kto zna ??

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
Chaos

kto zna ??

Post autor: Chaos » pt lut 24, 2006 1:09 am

http://allegro.pl/item87439674_uaz_3_0_diesel_4x4.html

prosil bym o opinie, tylko tych co znaja lub ogladali :)

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
MGUaz
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: MGUaz » pt lut 24, 2006 1:42 am

No to ja nie będę się wypowiadał !!
MOTYL GARAGE UAZ i doszedł Patrol :)

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » pt lut 24, 2006 1:46 am

:)23 Fazizmota...? :)21
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

czapla_offroad

Post autor: czapla_offroad » pt lut 24, 2006 1:57 pm

fajne oponki, jaki to rozmiar? co to za felgi?
Ogólnie łądny uaz za rozsądną kase. Ja bym brał :)2

Awatar użytkownika
Andreos

Kontaktowanie:

Post autor: Andreos » pt lut 24, 2006 2:31 pm

czapla_offroad pisze:fajne oponki, jaki to rozmiar? co to za felgi?
6k, to lepiej wsadzić w modyfikacje własnego syfa, bo taki sprzęt motany dla do własnych potrzeb może następnego właściciela mocno zaskoczyć ciekawością rozwiązań.
"Szanuj zieleń i ty możesz zostać ...partyzantem"

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » pt lut 24, 2006 2:37 pm

Andreos pisze: (...)może następnego właściciela mocno zaskoczyć ciekawością rozwiązań.
Jestem tego samego zdania...... :)2
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » pt lut 24, 2006 6:02 pm

Fazizmota...?
... :-? toż to .....to,to,to...nie moja robota :wink:
gg9363735 potrafię odbudować każdego uaza na podstawie kodu DNA

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » pt lut 24, 2006 6:38 pm

:lol: :lol: :lol:
Wiedziałem że się odezwiesz......
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

czapla_offroad

Post autor: czapla_offroad » pt lut 24, 2006 7:17 pm

Andreos pisze:
6k, to lepiej wsadzić w modyfikacje własnego syfa, bo taki sprzęt motany dla do własnych potrzeb może następnego właściciela mocno zaskoczyć ciekawością rozwiązań.
Ale najpierw trzeba jeszcze mieć baze do budowy tzn. zwykłego uaza i te 6 koła bo inaczej nic nie zdziałamy :lol: A tutaj mamy przynajmniej już cos rozpoczęte.

Awatar użytkownika
gÓral świętokrzyski
Kontaktowanie:

Post autor: gÓral świętokrzyski » pt lut 24, 2006 7:44 pm

No właśnie coś :)21

Tylko jeszcze nie wiadomo co :)23
Deszcz zacina nas po pysku Uaz przelazł po bagnisku

www.korbol.prv.pl

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » pt lut 24, 2006 7:51 pm

Nie wiem czy jest sens pakować sie w czyjąś zmote...okaże się że pod maską dwa chomiki związane czy cuś a ty chciałbys innaczej... lepiej kupic Uaza za 1000 pln i masz kapital poczatkowy 5000 pln :wink: :wink:
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

Awatar użytkownika
Andreos

Kontaktowanie:

Post autor: Andreos » pt lut 24, 2006 7:52 pm

czapla_offroad pisze:
Andreos pisze:
Ale najpierw trzeba jeszcze mieć baze do budowy tzn. zwykłego uaza i te 6 koła bo inaczej nic nie zdziałamy :lol: A tutaj mamy przynajmniej już cos rozpoczęte.
No i o to mi chodziło, że jak już masz swojego to lepiej własnego motać.
Kupowanie już mocno zmotanego jako pierwszy to już inna para kaloszy.
"Szanuj zieleń i ty możesz zostać ...partyzantem"

Awatar użytkownika
borman

Post autor: borman » pt lut 24, 2006 8:20 pm

ja bym napewno sam wolał sobie zmotać (mam warunki i możliwosci ) ale jeżeli jesteś zielony w temacie i wszystko będą robić ci mechanicy - to już bym dyskutował .................. ........poczekaj jeszcze trochę (tz jakieś 500 postów ) potem kup coś za 1000 zł i zapodaj ,,faziuazowi ''on już chyba wszystko wie o motaniu (ten 1000 postów w tak krótkim czasie o czymś chyba świadczy ) :D a przynajmniej w razie ,,W'' będzie na kogo się pożalić :D

Awatar użytkownika
_CaShu_

Post autor: _CaShu_ » pt lut 24, 2006 8:31 pm

ja tez bym odradzal... zmota to zmota... najlepiej jak robi sie ja dla siebie... kosztuje to troche wiecej czasu i pieniedzy... ale jak np skonczy sie sprzeglo, czy jakies lozysko, wiadomo od czego jest ;)
Ja kupilem 2 uazy... jeden niby super za 3000zł a drugi niby do remontu za 500zł... przy rozebraniu jednego i drugiego okazalo sie ze ten za 3000 zl to zupelna padlina, blacha to jedno wielkie sitko, silnik, skrzynia i reduktor w przerazajacym stanie i ogolnie jedna wielka kupa zlomu... ten za 500 zl nie na chodzie, mial blache w bardzo dobrym stanie (2 godz. spawania i po remoncie...), byl kompletny... ogolnie szukaj okazji... a nie zmoty. Chyba ze cos naprawde dobrze wykombinowanego z jakas dokumentacja... Ten z allegro nie jest mi znany, ale oczywiscie warto wybadac sprawe.
Pozdrawiam
Lukasz

Awatar użytkownika
Chaos

Post autor: Chaos » pt lut 24, 2006 8:39 pm

generalnie mam LJ70 ale szukam czegoś typowo do zabawy za rozsądne pieniądze :P niechce mi sie samemu motac, nie to że czasu nie ma albo coś ale..... ktoś tym jeździł, więc pewnie działa, patrząc na blacharke myśle, ze dobrze działa. a myśl zakupu uaza zqa 1000 zł i potem walenia się miesiąc z częściami, spawarkami itp mi się nie uśmiecha :P
moja myśl wygląda tak, że wsiadam i jezdze, coś padnie to wtedy bede sie zastanawiał z czego to było :P
zobaczymy jeszcze zycie pokaze:P

Awatar użytkownika
chiquito83

Post autor: chiquito83 » pt lut 24, 2006 8:49 pm

Chaos twoja koncepcja jest dobra 8)

Awatar użytkownika
Chaos

Post autor: Chaos » pt lut 24, 2006 8:54 pm

myslalem o tym aby sobie żuka zmotac bo fajnie to wygląda ale... za dużo roboty :P ja leniwy jestem :D

czapla_offroad

Post autor: czapla_offroad » pt lut 24, 2006 8:58 pm

Przemekslaw pisze:Nie wiem czy jest sens pakować sie w czyjąś zmote...okaże się że pod maską dwa chomiki związane czy cuś a ty chciałbys innaczej... lepiej kupic Uaza za 1000 pln i masz kapital poczatkowy 5000 pln :wink: :wink:
Tylko skąd brać te uazy po 1000zł? W Waszych okolicach pewnie jest tego więcej, w poznańskim dosłownie nic nie można znaleść :cry:

Awatar użytkownika
Przemekslaw

Kontaktowanie:

Post autor: Przemekslaw » pt lut 24, 2006 9:10 pm

czapla_offroad pisze:
Przemekslaw pisze:Nie wiem czy jest sens pakować sie w czyjąś zmote...okaże się że pod maską dwa chomiki związane czy cuś a ty chciałbys innaczej... lepiej kupic Uaza za 1000 pln i masz kapital poczatkowy 5000 pln :wink: :wink:
Tylko skąd brać te uazy po 1000zł? W Waszych okolicach pewnie jest tego więcej, w poznańskim dosłownie nic nie można znaleść :cry:
Co prawda to prawda... ale nie licz za za 1000 pln kupisz zdrowiuskie auto... :D
XJ 2.1 TD :)21

MudMasters 4x4
Przygoda 4x4

szymon milimetr

Post autor: szymon milimetr » pt lut 24, 2006 10:52 pm

Witam . Opony czeskie firmy mitas rozmiar 15,3 felgi od samuraja ( hyba z tego co pamietam ) Auto kiedys nawet dobrze w terenie robilo a jak jest teraz to nie wiem. Glownie robione na mercedesie i reszta to uaz. Pozdrawiam
cale zycie z wariatami

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » sob lut 25, 2006 5:40 pm

borman pisze:ja bym napewno sam wolał sobie zmotać (mam warunki i możliwosci ) ale jeżeli jesteś zielony w temacie i wszystko będą robić ci mechanicy - to już bym dyskutował .................. ........poczekaj jeszcze trochę (tz jakieś 500 postów ) potem kup coś za 1000 zł i zapodaj ,,faziuazowi ''on już chyba wszystko wie o motaniu (ten 1000 postów w tak krótkim czasie o czymś chyba świadczy ) :D a przynajmniej w razie ,,W'' będzie na kogo się pożalić :D
...odezwę się w temacie....ja nie uważam że każdy mechanik to wyrocznia .....znam jełopów którzy uważają się za mechaników a pojęcia nie mają.....o niczym,popieram tych którzy chcą motać sami,i lubie popatrzeć jak młodzież mota,nawet osobówki..to fajna rzecz ale......jest jeden warunek,no może dwa...gdy czegoś się nie wie trzeba pytać ,no i najważniejsze trzeba to lubić,czasami sam zrobisz lepiej niż "mechanicy"którzy używając "mądrych określeń"próbują przekonać potencjalnego klienta o swojej nieomylności(spotkałem się z tym na forum......np.jeden z kolegów pisząc o mieszance normalnej,pisze stechiometryczna .........nie łatwiej napisać normalna 8)

www.mudmasters-4x4.pl

Awatar użytkownika
borman

Post autor: borman » sob lut 25, 2006 9:04 pm

ja wiem swoje (co nie znaczy że cokolwiek wiem ) motam dużo i często (nietylko dla przyjemnosci ) czasem na konkretne pytanie (problem )na tym forum staram się dać konkretną odpowiedż (od kasztanienia bynajmniej nie stronię - krytyka niektórym pomaga ) do ciebie (faziuaz )nic nie mam , ale czytając twoje posty (a jest ich ostatnio sporo ) dochodzę do wniosku że lubisz gadać (nie wiem skąd masz jeszcze czas na robotę ) więc ,, wrzuciłem kamyczek do twojego ogródka ''...................................odnośnie tematu - nikt kto zmotał konkretne auto (włożył w to kupe czasu i pieniędzy )i auto to sprawuje się zgodnie z oczekiwaniami nie sprzeda go za śmieszne pieniądze . jeżeli wje..ł się jednak na minę to -------allegro . !!!!!!!

Awatar użytkownika
faziuaz

Kontaktowanie:

Post autor: faziuaz » ndz lut 26, 2006 4:46 pm

i to jest ......jasne :)2

www.mudmasters-4x4.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”