
Andoria turbo w Uazie 452
Moderator: Student
Re: Andoria turbo w Uazie 452
To chyba będzie problem,bo przekładnia lublina jest zupełnie inna niż uazowska

Ew przekładnię uaz załatwić ze wspomaganiem,a pompę z lubl.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl