Czesc!
Potrzebuje zamontować po jednym silniczku na wycieraczkę (na dole ramki szyby).
Czy ktos wie jaki kąt wyhylania wycieraczki może mieć taki silniczek ?
Ew. zna ktos jakies silniczki które sie mogą nadać do tego celu, czyli takie które mają kąt taki, jak kąt wychylenia oryginalnych UAZowych górnych wycieraczek ?
Pozdro
silniczki wycieraczek od ciagnika
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
- paranoic_killer
Śmiem twierdzić ze kąt wychylenia wycieraczki od silniczka niewiele zależy- przecież ten trzpień kreci się w kółko. Kąt wychylenia to sie ustawia tym całym systemem ramion które sa zamontowane do trzpienia i do których sa przykręcone ramiona wycieraczek. Jesli chodzi o silniczek- to możesz wstawić od c360- cena ok 70zł.
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...
-
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
jaki system ramion? koledzy, to jest prostsze niż się wydaje. W muscelu są silniczki wycieraczek identyko jak od ciągnika. Kupujesz taki, zakładasz ramię i jazda. Nie przejmuj się kątem, bo jak w muscelu to działa to i u ciebie będzie dobrze. Ja mam ramiona od syrenki, ale trzeba było skrócić. A kąt jest, ale to jakieś 50-60 stopni, tak na oko. Ten trzepień nie kręci się w kółko, tylko zaiwania jak powinien. A koszt nowego, to istotnie około 70 zeta w jakiejś AGROMIE se kupisz.
"[..] to trzeba kupic i uleczyc ..."