Moderator: Student
do uaza to od uaza.. a do mb to moze.. od MB?yankee pisze: mam pytanie od czego pasuje suchy filtr powietrza
to chyba jedyne możliwe wytlumaczeniecianbo pisze:Może chodził na oleju z filtra, jak miałeś go za dużo to zassało do kolektora.
pieknieyankee pisze:Próbowałem podjechać pod wał przeciw powodziowy taki dość ostry
fajna technika jazdy...yankee pisze:po w ciśnięciu sprzęgła i wrzuceniu na luz autko zaczęło się gwałtownie rozpędzać w dolnej części wału rozpocząłem hamownie dość gwałtowne
jesli zjezdzales tylem to olej raczej znajdowal sie na tylnej sciance filtrayankee pisze: podczas zjazdu olej w filtrze znajdował się na przedniej ścianie filtra podczas gwałtownego hamowania wydostał się na z obudowy filtra przez rurę dolotowa bezpośrednio na kolektor wydechowy to tłumaczy kłęby czarnego dymy pod maska
dopuszczalna moze i tak tylko ze uzywajac hamulca moglbys zablokowac kola i sunac dalej jak na sankach, wrzucajac wsteczny mialbys lepsza kontrole nad samochodemyankee pisze:morale + dla ciebie![]()
Zgadza się opis jest błędny to była tylna ścianka filtra.(ale w przedniej cześci samochodu)
![]()
Technika jazdy myślę ze dopuszczalna na wałach powodziowych przeważnie tam jest tylko trawa i dużo wolnego miejsca hihih
no..zanim go jeszcze zatarłem.. wjechałem w dość głęboką wodę i filtr zaczął ciągnąć ciecz. zanim wyjechałem wkład papierowy był już mnokry pożądnie ale dziurki u podstawy filtra odsuszyły go na tyle że nie nabrało do silnika.. to jest tak zaprojektowane że wydmuch.uje przez dziurki zanieczyszczenia..wupasek pisze:opowiedz cos o tymkubas pisze:[[...](mi oryginalne dziurki w filtrze silnik uratowały..)![]()
w jakim filtrze
jak Ci uratowaly?
myslalem ze miales olejowy i widziales tam wyimaginowane oryginalne dziurkikubas pisze:[...]
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość