Pompa paliwowa- od czego pasuje??
Moderator: Student
- paranoic_killer
Pompa paliwowa- od czego pasuje??
Pytanie- od czego moge dopasowac pompe do mojego uaza? Czy od żukensa podejdzie?? Potrzebuje uruchomić bestie do pracy na benzynie, a moje aktualna pompa to śmieć.
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
-
-
- paranoic_killer
Ehh a nie wie ktoś przypadkiem gdzie można zanabyć pompe uazowską/wołgowską za rozsądną cene?? Może być używka byle sprawna! Mam ciśnienie, bo w przyszłym tygodniu bede parownik od gazu zmieniał no i przez kilka dni prawdopodobnie będe musiał się syfem poruszać, a gazu nie będzie. A pompa to tu wg poprzedniego właściciela już jakieś 10-12 lat nie chodzi, i od tego czasu wóz tylko na gazie bryka.
Żółw się rusza...
A ja chciałbym podrążyć temat elektrycznej pompy.
Z tego co wiem wydajność pompy jest dopasowana do gaźnika. Jeżeli da się elektryczną, bardziej wydajną to można przelać gaźnik i czasem kończy się to dwumetrowym słupem ognia.
Co powiecie na ten temat?
Ja jakiś czas temu się nosiłem z przeróbką na elektryczną, ale znajomy wybił mi ten pomysł z głowy
Z tego co wiem wydajność pompy jest dopasowana do gaźnika. Jeżeli da się elektryczną, bardziej wydajną to można przelać gaźnik i czasem kończy się to dwumetrowym słupem ognia.
Ja jakiś czas temu się nosiłem z przeróbką na elektryczną, ale znajomy wybił mi ten pomysł z głowy

-
-
Niby zawór iglicowy w komorze pływakowej powinien nie dopuścić do przelania gaźnika, ale cholera wie, czy pompka elektryczna nie robi takiego ciśnienia, że i zamkniety zaworek iglicowy przepchnie. Pewnie jakaś pompka z "przelewem" by się nadawała. Ale to nie moja profesja.opaopa pisze:A ja chciałbym podrążyć temat elektrycznej pompy.
Ja jakiś czas temu się nosiłem z przeróbką na elektryczną, ale znajomy wybił mi ten pomysł z głowy :roll:
- paranoic_killer
jakbyś na części potrzebował to znalazłem na allegro:paranoic_killer pisze:Chyba zrobie jej wiwisekcje i spróbuje wymienić flaki- nówka u hien to jakieś 100 zeta. A z flaków cokolwiek pasuje od żukensa, lub tym podobnych wynalazków??
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54569022
P2, M10, K175, 69M
Remont Miska
Remont Miska
- RAVkrakuf
-
- Kontaktowanie:
Zakladać pompy paliwowe na prund i juz!!!opaopa pisze:A ja chciałbym podrążyć temat elektrycznej pompy.

Jak postoji mi sprzet cala noc to i z gaznika scieknie - wtedy sie wlaczy na jakies 5 sek i odpala sprzet z kopa , a jak nie zadazy scieknac to pompka tylko raz na jakis czas sobie pyknie - uwazam ,ze zalozenie elktryka to byla najlepsza decyzja.
Co do mozliwosci przelania - pewnie jak bys zalozyl jakas pompke od Bog wie jakiego duzego silnika i gigantycznym cisnieniem to mogl by sie i tak stac - ja mam od Mitsubishi 1,5 L i sie spisuje rewelacyjnie.]
Nie dosc ,ze nie zawodna to i rozrusznik oszczedzam
Polecam
RAV - sila pompki elekt.
RAV
UAZ > SJ418+springi+PS > XJ 4,0 4"/32" > Def 90/300
Jest: Dyskoteka 200tdi
UAZ > SJ418+springi+PS > XJ 4,0 4"/32" > Def 90/300
Jest: Dyskoteka 200tdi
- paranoic_killer
pompa
Zakladaj spokojnie pompke elektryczna, ona jest tak skonstruowana ze jak wzrosnie cisnienie miedzy pompka a gaznikiem to nastepuje jej wylaczenie a jak zmaleje to ponownie sie wlacza i tak dalej caly czas. Mysle ze najodpowiedniejsza bylaby od malego dewasta benzynowego.
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
Spoko,spoko-pompka od wtrysku wali takie cisnienie,że zadna typowa iglica tego nie zamknie.Obowiązkowo musi być przelew.Jak właczysz zapłon i nie odpalisz-bedzie potop i moze hajcung!
Jak juz to pompka typu zaporożec /wyżej wspominana/od ogrzewania,albo podobnego rodzaju pompka podajaca.A najlepiej sprawna pompa napedzana silnikiem-czyli oryginał.
Przepona od zuka bodaj pasuje do uaziora.
A pompka od ziguli to nie jest taka jak od fiaciora?Bo jak tak,to ni hu hu...
Jak juz to pompka typu zaporożec /wyżej wspominana/od ogrzewania,albo podobnego rodzaju pompka podajaca.A najlepiej sprawna pompa napedzana silnikiem-czyli oryginał.
Przepona od zuka bodaj pasuje do uaziora.
A pompka od ziguli to nie jest taka jak od fiaciora?Bo jak tak,to ni hu hu...

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
no właśnie w tym problem. Większość aut teraz jest na wtrysku i takie zabawy kończą się pieczeniem kiełbasek.
Ale można założyć pompkę od samochodu gaźnikowego, tylko szczerze wontpie czy w gaźnikowcach były elektryki. A czy to wyżej wspomniane Mitsubishi 1,5L było na wtrysku?
No bo w sumie jak kolega RAV pisze że działa, to działa.
A dodam że jak się przechodzi na zasilanie gazem, to założenie elektrycznej pompki jest dobrym posunięciem bo mozna sobie ją wyłączyć.
Ale można założyć pompkę od samochodu gaźnikowego, tylko szczerze wontpie czy w gaźnikowcach były elektryki. A czy to wyżej wspomniane Mitsubishi 1,5L było na wtrysku?
No bo w sumie jak kolega RAV pisze że działa, to działa.
A dodam że jak się przechodzi na zasilanie gazem, to założenie elektrycznej pompki jest dobrym posunięciem bo mozna sobie ją wyłączyć.
Zgadzam się z kolegą.opaopa pisze:...
A co do gaźnikowców zasilanych elektryczną pompą to oczywiście bywały jak choćby wspomniany RR, Patrol 2,8b chyba też. Sam chciałem załoąyć taką pompę w swoim sztruclu, ale poszedłem o krok dalej - obciąłem boki i wywaliłem bak

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
to ja sie jeszcze podlaczam z pytniem takim: mam u siebei zamontowana pompe z zukensa i ostatnio cos slabo ssala az wrocilem po urlopie i nigdzie oprocz zbiornika paliwa nei bylo paliwa, a reczne machanie g... dawalo. wyczycilem osadnik (kubeczek rdzy...), przedmuchalem przewody - to samo. rozebralem pompe (podobnej budowy co uazowa) no i zaworki ok wiec kupilem przepone wyienilem i dalej k... to samo. nowa przepona miala co prawda 4 warztwy a nie 2 jak u mnei ale juz dzis kombinacji z 8 przerobilem: 2 warstwy nowe, 2 stare + 1 nowa, 4 nowe, 1 nowa. i dalej tak samo. obie powierzchnie stykajace czesci pompy sa czyste i gladkie. 6 srob skecam na maksa a tam chyba nadal kajs ucieka cug. doradzcie wiec gdzie na slasku kupic taka mala elektryczna pompke bo sie wkurzylem. plizz...