Wskaźnik poziomu paliwa
Moderator: Student
Wskaźnik poziomu paliwa
Witam
Dziś z kumplem dumni i bladzi zarejestrowaliśmy "smoka" i odbywając uroczystą rundę po parkingu (resztki paliwa i przed przykręceniem blach) zdechł nam mimo, że wskaźnik na lewym zbiorniku pokazuje jeszcze ćwiartkę, na drugim full, ale w zbiornikach głucho.
To że na prawym źle wskazuje, to jasne, ale na lewym niby działa, a tu dupa blada...
Podpowiedzcie ludziska o co biega. ??
Dziś z kumplem dumni i bladzi zarejestrowaliśmy "smoka" i odbywając uroczystą rundę po parkingu (resztki paliwa i przed przykręceniem blach) zdechł nam mimo, że wskaźnik na lewym zbiorniku pokazuje jeszcze ćwiartkę, na drugim full, ale w zbiornikach głucho.
To że na prawym źle wskazuje, to jasne, ale na lewym niby działa, a tu dupa blada...
Podpowiedzcie ludziska o co biega. ??
- paranoic_killer
Mam to samo! W prawo- pusto, w lewo- pełno! A w zbiornikach nie ma ani kropli benzyny! Jeździ tylko na gazie i to już od jakiś 5 lat... Znaczy domysle ustawienia są całkiem niezłe- pełno- radość! Pusto- smutna rzeczywistość! 

Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
wskaznik poziomu paliwa
Ja mam listewke 1x1x50cm, wkladam do zbiornika i sprawdzam poziom paliwa. To jest najpewniejszy wszkaznik dla uaza.
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
a ja stawalem - otwieralem klapke, odkrecalem korek i dawaj szarpac buda i swiecac czolowka do srodka i sluchajac chlupotania wyrokowalem:
- Prosze szanownej wycieczki! z przyczyn odemnie nie zaleznych a w celu dalszej eksploatacji uaza w terenie musimy sie udac do najblizszej stacji benzynowej
na 90 % dzialalo - zrzuta na wache i dawaj dalej
w ramach rezerwy w drugim zbiorniku z 15 litrow zawsze bylo......ale nic nie mowilem.
- Prosze szanownej wycieczki! z przyczyn odemnie nie zaleznych a w celu dalszej eksploatacji uaza w terenie musimy sie udac do najblizszej stacji benzynowej

na 90 % dzialalo - zrzuta na wache i dawaj dalej

no limits,no rules,no roads
4runner 1st gen. '88
4runner 1st gen. '88
Aby Wam wskaźniki poziomu paliwa dobrze działały, musi być dobra masa na zbiorniku, w tym celu weźcie sobie pociągnijcie przewód od ramy lub budy i podkręćcie do jednej ze śrub mocujących wskaźnik, gwarantuje Wam, że jeżeli tylko czujnik jest sprawny, to poziom powinien pokazywać wam w miarę prawidłowy (+/- 10%).
Inna sprawa, to regulacja położenia pływaka, lub dziurawy pływak.
Jeżeli natomiast wskaźnik wychyla się na max - poza zakres, to albo nie ma masy na zbiorniku, albo przerwany jest przewód czujnik-wskaźnik.
Inna sprawa, to regulacja położenia pływaka, lub dziurawy pływak.
Jeżeli natomiast wskaźnik wychyla się na max - poza zakres, to albo nie ma masy na zbiorniku, albo przerwany jest przewód czujnik-wskaźnik.
W razie jak by co, to 601-34-87-25