opony w uazie
Moderator: Student
- piotrpoi
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
opony w uazie
Witam wszystkich.Mam pytanko...Chodzi mi o zamienniki opon do uaza na oryginalne felki, a konkretnie jaki rozmiar opon jest na europejski bo ruski to 8.40/15? Prosze o podpowiedź.Pozdrawiam Piotr
UAZ...kupić...remontować...kochać...

Re: opony w uazie
Na ruski w calach ?!piotrpoi pisze:Witam wszystkich.Mam pytanko...Chodzi mi o zamienniki opon do uaza na oryginalne felki, a konkretnie jaki rozmiar opon jest na europejski bo ruski to 8.40/15? Prosze o podpowiedź.Pozdrawiam Piotr

dopuszczalne rozmiary opon w uazie i innych paździerzach som tutaj:
http://www.off-road.pl/modules.php?name ... s=OPONY#20
a przeliczać z angielskiego na nasze to moąna tutaj
http://www.kilometr.com/naprawiam-t-3.html
albo w googlu: http://www.google.com/help/features.html#calculator
Michał "Majkello"
UAZ -expect the unexpected....
UAZ -expect the unexpected....
po mojemu nie wejda.... nie dosc ze moga sie z tylu nie zmiescic i ocierac o resor to jeszcze z przodu moga obcierac o blotniki.. ale nie wiem.. nie jezdzilem na takichBABCIA I pisze:Po Świętach chcę kupić nowe BF Goodrich MT 31x10.5x15.Do seryjnego Uaza wchodzą czy nie.Jedni twierdzą że tak,a inni coś przebąkują (Bąku-przepraszam) że będą lekko ocierać.

wupasek pisze:po mojemu nie wejda.... nie dosc ze moga sie z tylu nie zmiescic i ocierac o resor to jeszcze z przodu moga obcierac o blotniki.. ale nie wiem.. nie jezdzilem na takichBABCIA I pisze:Po Świętach chcę kupić nowe BF Goodrich MT 31x10.5x15.Do seryjnego Uaza wchodzą czy nie.Jedni twierdzą że tak,a inni coś przebąkują (Bąku-przepraszam) że będą lekko ocierać.
oj wupasku wupasku pitolisz głupoty, 31x10,5 wchodza bez zadnych problemów pod warunkiem ze załozysz je na odpowiednia felge
WARMIŃSKO-MAZURSKA GRUPA OFF ROAD
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
nie wiem jak w UAZie ale ja w GAZie mam 31/10,5/15 ne felgach od UAZa i w sumie nic nie obciera tylko przy maksymalnym skrecie z przodu z jednej strony troche obciera o resor , ale nie mam z tej strony ogranicznika skretu
,a z tylu o rure ta od zbiornika ale to przy maksyamlnych wykrzyzach i to dosc delikatnie tylko ja poleruje na blysk . auto nic nie podniesione i nie ciete 

Jak dla mnie to powinny wejść na tył bez problemu a na przud no cóż stracisz co najwyżej troche skręty bo na ogranicznikach rtesory uratujesz a nadkola kątówka i siwy dym 
Ja niestety lubuje sie w rolnikach w uazie dają rade
Tylko na niektóre rajdy będe zabierał coś ciekawszego

Ja niestety lubuje sie w rolnikach w uazie dają rade

Tylko na niektóre rajdy będe zabierał coś ciekawszego

UAZ 469B 77' CZARNY CIĄGNIK
I HEKTOR DUPA, GDZIE BAB KUPA
I HEKTOR DUPA, GDZIE BAB KUPA

Ja mialem zalozone malatesty 31x10,50 na oryginalnych felgach i tez wlazly. Jedynie lakko klepnalem mlotkiem rant tylniego nadkola i bylo gitara. Pozatym z przodu lekko obcieralo czasem amortyzator ale to akurat szczagol 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień