Kto ma silnik scorpio 2,9 V6 w swoim syfie?
Moderator: Student
Kto ma silnik scorpio 2,9 V6 w swoim syfie?
Pytanie jak w temacie a mnie najbardziej interesuje od czego mozna dopasować rocisk sprzęgła i tarczę....
Mam taki silnik ale docisk jest tak zjechany, że ....
Czekam na odpowiedzi!
Mam taki silnik ale docisk jest tak zjechany, że ....
Czekam na odpowiedzi!
Zbowid

- Miskiller
-
kiedys mialem taka hybryde... silnik ford capri 3.0 V6 polaczony ze skrzynia Uaza.... silnik ford=>kolo zamach ford=>tarcza uaz (ale obcieta na srednicy jakis centymetr)=>docisk ford acha polaczenie wygladalo tak: silnik ford z obudowa sprzegla ford.... dystans i skrzynia uaz...jedynie musialem przedluzyc walek sprzeglowy o jakies 3-4 cm acha rozrusznik ford
4-ta REAKTYWACJA.Zrobie sobie PTO do Quada...a co ? umiem..
- m.organisciak
-
moze nie w temacie- ale zaczepil mnie wczoraj Facio - rowerek, wasik, cyklistówka, lat okolo 60 przedstawil sie jako "zwolennik motoryzacji i fan Uazów" i zagadal - czy bym od niego silnika nie kupil - poniewaz pocztkowo troch go zjawiskowo traktowalem - zwlaszcza, ze z kumplem szybe wymienialismy w tym czasie, ale facio gadaB calkiem z sesem - czym po kilku minutach moje zainteresowanie swoja osoba jednak wzbodzil. Koniec koncow - z opisu silnika zapamietalem tylko tyle, ze od Opla, ze wyjscie pasuje na skrzynie od Mesia, ze jest to V6 ze ma okolo 200 koni, i ze jest dosc tanio - czytaj okolo 500 PLN.
czy ew kupie ten silnik zalezy od bardzo wielu czynnikow - min od tego - co w ogole sadziceie o podmienianiu silnikow w UAZ ie, czy taki silnik nie bedzie ukrecal wszystkiego, czy generalnie ma to ses. silnik podobniez jest dluzszy od Uazowego o okolo 20 cm.
ale te 200 koni kusi jak diabli
a zeby nie bylo Uaza uzywam gdzies tak w 80% po czarnym - ale jak jest okazja po piachach gorkach pojezdzic - to nie odmawiam
czy ew kupie ten silnik zalezy od bardzo wielu czynnikow - min od tego - co w ogole sadziceie o podmienianiu silnikow w UAZ ie, czy taki silnik nie bedzie ukrecal wszystkiego, czy generalnie ma to ses. silnik podobniez jest dluzszy od Uazowego o okolo 20 cm.
ale te 200 koni kusi jak diabli
a zeby nie bylo Uaza uzywam gdzies tak w 80% po czarnym - ale jak jest okazja po piachach gorkach pojezdzic - to nie odmawiam

Orgi
Widzicie Panowie nie czytacie dokładnie albo ja zdu.piłem
Chodziło mi o to, że ludziska wkładają do Uaza wszustko co się da...ale mój problem polega na czymś innym. Ja mam bronco II z Silnikiem 2,9V6 taki jak w Scorpio i mam zjechany docisk ( tarcza wygląda jak hamulcowa
). No i chciałem sie na tym forum zapytać o doświadczenie bo niestety na fordowym temat umarł śmiercią naturalną.
Nie zamierzam wkładać tego czy innego silnika do Uaza. Mój na orginalnym śmiga 130 - 140 km/h i to wystarczy
W sam silnik wsadziłem 4k i nie mam zamiaru wkładać tam nic innego - to co mam i tak kasuje większość syfów

Chodziło mi o to, że ludziska wkładają do Uaza wszustko co się da...ale mój problem polega na czymś innym. Ja mam bronco II z Silnikiem 2,9V6 taki jak w Scorpio i mam zjechany docisk ( tarcza wygląda jak hamulcowa

Nie zamierzam wkładać tego czy innego silnika do Uaza. Mój na orginalnym śmiga 130 - 140 km/h i to wystarczy

W sam silnik wsadziłem 4k i nie mam zamiaru wkładać tam nic innego - to co mam i tak kasuje większość syfów

Zbowid

- bilans
- Kontaktowanie:
odp
gadaj z bandziorem bodaj miał takiego gaza z silnikiem forda .....
wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/