Zagadnienie gaźnikowe
Moderator: Student
Zagadnienie gaźnikowe
Na stronie sprzedawcy części uazowych są dwa rodzaje gaźników, jeden o symbolu k131 a drugi k135. Różnica w cenie 100 PLN. Chyba chodzi o jedno i dwukomorowe? W moim samochodzie mam zamontowany klasyczny gaźnik weber ,które milionami były montowane w żukach , dużych fiatach itp Generalnie moje auto na benzynie nie chce pracować. Zapalam jednak na benzynie i nie jest to problem z tym,że trzeba ręcznie podpompować. Potem obroty falują a jak jadę na benie to praktycznie na każdych wolnych obrotach i przy redukcji biegu gaśnie. Na ssaniu nie gaśnie. Ciekawi mnie czy : wyregulować ten gaźnik który mam ?tzn umyć rozkręcić sprawdzić itp ,czy on może być w uazie? Czy raczej wrócić do oryginału i zainstalować normalny seryjny rosyjski? No i jaki , ilu komorowy ,auto z 1990 roku, uaz 469b.
Dodam ,że na gazie zachowuje się normalnie, obroty równe , niedawno miałem wyregulowane zawory.
Pozdrawiam
Dodam ,że na gazie zachowuje się normalnie, obroty równe , niedawno miałem wyregulowane zawory.
Pozdrawiam
Que penis aqua turbo??
Re: Zagadnienie gaźnikowe
Umyć, to podstawa, a potem diagnozować. Chyba, że penga w kieszeni za duża to można kupować.

Ostatnio zmieniony wt mar 20, 2018 10:58 am przez Balu-Balu, łącznie zmieniany 1 raz.
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
"nullo retentus impedimento"
To nie są takie same gaźnik, miały różne gardziele, dysze, sterowanie. Sprawdź oznaczenie na gaźniku.W moim samochodzie mam zamontowany klasyczny gaźnik weber ,które milionami były montowane w żukach , dużych fiatach itp
UAZ 469B 80'
Jak masz przełożony z Fiata 1500cm3 do UAZa, który ma 2445cm3, to może kiepsko robić. Z czego ten gaźnik wyciągnąłeś? Skoro masz LPG, to gaźnik jest urządzeniem startowo-rozgrzewkowym, nie musi być najlepszy, oszczędny i skomplikowany. Nie ma znaczenia jaki wsadzisz, ilu gardzielowy, z oszczędzaczem czy bez, z elektrozaworami itp. Wsadź ten co działał, ew. wyreguluj ten co masz wsadzony. Jak będzie trochę za dużo podawał, to tylko rzadziej ssania będziesz używać. Ważniejsze to pilnować LPG, bo małe spalanie cieszy tylko przez chwilę.
Spawanie MAG/TIG, przeróbki pojazdów, akcesoria "na miarę", ślusarstwo, elektryka itp.
Auto kupiłem już z takim gaźnikiem. Zrobię porządny serwis , już mam zestaw naprawczy. Generalnie odpala ale z trudem , no i jak piszesz służy tylko do rozgrzewki. Po serwisie na pewno będzie równiej chodził .
Que penis aqua turbo??
Spotkał się ktoś z gaźnikiem w UAZ-ie montowanym w osi poziomej,coś jak motocyklowy z wydajnością odpowiednią dla naszego silnika?
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Widziałem taki wynalazek w Maluchu, tyle że tam były połowę mniejsze cylindry. Przydałoby się policzyć prędkość przepływu mieszanki w silniku UAZa w litrach na minutę (średnica,skok obroty) i zobaczyć, czy coś od dużego singla podeszło (Yamaha SR, Suzuki DR).
Spawanie MAG/TIG, przeróbki pojazdów, akcesoria "na miarę", ślusarstwo, elektryka itp.
Spotkałem się kiedyś z takim wynalazkiem w uazowołdze, zamiast standardowego gaźnika była dorobiona przejściówka i założony bocznossący gaźnik dell'orto, ale to było blisko 20 lat temu i szczegółów nie pomnę.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Pewnie prościej w obecnych czasach będzie zamontować wtrysk paliwa,niż dobrać pasujący wydajnością gaźnik.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Na razie chyba odpuszczę temat gaźnika.
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD