gaznik do uaza
Moderator: Student
Re: gaznik do uaza
ale jakiiiiiiiiiiiiiicezar pisze:chodzi mi o gaznikczki w uazie

karwa.. ze 4 rodzaje gaznikow moga byc w uazie (abo wiecej)

jaki gaznik k-124w, k-129, k-131 
w sumie podbne do siebie ale co jeden to ma wiecej srubek
wupasek to je szpec od gaznikow.........szpec na wykonczeniu
psychicznym

w sumie podbne do siebie ale co jeden to ma wiecej srubek

wupasek to je szpec od gaznikow.........szpec na wykonczeniu
psychicznym

Ostatnio zmieniony śr cze 08, 2005 10:11 pm przez moralez, łącznie zmieniany 1 raz.
ZG 5.2 96r.
U mnie szpec reguluje fachowo wszystkie ga¼niki, a mój UAZowy wyregulowa³ za 20z³
. Jestem zadowolony bo dobrze odpala i przyspiesza.
A regulacje masz w instrukcji.
W K129 srubkê regulacyjn± wkrêcaszi jak zacznie przygasaæ to cofasz o pó³ obrotu
pó¼niej srubkê od przepustnicy odkrêcasz lub wkrêcasz az do uzyskania odpowiednich obrotów 
W K131 masz wiêcej ¶rubek ja siê nie po³apa³em. Wiem ¿e ta 2ga niewiadoma z postu o K-131 to jakie¶ obej¶cie

A regulacje masz w instrukcji.
W K129 srubkê regulacyjn± wkrêcaszi jak zacznie przygasaæ to cofasz o pó³ obrotu

W K131 masz wiêcej ¶rubek ja siê nie po³apa³em. Wiem ¿e ta 2ga niewiadoma z postu o K-131 to jakie¶ obej¶cie

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

Jak gwaltowanie dodajesz gazu czy zawsze nawet jak powoli i z wyczuciem ?cezar pisze:cwaniaki![]()
ja nie mam pojecia jak go mam regulowac
pali mi ³adnie jak daje gazu to zdycha i co ja mam pocz±c sierota jedna
I czy na zimnym czy na ciep³ym tak¿e
Strzela silnik czy nie ?
Uruchamia siê dobrze ? : )
Ostatnio zmieniony śr cze 08, 2005 10:17 pm przez KleryK, łącznie zmieniany 1 raz.

To jak ju¿ wupasek napisa³ mo¿e byæ wyprzedzenie zap³onu ( to pod aparatem zap³onowym ). We¼ na oko przekrêæ troche aparat w strone silnika nieznacznie ( tak by zostalo na oko z 1cm wolnego miejsca lub mniej ).cezar pisze:Jak gwaltowanie dodajesz gazu czy zawsze nawet jak powoli i z wyczuciem ?
I czy na zimnym czy na ciep³ym tak¿e
Strzela silnik czy nie ?
Uruchamia siê dobrze ? : )
zawsze nawet powoli i strzela no i na zimnym , wystarczy ze dodam gazu obroty spadaja i d...
Potem popatrz jeszcze raz na gaznik.
Ale zmartwie Ciê ze sam mialem taki gaznik na ktorym strzela³ mi wydech

Jak sprawdzisz wyprzedzenie zaplonu to zobacz tez model gaznika ( tam pod okienkiem )