Alternator
Moderator: Student
Alternator
Witam
Chcę wymienić alternatorek na większy. Te oryginalne 350 W zaczęło mi trochę nie wystarczać.
Od czego pasuje alternator i kto ma jakie u siebie??
Chcę wymienić alternatorek na większy. Te oryginalne 350 W zaczęło mi trochę nie wystarczać.
Od czego pasuje alternator i kto ma jakie u siebie??
Nie wiem z jakiego to samochodu, w każdym razie jest to Bosh, jedynie 90 A. Przestrzegano mnie przed alternatorami Valeo, są oczywiście tańsze od boszowskich, ale jest ponoć duży kłopot z częściami, jeśli coś się wysypie. Do bosza ponoć części są ogólnie dostępne. Wymieniając standard na owego bosza zakupiłem alternator używany w firmie, która części używane sprawdza i dopiero dopuszcza do obrotu. Na razie bezproblemowa jazda, choć znów tak wiele jej nie było.
Z tego jednak co było to ładuje całkiem znośnie.

Władek - Kraków
tu masz fotki zamontowanego w uazie o ile pamietam 120A z Opla Omegi
http://www.uazmania.prv.pl/alternat.htm
http://www.uazmania.prv.pl/alternat.htm
To jakies polonezy mialy alternatory 70Awojtak4 pisze:ee prosta sprawa, moj elektryk w pare godz zrobil i mam od poloneza 1000Watt zalozone i jest git, wkoncu skonczyly sie problemy z doladowaniem 120Ah.

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
w zasadzie to nie powinienem sie wypowiadać bo mam silnik od MB a alternator od BMW ale chcialem polecić jeśli potrzebujesz dużo pradu
w moim aucie było od cholery świateł bo to pomoc drogowa była (przydawało sie ładowanko), a gdy rozwaliło mi sie sprzegło i przy każdym hamowaniu samochód gasł a musiałem dojechać na drugi koniec łodzi spisał sie super doładowanie na 6+

w moim aucie było od cholery świateł bo to pomoc drogowa była (przydawało sie ładowanko), a gdy rozwaliło mi sie sprzegło i przy każdym hamowaniu samochód gasł a musiałem dojechać na drugi koniec łodzi spisał sie super doładowanie na 6+

przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54