Będe wjeżdżał Uazem pod schronisko na Hale Łabowską (na legalu)

Wie ktoś może gdzie załatwić tanie łańcuchy na kapcie YA 192

Moderator: Student
jezeli masz dostęp do gumowki i mig maga zrob to sam(łańcuch na metry)kuki469 pisze:http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=21192
a swoja drogą żeby było tanio to chyba trzeba kombinować " wojsko, policja, straż pożarna" auta wycofali a szpeje może zostały
Po pierwsze trzeba by mieć jakiś wzór Wydaje mi się ,że na YA 192 nie można zastosować pierwszych lepszych łacuchów bo wejdą pomiędzy kostke i nie będą robić plus zniszczą oponefaziuaz pisze:dla czego!!!!!!gÓral świętokrzyski pisze:to nie jest takie proste jak się może wydawaćfaziuaz pisze:ja zrobił bym to sam(łańcuch na metry
)
![]()
Ja bym tam nie zrobił![]()
Ostatnio miałeś luzu na zwrotnicy rozsypał ci się górny kamień kasujący luz, przegłub i jechałeś zakupić nowy most na Ukrainę i wymienić.gÓral świętokrzyski pisze:Ogólnie wiadomo jak te opony robią na lodzie i w śniegu.![]()
Będe wjeżdżał Uazem pod schronisko na Hale Łabowską (na legalu)w Beskidzie Sądeckim na Sylwestra.
robi się panie to była tylko jedna z mozliwości może pojad może nieKUbutek pisze:Ostatnio miałeś luzu na zwrotnicy rozsypał ci się górny kamień kasujący luz, przegłub i jechałeś zakupić nowy most na Ukrainę i wymienić.gÓral świętokrzyski pisze:Ogólnie wiadomo jak te opony robią na lodzie i w śniegu.![]()
Będe wjeżdżał Uazem pod schronisko na Hale Łabowską (na legalu)w Beskidzie Sądeckim na Sylwestra.
Usz zrobiłeś ?
nie mowie tego by sie zareklamowac chce ci tylko pomocgÓral świętokrzyski pisze:Po pierwsze trzeba by mieć jakiś wzór Wydaje mi się ,że na YA 192 nie można zastosować pierwszych lepszych łacuchów bo wejdą pomiędzy kostke i nie będą robić plus zniszczą oponefaziuaz pisze:dla czego!!!!!!gÓral świętokrzyski pisze: to nie jest takie proste jak się może wydawać![]()
Ja bym tam nie zrobił![]()
Po drugie jak z zapinaniem i linką stalową dookoła
A po trzecie czas - samo spawanie zajeło by wiele dni.
Ja bym nie podioł się ale ty Fazino ile byś wzioł za pospawanie takich łańcuchów
![]()
faziuaz pisze:mysle ze powinieneś zacząć od przymierzenia do opony(twojej opony)odpowiedniego ogniwa łańcucha(chodzi mi orozmiar ogniwa),nastepnie wymierzyć ile tego łańcucha bedziesz potrzebował(to jest zalezne od tego jaki wzor chcesz zastosowac,mowi sie że najlepszy jest diament) niektore wzory pochłaniają duze ilosci łańcucha.Do łączenia wykorzystuje sie migomat,po uprzednim rozgieciu odpowiednich ogniw,natomiast zeby zarzucic to wszystko na koło mozna stosowac tak prozaiczne rzeczy jak np.śruby,oczywiscie sa w sklepach "metalowych" różnego rodzaju zapiecia(klamry, szekle itp.).Możliwości jest naprawde mnóstwo
ja obiecałem bartmanowi pewną robote i nie mam czasugÓral świętokrzyski pisze:faziuaz pisze:mysle ze powinieneś zacząć od przymierzenia do opony(twojej opony)odpowiedniego ogniwa łańcucha(chodzi mi orozmiar ogniwa),nastepnie wymierzyć ile tego łańcucha bedziesz potrzebował(to jest zalezne od tego jaki wzor chcesz zastosowac,mowi sie że najlepszy jest diament) niektore wzory pochłaniają duze ilosci łańcucha.Do łączenia wykorzystuje sie migomat,po uprzednim rozgieciu odpowiednich ogniw,natomiast zeby zarzucic to wszystko na koło mozna stosowac tak prozaiczne rzeczy jak np.śruby,oczywiscie sa w sklepach "metalowych" różnego rodzaju zapiecia(klamry, szekle itp.).Możliwości jest naprawde mnóstwo![]()
![]()
wszystko sie da zrobic to prawda no zobaczym moze po swietach pokombinuje
spawarką zwykłą -wspolczujetiger pisze:Ja w tylnych mam tylko poprzeczki zwykle zeby naped dobry byl a w przednich przydaje sie zastosowanie innego wzoru ktory bedzie trzymal na boki tez. Spawac nie koniecznie trzeba migomatem my spawalismy zwykla elektryczna spawarka jak wszystko.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości