swierszcze w silniku
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
swierszcze w silniku
Czesc!
Mam do Was dwa pytania:).
Mam oryginalny silnik uazowy.
Jak troche motor sie nagrzeje, to zaczyna byc slychac swierszcze. Cisnienie oleju jest (w kazdym razie lampka dziala i gasnie po odpaleniu silnika). Alternator zdjalem, łożysko wyglada ze jest ok. Pasek naciagniety porzadnie, probowalem dociagac - jest ok.
Co jeszcze sprawdzic ?
Drugie pytanie: od czego da sie dopasowac alternator, tak zeby pasowal do mocowan ?
Z gory dzieki za odpowiedz.
Piotr
Mam do Was dwa pytania:).
Mam oryginalny silnik uazowy.
Jak troche motor sie nagrzeje, to zaczyna byc slychac swierszcze. Cisnienie oleju jest (w kazdym razie lampka dziala i gasnie po odpaleniu silnika). Alternator zdjalem, łożysko wyglada ze jest ok. Pasek naciagniety porzadnie, probowalem dociagac - jest ok.
Co jeszcze sprawdzic ?
Drugie pytanie: od czego da sie dopasowac alternator, tak zeby pasowal do mocowan ?
Z gory dzieki za odpowiedz.
Piotr
-
- jestem tu nowy...
-
- jestem tu nowy...
a ja wiem ale nie powiem
Jezeli jest róznica przy zmianie obrotów to jest duze prawdopodobienstwo ze masz nieszczelnosc na kolekorze ssacym
peknieta uszczelka dosłownie ryska lub krzywy kolektor trzeba splanowac
miałem podobnie długo szukałem

Jezeli jest róznica przy zmianie obrotów to jest duze prawdopodobienstwo ze masz nieszczelnosc na kolekorze ssacym

Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
swierszczyk
w moim ogorku tez tak "swierszczykuje ", znalazlem ze to przy gazniku, jak dodam gazu to przestaje /mysle ze moze to byc wyrobiona troche oska przepustnicy ale z drugiej strony obroty biegu jalowego utrzymuje dobrze tak wiec moze to byc cos innego/
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
-
-
- jestem tu nowy...
Re: swierszczyk
jak dodajesz gazu to masz to samo co kasprol i ja pisalemub40 pisze:w moim ogorku tez tak "swierszczykuje ", znalazlem ze to przy gazniku, jak dodam gazu to przestaje /mysle ze moze to byc wyrobiona troche oska przepustnicy ale z drugiej strony obroty biegu jalowego utrzymuje dobrze tak wiec moze to byc cos innego/

ZG 5.2 96r.