drzwi w uazie
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
drzwi w uazie
ludziska!!niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest z tymi drzwiami a uazie...gdzie mozna od nich odczepić szybe, chodzi mi o ta górna cześć drzwi a w niktorych uazach nie ma takiego czegoś....ta odczepiana szyba jest tylko w jakiś określinych rocznikach czy modelach??sorry ze zawracam wam głowe ale poprstu niewiem a mnie to ciekawi... Rolling Eyes z gory dziex Wink
zawsze kciałem miec uaza
- paranoic_killer
Re: drzwi w uazie
MajinAreq pisze:ludziska!!niech mi ktoś wytłumaczy jak to jest z tymi drzwiami a uazie...gdzie mozna od nich odczepić szybe, chodzi mi o ta górna cześć drzwi a w niktorych uazach nie ma takiego czegoś....ta odczepiana szyba jest tylko w jakiś określinych rocznikach czy modelach??sorry ze zawracam wam głowe ale poprstu niewiem a mnie to ciekawi... Rolling Eyes z gory dziex Wink
Może masz nadstawkę przyspawaną "na wieczność"

Władek - Kraków
Sa 2 rodzaje z nadstawkami.
Jeden to w³a¶nie na 3 ¶ruby
Drugi ktory raz spotkalem w uazie to jakies nakrêtki odkrêcaj±ce nadstawki tak ¿e wychyla³y siê i opiera³y siê wzd³u¿ drzwi. By³y jakby niedemontowalne. Wiêcêj szczegó³ów nie podam bo dawno temu widzia³em.
Jeden to w³a¶nie na 3 ¶ruby
Drugi ktory raz spotkalem w uazie to jakies nakrêtki odkrêcaj±ce nadstawki tak ¿e wychyla³y siê i opiera³y siê wzd³u¿ drzwi. By³y jakby niedemontowalne. Wiêcêj szczegó³ów nie podam bo dawno temu widzia³em.
UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

Nakretki mialy Muscele.KleryK pisze:Sa 2 rodzaje z nadstawkami.
Jeden to właśnie na 3 śruby
Drugi ktory raz spotkalem w uazie to jakies nakrętki odkręcające nadstawki tak że wychylały się i opierały się wzdłuż drzwi. Były jakby niedemontowalne. Więcęj szczegółów nie podam bo dawno temu widziałem.
W Uazach o tyle co wiem to od zawsze byly sruby.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
-
- jestem tu nowy...
sam niemam uaza ale mam jakias chrapke na ten wóz......widziałem jakiegoś który niemiał tych nadstafek a jak sie bliżej przyjrzeć to nawet niebyło widac tej szczeliny midzy nadstawka a resztą drzwi.....niepytałem kolesia o to no ale teraz żałuje bo to tylko przejazdem było......
zawsze kciałem miec uaza
- Telesfor11
-
W terenie to by nie pożyło. Może jazda po bulwarach to i owszem.Telesfor11 pisze:http://www.deltaro.net/
Tu ject taki na zawiaskach
ale dlamnie to kupa
galeria->uaz
GRUPA OFFROAD
UAZ 469 B
UAZ 469 B
A to widzieli
Tylko cena trochę śmieszna nie w tą stronę co trzeba
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=79621597

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=79621597
Pajero 2,8TD LWB, bodylift 2'' i MT 33x12,5''
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Znajomy zrobil patencik, a mianowicie zamiast srub dal pomiedzy nadstawke a drzwi zawiasy. na drzwiach gumy i zaczepy. teraz zamiast odkrecac nadstawke po prostu odkreca zabezpieczenie i sklada ja w kieunku na zewnatrz. po zlozeniu zabezpiecza...
bylo by wszystko super... ale gosciu jezdzi po safaltach a lesna droga, gdzie drzewa dotykaja auta to juz off-road...
raz go wyciagnalem w prawdziwy teren, ale niezbyt trudny... gosciu sie rospedzil... nie wiedzial ze w terenie jezdzi sie wolno... przy zlozonych nadstawkch puscily mu zabezpieczenia i tak w 2 z 4 poszly mu szyby...
tak wiec albo zwykle nadstawki odkrecane, albo wlasnie nowe nadstawki z przesuwanymi szybami. MIalem przyjemnosc czyms takim jechac w Grodnie i przyznam ze fajna sprawa... jak w zuku
bylo by wszystko super... ale gosciu jezdzi po safaltach a lesna droga, gdzie drzewa dotykaja auta to juz off-road...
raz go wyciagnalem w prawdziwy teren, ale niezbyt trudny... gosciu sie rospedzil... nie wiedzial ze w terenie jezdzi sie wolno... przy zlozonych nadstawkch puscily mu zabezpieczenia i tak w 2 z 4 poszly mu szyby...
tak wiec albo zwykle nadstawki odkrecane, albo wlasnie nowe nadstawki z przesuwanymi szybami. MIalem przyjemnosc czyms takim jechac w Grodnie i przyznam ze fajna sprawa... jak w zuku

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany