elementy kolumny
Moderator: Student
elementy kolumny
Wszystkie instrukcjie do ktorych udalo mi sie dotrzec pokazuja to:
http://www.auto-gryf.com.pl/Podzespo3y/ ... iczej.html
a u mnie jest inaczej. Nie mam zadnych fotek wiec opisze. U mnie nie ma zadnego polaczenia przegubowego, zadnego krzyzaka. Po prostu sztywno siedzi. Moje pytanie jast takie: czy to radziecka mysl techniczna (czyli taka seria wyszła z fabryki), czy to samorodek moich poprzednikow?
http://www.auto-gryf.com.pl/Podzespo3y/ ... iczej.html
a u mnie jest inaczej. Nie mam zadnych fotek wiec opisze. U mnie nie ma zadnego polaczenia przegubowego, zadnego krzyzaka. Po prostu sztywno siedzi. Moje pytanie jast takie: czy to radziecka mysl techniczna (czyli taka seria wyszła z fabryki), czy to samorodek moich poprzednikow?
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Masz kolumne i przekladnie sprzed 81 roku. Ja mam taka sama, czyli bez przegubowego lacznika pomiedzy przekladnia a kolumna.
Sprawa wyglada tak, ze jak chcesz wyjac przekladie to musisz wyjmowac cala kolumne - niestety.
Te na rysunku pochodzacego z katalogu czesci z Autogryfu to nowsza konstrukcja, robili takie po 81 roku. W tym samym katalogu jest rowniez rozrysowana przekladnie kierownicza starego typu, taka jak ty i ja mamy w naszych wiekowych sprzetach.
MOj uaz jest z 79 roku.
Sprawa wyglada tak, ze jak chcesz wyjac przekladie to musisz wyjmowac cala kolumne - niestety.
Te na rysunku pochodzacego z katalogu czesci z Autogryfu to nowsza konstrukcja, robili takie po 81 roku. W tym samym katalogu jest rowniez rozrysowana przekladnie kierownicza starego typu, taka jak ty i ja mamy w naszych wiekowych sprzetach.
MOj uaz jest z 79 roku.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
Bart03 pisze:cykor ten twoj uaz to musi byc wiekowy bo stare typy przekladni to robili do jakis poczatkow lat 80-tych
W papierach napisali mu ze sie "urodzil" w '85 , tak ze w tym roku skonczyl 20 lat (oficjalnie), czyli powinno byc wszystko inaczej niz jest. Ot zagadka dlaczego. Moze mu co podmienili jak robil za niebieska "suke"? I ciagle jest niebieski.stef pisze:Masz kolumne i przekladnie sprzed 81 roku. Ja mam taka sama, czyli bez przegubowego lacznika pomiedzy przekladnia a kolumna.
MOj uaz jest z 79 roku.
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Fakt - to jest zagadka. 
ale powiem ci ze nawet w autach z 84, lub 85 roku widzialem nie podwieszane pedaly, czyli wychodzace z podlogi - jak w moim... choc teoria glosi ze juz w 81 roku uaza zmodyfikowano i zrobiono podwieszane pedaly i dwusekcyjna pompe hamulcowa.
Ale moze jakas sztuka gdzie sie platala pare lat zanim dotarla do Polski

ale powiem ci ze nawet w autach z 84, lub 85 roku widzialem nie podwieszane pedaly, czyli wychodzace z podlogi - jak w moim... choc teoria glosi ze juz w 81 roku uaza zmodyfikowano i zrobiono podwieszane pedaly i dwusekcyjna pompe hamulcowa.
Ale moze jakas sztuka gdzie sie platala pare lat zanim dotarla do Polski

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
Wiszące pedały pohjawiły się w '85 r, jak są w starszym to najpewniej motane. Ok. '81 prawdopodobnie pojawiły się amory teleskopowe i prostokątne lampy z tyłu. Miałem kiedyś uaza z '84 i amory miał teleskopowe, a pedały stojące, znajomy miał takiego samego.
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Przyznam ze w tym wzgledzi eilu ludzi tyle teorii kiedy i co wprowadzono... tak wiec nie bede sie spieral bo pewnie i ty rowniez masz racje. tak wiec temat dot. kiedy i co wprowadzono - zamkniety. Przynajmniej jak dla mnie, bo jak pisze - spor o to jest calkiem niepotrzebny
A jesli chodzi o kolumne kierownicza to moze po prostu ktos zmienial i mial tylko stary typ... tu nie dojdziesz ladu...
moze za 50 lat bede mowili ze w polsce produkowali uazy z silnikiem od Beczki...
A jesli chodzi o kolumne kierownicza to moze po prostu ktos zmienial i mial tylko stary typ... tu nie dojdziesz ladu...
moze za 50 lat bede mowili ze w polsce produkowali uazy z silnikiem od Beczki...

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie: