Czy Składać od podstaw

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

garo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Czy Składać od podstaw

Post autor: garo » czw sie 18, 2005 3:28 pm

Mam pytanko. Czy warto składać UAZa od podstaw. Mam ramę w narawdę dobrym stanie mosty, wały chyba dwie skrzynie, silniki ze trzy i pół garażu różnych częsci. Wszystko oczywiście do rozebrania i oglądnięcia. Leży to to u mnie już ze 3 lata i zastanawiam się czywarto pakować się w budowę auta od podstaw. Nie zależy mi na czasie i mogę sobie pry nim dłubać. Może ktoś z was robił już coś takiego i ma pojęcie jak się do tego zabrać. Jakich problemów spodziewać się po drodze i jakich błędów nie popełniać. Dzięki za każdą dobrą radę. PZRD

koko

Post autor: koko » czw sie 18, 2005 3:54 pm

my naszego uaza składalismy 1,5 roku coprawda tylko w weekendy ale to było za dużo. To nawwet nie bło skłądanie go od podstaw tylko naprawa blacharki (czytaj robienie całej blacharki) i mechanicznie ale to jednach dużoo roboty i teraz napewno nie podjeli byśmy sietakich rzeczy. wolałbym kupić całego niz budować go od podstaw no ale jaśli masz czas i checi to buduj. Powodzenia i mam nadzieje że ci cheć tak szybko nie przejdzie

Tylko jeszcze dodam że w konscu go złożyliśmy wyglądał pieknie, wyciete progi i takie tam i nawet na jeden rajd nim nie pojechaliśmy tylko go od razu sprzedalismy :/

darek4x4

Post autor: darek4x4 » czw sie 18, 2005 4:53 pm

Składać nie to naprawde tzeba mieć dużo czasu i konskwencji.
Zanim go złorzysz już ci się nie będzie chciało jeździć.
no chyba ze masz wolne 2 miesiące to proszę bardzo albo składasz weterana orginał.
masz urzywke jeździśz widzisz jak i co i powoli robisz Pod Siebie furke
ja to mam szczęście

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » czw sie 18, 2005 5:42 pm

jak masz duzo czasu to składaj tylko uwazaj bo połowa tych czesci moze byc tak ze sa na złom :cry: :cry: ja juz nie wiem czy konczyc swojego
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

wrc

Post autor: wrc » czw sie 18, 2005 7:04 pm

taka koncepcja ma jeden duzy plus jezeli wszystko zrobisz jak trzeba bedziesz miec autko w super stanie i bedzie ci one dobrze sluzyc

JarekS
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: JarekS » czw sie 18, 2005 7:46 pm

mam ten sam dylemat - powoli (baardzo :lol: ) składam mojego. Jak policzyłem i już w częsci włozyłem i ile jeszcze trzebabedzie to miałbym gotowego - pewnie też do poprawek. Ale właśnie żyję tym że jak bedzie zrobiony to trochę pojeździ.

Awatar użytkownika
Kasprol

Post autor: Kasprol » pt sie 19, 2005 6:57 am

tylko problem przy sprzedazy nikt ci nie da tyle ile ty wlozyłes w czesci
Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja

Awatar użytkownika
Jaroma

Post autor: Jaroma » pt sie 19, 2005 7:47 am

Kasprol pisze:tylko problem przy sprzedazy nikt ci nie da tyle ile ty wlozyłes w czesci
A po co sprzedawać ?? :-?
Jak sie kupi gotowego to i tak po roku (czyt. kilku naprawach i remontach) wpakuje kasy ktorej nik nie zaplaci.

Podstawowe pytanie czy chce skladac na oryginala czy budowac zmote do blota ?? Problem polega jeszcze w tym ze jesli wczesniej nie jezdzil w terenie i doswiadczenia nie ma to nie wie czego chce. czy do sportu czy do przeprawy.
Ja bym budowal z tego co jest i od razu poprawial fabryke kozystajac z porad z forum. Wspomaganie kiery i hamulcy to podstawa, lekko podniesc syfa na mocowaniach resora i jakas klatke wyspawac. W Miare mozliwosci szybko poskladac co by zapal sie nie skonczyl i w teren :)23 a czas i tak zweryfikuje bledy.
Uaz 2.4D-> 2.3 Evo2 -> Discovery 97' -> Subaru Impreza 96' ,GT 98' -> Jeep ZJ

garo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: garo » pt sie 19, 2005 7:51 am

No tak ale jak to to później zarelestrować?

Awatar użytkownika
Jaroma

Post autor: Jaroma » pt sie 19, 2005 8:18 am

garo pisze:No tak ale jak to to później zarelestrować?
Hmmmm :-? O tym zupelnie nie pomyslalem.
Kupic zarejestrowany zlom na czesci. :wink:
Uaz 2.4D-> 2.3 Evo2 -> Discovery 97' -> Subaru Impreza 96' ,GT 98' -> Jeep ZJ

Awatar użytkownika
Rafał D

Post autor: Rafał D » pt sie 19, 2005 9:03 am

Jak kupisz gotowy i chcesz wiedzieć co w nim siedzi to i tak trzeba sporo rozebraći poskładać....
Pytanie czy to plan długoteminowy czy tylko chęć dokonania kilku wypadów aby zobaczyć jak to jest...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”