Czy Składać od podstaw
Moderator: Student
Czy Składać od podstaw
Mam pytanko. Czy warto składać UAZa od podstaw. Mam ramę w narawdę dobrym stanie mosty, wały chyba dwie skrzynie, silniki ze trzy i pół garażu różnych częsci. Wszystko oczywiście do rozebrania i oglądnięcia. Leży to to u mnie już ze 3 lata i zastanawiam się czywarto pakować się w budowę auta od podstaw. Nie zależy mi na czasie i mogę sobie pry nim dłubać. Może ktoś z was robił już coś takiego i ma pojęcie jak się do tego zabrać. Jakich problemów spodziewać się po drodze i jakich błędów nie popełniać. Dzięki za każdą dobrą radę. PZRD
my naszego uaza składalismy 1,5 roku coprawda tylko w weekendy ale to było za dużo. To nawwet nie bło skłądanie go od podstaw tylko naprawa blacharki (czytaj robienie całej blacharki) i mechanicznie ale to jednach dużoo roboty i teraz napewno nie podjeli byśmy sietakich rzeczy. wolałbym kupić całego niz budować go od podstaw no ale jaśli masz czas i checi to buduj. Powodzenia i mam nadzieje że ci cheć tak szybko nie przejdzie
Tylko jeszcze dodam że w konscu go złożyliśmy wyglądał pieknie, wyciete progi i takie tam i nawet na jeden rajd nim nie pojechaliśmy tylko go od razu sprzedalismy :/
Tylko jeszcze dodam że w konscu go złożyliśmy wyglądał pieknie, wyciete progi i takie tam i nawet na jeden rajd nim nie pojechaliśmy tylko go od razu sprzedalismy :/
A po co sprzedawaćKasprol pisze:tylko problem przy sprzedazy nikt ci nie da tyle ile ty wlozyłes w czesci

Jak sie kupi gotowego to i tak po roku (czyt. kilku naprawach i remontach) wpakuje kasy ktorej nik nie zaplaci.
Podstawowe pytanie czy chce skladac na oryginala czy budowac zmote do blota

Ja bym budowal z tego co jest i od razu poprawial fabryke kozystajac z porad z forum. Wspomaganie kiery i hamulcy to podstawa, lekko podniesc syfa na mocowaniach resora i jakas klatke wyspawac. W Miare mozliwosci szybko poskladac co by zapal sie nie skonczyl i w teren

Uaz 2.4D-> 2.3 Evo2 -> Discovery 97' -> Subaru Impreza 96' ,GT 98' -> Jeep ZJ