501-806-290
gg 4550020
Pozdrawiam

Moderator: Student
Rafał D pisze:na mój gust zdejmowanie piasty nie jest konieczne. Wymieniałem cały układ hamulcowy i nie zdejmowałem piast.
Aż z ciekawości poszedłem sprawdzić stare cylinderki. Różnią się położeniem wejścia przewodu hamulcowego i odpowietrznika. Odpowietrznik musi być zawsze u góry a dolny cylinderek jest w stosunku do górnego odwrócony._Karol_ pisze:jak już wspomniałem wcześniej, żeby odkręcić wężyk od cylinderka kręciłem całym tym ustrojstwem i wydaje mi się że zdejmowałem piastę ale mogę się mylić
oczywiście jak nic nie jest zapieczone można wyciągnąć sam cylinderek
cylinderek góra/dół w przednich hamulcach na 100% się różni, bo pamiętam jak sobie rozrysowałem i z tym poszedłem do sklepu, żeby sobie wybrać, bo potrzebowałem tylko jeden, one się chyba różnią umiejscowieniem odpowietrzenia albo cosik podobnego
Doktorze200, miałeś zły dzień. Jak przewody są zapieczone to żeby nie zrobić z nich sprężynki lub co gorsze ukręcić, to właśnie końcówki się podgrzewa palnikiem, psiukasz jakimś siuwaxem i powoli można odkręcić. Aby odkręcić blachę, tarczę do której przykręcone są cylinderki to piastę odkręcać trzeba. A że koledze _Karolowi_ leżenie pod syfem nie odpowiadało to napisał jak zrobił i najważniejsze że działa. Każdy sposób jest dobry jeśli przynosi zamierzony efekt, czasem po prostu lepiej spytać jak można zrobić to prościej i szybciej. RafałD ma rację, aby wymienić układ hamulcowy zdejmowanie piast nie jest konieczne.Doktor200 pisze:Rafał D pisze:na mój gust zdejmowanie piasty nie jest konieczne. Wymieniałem cały układ hamulcowy i nie zdejmowałem piast.
buhaha zeby wymienic cylinderek trzeba odrecac piaste panowie co wy dajecie moze i półos co hehe![]()
panie rafale napewno niejest to konieczne
a kuki cos jescze palnikiem by cos grzal
P.S ale mam zly dzien
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość