silniczki wycieraczek od ciagnika

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

paskoodnik
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

silniczki wycieraczek od ciagnika

Post autor: paskoodnik » wt sty 03, 2006 11:35 pm

Czesc!
Potrzebuje zamontować po jednym silniczku na wycieraczkę (na dole ramki szyby).
Czy ktos wie jaki kąt wyhylania wycieraczki może mieć taki silniczek ?

Ew. zna ktos jakies silniczki które sie mogą nadać do tego celu, czyli takie które mają kąt taki, jak kąt wychylenia oryginalnych UAZowych górnych wycieraczek ?

Pozdro

Awatar użytkownika
paranoic_killer

Post autor: paranoic_killer » śr sty 04, 2006 3:28 pm

Śmiem twierdzić ze kąt wychylenia wycieraczki od silniczka niewiele zależy- przecież ten trzpień kreci się w kółko. Kąt wychylenia to sie ustawia tym całym systemem ramion które sa zamontowane do trzpienia i do których sa przykręcone ramiona wycieraczek. Jesli chodzi o silniczek- to możesz wstawić od c360- cena ok 70zł.
Żółw się rusza...
był XJ 2.5 + LPG + 30" MT + 2"
jest JK 3.8 + 33" + snorkel...

szymon milimetr

Post autor: szymon milimetr » śr sty 04, 2006 6:00 pm

Witam. stawiasz silniczek o ciagnika C360 i musisz sobie przedluzyc tylko ramie wycieraczki. Tak jest zrobione u kolegi i jest ok. Pozdrowienia
cale zycie z wariatami

Awatar użytkownika
Władek

Post autor: Władek » śr sty 04, 2006 10:15 pm

szymon milimetr pisze:stawiasz silniczek o ciagnika C360 i musisz sobie przedluzyc tylko

No jestem jeszcze w stanie zrozumieć, że można wstawić "andorię" do napędu wycieraczek, ale po ludowe chiny każesz mu coś sobie przedłużać ?? :o

:wink:
Władek - Kraków

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » czw sty 05, 2006 7:09 am

Ale trafiasz 8) przedłużanie ...hehehe..:lol: silnik andorii...ale by wycieraczki zasuwały :)21
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
STAS

Kontaktowanie:

Post autor: STAS » czw sty 05, 2006 4:25 pm

jaki system ramion? koledzy, to jest prostsze niż się wydaje. W muscelu są silniczki wycieraczek identyko jak od ciągnika. Kupujesz taki, zakładasz ramię i jazda. Nie przejmuj się kątem, bo jak w muscelu to działa to i u ciebie będzie dobrze. Ja mam ramiona od syrenki, ale trzeba było skrócić. A kąt jest, ale to jakieś 50-60 stopni, tak na oko. Ten trzepień nie kręci się w kółko, tylko zaiwania jak powinien. A koszt nowego, to istotnie około 70 zeta w jakiejś AGROMIE se kupisz.
"[..] to trzeba kupic i uleczyc ..."

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”