Moderator: Student
Slawquu pisze:ja do tej pory spotkałem sie z dwoma rodzajami, 8/37 szybsze i 8/41 wolniejsze, przy czym ten pierwszy jest znacznie wytrzymalszy
pakjusz_pl pisze:Slawquu pisze:ja do tej pory spotkałem sie z dwoma rodzajami, 8/37 szybsze i 8/41 wolniejsze, przy czym ten pierwszy jest znacznie wytrzymalszy
Tz szybszy wytrzymalszy???? woo to niezle... ja planuje wlasnie wstawic mocniejszy motor i dlatego pytam i ponoc wymiana atakow polepsza kwestie mielenia sie mostow![]()
Gazon pisze:pakjusz_pl pisze:Slawquu pisze:ja do tej pory spotkałem sie z dwoma rodzajami, 8/37 szybsze i 8/41 wolniejsze, przy czym ten pierwszy jest znacznie wytrzymalszy
Tz szybszy wytrzymalszy???? woo to niezle... ja planuje wlasnie wstawic mocniejszy motor i dlatego pytam i ponoc wymiana atakow polepsza kwestie mielenia sie mostow![]()
W jednym z postow piszesz ze silnik bedzie mial ok. 200 kucykow , tak na orginalnych dyfrach czy to bedzie szybki czy wolny polepszysz szybkosc mielenia mostow , chyba ze masz ich duzo i lubisz pogrzebac.
Pozdrawiam z Kalkazu
Gazon
Krecik pisze:te mosty są faktycznie ciutek wytrzymalsze, z prostego powodu, zęby są grubsze, bo na tej samej srednicy jest ich mniej.
ale jak motasz az takiego pokraka, to pomysl czy by nie przerobic mostów na gruchy od lublina, kolega na osiedlu kiedys zmotał uaza z motorem > 5 litrów od mercedesa, i kręcił mosty co kilka miesięcy, zmienił w koncu gruchy na lublinowskie, i miał spokój(reszta pozostała uazowa, bo juz była przerobiona pod hamulce tarczowe itd, od gruchy odczepił pochwy, wstawił nową gruche, i potem 'cudownym sposobem' połączył wszystko razem
Robiło
ooooo matkopakjusz_pl pisze:Krecik pisze:te mosty są faktycznie ciutek wytrzymalsze, z prostego powodu, zęby są grubsze, bo na tej samej srednicy jest ich mniej.
ale jak motasz az takiego pokraka, to pomysl czy by nie przerobic mostów na gruchy od lublina, kolega na osiedlu kiedys zmotał uaza z motorem > 5 litrów od mercedesa, i kręcił mosty co kilka miesięcy, zmienił w koncu gruchy na lublinowskie, i miał spokój(reszta pozostała uazowa, bo juz była przerobiona pod hamulce tarczowe itd, od gruchy odczepił pochwy, wstawił nową gruche, i potem 'cudownym sposobem' połączył wszystko razem
Robiło
Okey bede o tym pamietac... Postaram sie zaltwic takie "gruchy"bo jedna moja niewystarczy
![]()
![]()
faziuaz pisze:ooooo matkopakjusz_pl pisze:Krecik pisze:te mosty są faktycznie ciutek wytrzymalsze, z prostego powodu, zęby są grubsze, bo na tej samej srednicy jest ich mniej.
Robiło
Okey bede o tym pamietac... Postaram sie zaltwic takie "gruchy"bo jedna moja niewystarczy
![]()
![]()
![]()
jaka kombinacja
Czy ja wiem czy kombinacja, robisz raz porzadnie, a potem masz spokój.faziuaz pisze:ooooo matkopakjusz_pl pisze:Krecik pisze:te mosty są faktycznie ciutek wytrzymalsze, z prostego powodu, zęby są grubsze, bo na tej samej srednicy jest ich mniej.
Robiło
![]()
![]()
![]()
jaka kombinacja
motor 200km i standardowe mosty ?faziuaz pisze:czy my rozmawiamy o wyczynie,jezeli nie ......zostawmy biedaka w spokoju
(po co to robic?.........zeby miec
....bezsens)
jeszcze raz,czy to jest wyczynKrecik pisze:motor 200km i standardowe mosty ?faziuaz pisze:czy my rozmawiamy o wyczynie,jezeli nie ......zostawmy biedaka w spokoju
....bezsens)
noo, to bedzie kręcił dyfry przy ruszaniu
chyba że malutkie koła załozy
wtedy bedzie ruszał z trójki
Ej Fazi jak dobrze zmota to zadziwi świat jak na autostradzie śmignie 200km/h:):):)faziuaz pisze:jeszcze raz,czy to jest wyczynKrecik pisze:motor 200km i standardowe mosty ?faziuaz pisze:czy my rozmawiamy o wyczynie,jezeli nie ......zostawmy biedaka w spokoju
....bezsens)
wtedy bedzie ruszał z trójki,jerzeli nie,to po cholere mu 200 km-ow magieracja mostow itd.na wycieczki po za miasto
UAZ jadący 170kmh robi wrażenieBartmann pisze:Ej Fazi jak dobrze zmota to zadziwi świat jak na autostradzie śmignie 200km/h:):):)faziuaz pisze:jeszcze raz,czy to jest wyczynKrecik pisze: motor 200km i standardowe mosty ?
wtedy bedzie ruszał z trójki,jerzeli nie,to po cholere mu 200 km-ow magieracja mostow itd.na wycieczki po za miasto
Krecik pisze:UAZ jadący 170kmh robi wrażenieBartmann pisze:Ej Fazi jak dobrze zmota to zadziwi świat jak na autostradzie śmignie 200km/h:):):)faziuaz pisze: jeszcze raz,czy to jest wyczyn,jerzeli nie,to po cholere mu 200 km-ow magieracja mostow itd.na wycieczki po za miasto
jeszcze większe wrażenie robi hamując prosto z tych 170kmh do zera na odcinku mniejszym niż kilometr
a jakie zdziwione miny ludzi ;D
Kuuurde...mój najszybciej 115 km/h ...wiatr w plecy i z lekkiej górki:(:(:(Krecik pisze:nasz osiedlowy wynalazca takie cos stworzył
tez miałem ciutek ciepło jak jechałem tym w srodku
ale żyje, hehe
wsadź mu silnik ponad pięcio litrowy, to tez zacznie lataćBartmann pisze:Kuuurde...mój najszybciej 115 km/h ...wiatr w plecy i z lekkiej górki:(:(:(Krecik pisze:nasz osiedlowy wynalazca takie cos stworzył
tez miałem ciutek ciepło jak jechałem tym w srodku
ale żyje, hehe
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość