Porzućcie marzenia o wspomaganiu, załóżcie...

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Władek

Porzućcie marzenia o wspomaganiu, załóżcie...

Post autor: Władek » pt lip 01, 2005 10:16 pm

Załóżcie sworznie zwrotnicze łożyskowane.
Dzisiaj odebrałem maszynkę od szpeca, który oprócz różniastych szpejów, założył mi również te sworznie łożyskowane. Pytałem już kiedyś tu na Forum o użytkowników tych sworzni i o ich opinie "na temat". Nie zgłosił się nikt, wobec powyższego założyłem sam (tzn. ręcami mechanika). Nie pwoeim ile siły trzeba przyłożyć, żeby kierownicą ruszyć, ale różnica jest ZASADNICZA i całkiem wyczuwalna. Jest po prostu znakomicie, doszedłem do wniosku, że na obecnym etapie rozwoju nie będę zakładał wspomagania. Na czarnym kręci znakomicie, poza - również, tak w trakcie jazdy jak i na postoju. A ponieważ na tym Forum zakaz reklamy jest więc nie powiem skąd i za ile sworznie te kupiłem, bo w przeciwnym wypadku musiałbym wskazać na Kasprola... :o :o :o

:)20 :)20 :)20
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
nie_mientki

Re: Porzućcie marzenia o wspomaganiu, załóżcie...

Post autor: nie_mientki » pt lip 01, 2005 10:54 pm

Władek pisze:Załóżcie sworznie zwrotnicze łożyskowane.
Dzisiaj odebrałem maszynkę od szpeca, który oprócz różniastych szpejów, założył mi również te sworznie łożyskowane. Pytałem już kiedyś tu na Forum o użytkowników tych sworzni i o ich opinie "na temat". Nie zgłosił się nikt, wobec powyższego założyłem sam (tzn. ręcami mechanika). Nie pwoeim ile siły trzeba przyłożyć, żeby kierownicą ruszyć, ale różnica jest ZASADNICZA i całkiem wyczuwalna. Jest po prostu znakomicie, doszedłem do wniosku, że na obecnym etapie rozwoju nie będę zakładał wspomagania. Na czarnym kręci znakomicie, poza - również, tak w trakcie jazdy jak i na postoju. A ponieważ na tym Forum zakaz reklamy jest więc nie powiem skąd i za ile sworznie te kupiłem, bo w przeciwnym wypadku musiałbym wskazać na Kasprola... :o :o :o

:)20 :)20 :)20
To skoro już niepowiedziałeś od kogo to jeszcze niepowiedz za ile :)21

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » pt lip 01, 2005 11:09 pm

Własine----- kosci zostału rzucone
Już............. :D
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
borman

Post autor: borman » sob lip 02, 2005 9:00 am

masz na myśli te sworznie z śrucikiem w środku ? właśnie wczoraj założyłem (awaryjnie - bo nie miałem innych ) na jedną stronę w swoim aucie . mam wspomaganie więc o kręceniu niewiele mogę powiedzieć - obawiam się natomiast o żywotnosć tego ustrojstwa . ...........jeżeli nie masz zamiaru zapodawać wspomagania to mogę ci zaproponować dłóższy orginalny wąs do zwrotnicy (ten przykręcany na cztery śruby na górze zwrotnicy ) - to w sumie z tymi sworzniami bedzie prawie jak wspomaganie .

Awatar użytkownika
JarekP4x4

Post autor: JarekP4x4 » sob lip 02, 2005 12:54 pm

Mam zamontowane te sworznie, ale szalu nie robia jezeli chodzi o lekkosc krecenia(brak kolosalnej roznicy) gorsze napewno nie sa.
Jezeli chodzi o zywotnosc to niewiem, bo krotko je mam, ale po jakosci wykonania sadze ze nie sa one niezniszczalne.

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » sob lip 02, 2005 10:06 pm

borman pisze:masz na myśli te sworznie z śrucikiem w środku ? właśnie wczoraj założyłem (awaryjnie - bo nie miałem innych ) na jedną stronę w swoim aucie . mam wspomaganie więc o kręceniu niewiele mogę powiedzieć - obawiam się natomiast o żywotnosć tego ustrojstwa . ...........jeżeli nie masz zamiaru zapodawać wspomagania to mogę ci zaproponować dłóższy orginalny wąs do zwrotnicy (ten przykręcany na cztery śruby na górze zwrotnicy ) - to w sumie z tymi sworzniami bedzie prawie jak wspomaganie .
Ja bym chętnie temat tego asa pociągnął...słyszałem, że pomaga. Jak można go zdobyć??;)
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

Awatar użytkownika
borman

Post autor: borman » ndz lip 03, 2005 7:52 pm

długie wąsy szt 2 leżą u mnie na strychu (prawie nowe )- mam wspomaganie więc ........sobie leżą.

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » wt lip 05, 2005 10:22 pm

borman pisze:długie wąsy szt 2 leżą u mnie na strychu (prawie nowe )- mam wspomaganie więc ........sobie leżą.

Doszło PW?
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » śr lip 06, 2005 7:13 am

Władek a ty wiesz ze twój mechanik chleje juz cały tydzien bo zabrałes uaza i ogłosił swieto narodowe ,powiedział tez ze ja zobaczy go na placu to sie powiesi :lol: :lol: :lol:
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

Awatar użytkownika
borman

Post autor: borman » śr lip 06, 2005 8:52 am

Władek pisze:
borman pisze:długie wąsy szt 2 leżą u mnie na strychu (prawie nowe )- mam wspomaganie więc ........sobie leżą.

Doszło PW?
wąs poszedł wczoraj priorytetem - odezwe się wieczorem

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » śr lip 06, 2005 5:37 pm

Kasprol pisze:Władek a ty wiesz ze twój mechanik chleje juz cały tydzien bo zabrałes uaza i ogłosił swieto narodowe ,powiedział tez ze ja zobaczy go na placu to sie powiesi :lol: :lol: :lol:

Aż tak źle nie ma, ale dał mi pomysł na montaż kierownicy z erbegiem, powiedział, że zrobi tylko chce mieć od TEGO auta urlop na póltora miesiąca. :wink:
Władek - Kraków

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”