ile wchodzi oleju do UAZa (ide wlasnie wymieniac a dokladnie nie pamietam )
dziekuje za szybkie odpowiedzi

Moderator: Student
zalezy od tego jak szczelną masz podłogę, przyjmując założenie że wylewać ci się będzie tylko przez dziury przy pedałach i ewentualnie przez uszczelki przy drzwiach (wazna sprawa - klapka przy pompie hamulcowej pod nogami kierowcy). no wiec jesli nie bedzie sie wylewało zbyt dużo to powinno się zmieścic 693 litry. Ale musisz mieć jeszcze ze sto litrów na dolewki zeby utrzymać poziom zbliżony do krawędzi burty. Przez tydzień to sie pewnie i tak wszystko wyleje, wiec chyba nie warto sie w to bawić. Oleju miesci sie tyle samo co wodyMercenaryy pisze:Panowie tak na szybkiego:
dziekuje za szybkie odpowiedzi![]()
![]()
To zalezy od tego jak masz wyskalowany poziom oleju na bagneciejerry30 pisze:Wg. instrukcji dokladnie 6,7 L
Az sprawdzilem.
Z malca to krótkiBart03 pisze:3,5 to faktycznie jakis ewenement. A moze ktos zapodal np bagnet z malacza
krecik, chyba sie pomyliłeś, mnie wyszło 1693, a doliczając schowki w nadkolach to jeszcze + 40Krecik pisze:zalezy od tego jak szczelną masz podłogę, przyjmując założenie że wylewać ci się będzie tylko przez dziury przy pedałach i ewentualnie przez uszczelki przy drzwiach (wazna sprawa - klapka przy pompie hamulcowej pod nogami kierowcy). no wiec jesli nie bedzie sie wylewało zbyt dużo to powinno się zmieścic 693 litry. Ale musisz mieć jeszcze ze sto litrów na dolewki zeby utrzymać poziom zbliżony do krawędzi burty. Przez tydzień to sie pewnie i tak wszystko wyleje, wiec chyba nie warto sie w to bawić. Oleju miesci sie tyle samo co wodyMercenaryy pisze:Panowie tak na szybkiego:
dziekuje za szybkie odpowiedzi![]()
![]()
A woda tańsza, i łatwiej ją nalać, wystarczy wrzucic auto do jeziorka i juz w niego wchodzi wody na max
ps. do silnika 5.5 litra, 6 jak planujesz strome jazdy, licząc z wymianą filtra oleju, mosty, reduktor i skrzynia biegów razem tez około 5 litrów przekładniowego.
No faktKrecik pisze:Z malca to krótkiBart03 pisze:3,5 to faktycznie jakis ewenement. A moze ktos zapodal np bagnet z malacza
to by ci max pokazywał po wlasniu 10 litrów do miski;)
raczej on za długi był, hehe..
Ale teraz leje 5.5 litra i jest ok.
mozliwe , ze bagnet byl od uaza ale .. wlasnie mam trzy silniki od uaza i w kazdym jest inny bagnet - jest widoczna roznica w skalowaniuKrecik pisze:To zalezy od tego jak masz wyskalowany poziom oleju na bagneciejerry30 pisze:Wg. instrukcji dokladnie 6,7 L
Az sprawdzilem.Kiedys miałem silnik w który wchodziło... uwaga, 3.5 litra oleju i już pokazywało na bagnecie max
nawet sie kontrolka nie świeciła i jakies tam cisnienie normalne miał. Oczywisdcie do czasu kiedy pojechałem na górki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość