Jodla 34" w uazie z orginalnym silnikiem 2.445 benzyna
Moderator: Student
- pierzynka2
-
Jodla 34" w uazie z orginalnym silnikiem 2.445 benzyna
Co wy na to forumowicze??
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda natomiast zajmują mi trochę więcej czasu...
gg: 6832958
- pierzynka2
-
- pierzynka2
-
- pierzynka2
-
jesli silnik niejest zbyt mocny no to polosie tez wiele niedostana czyli jaki najwiekrze kapcie polecacie zeby wsio bylo ok ale z lekkim zapasem zecz jasna bo jak jezdze na przejazdzki to zazwyczaj z balastem
Rzeczy niemożliwe załatwiam od ręki, cuda natomiast zajmują mi trochę więcej czasu...
I tu kolega na lekcje fizyki(moment siły się zmieni), a potem mechaniki nie chodził. Nie chce mi się pisać teorii. Osie i tak padną pierwsze, no chyba że luzy na przekładniach będą na tyle duże że koła zębate stracą zęby.
Rozumiem że kolega tylko poddał pod dyskusję pomysł, opinie są inne niż się spodziewał, brak tego czegoś ..... na forum jak "zaje... pomysł, fajnie będzie wyglądał, też tak mam" itp, itd. Ale szanowny kolego nikt na tym forum nie chce Ciebie skrzywdzić swoimi uwagami, co najwyżej odwieść od popełnienia błędu którym będzie inwestycja w ogumienie o które kolega pyta. Po prostu zaufaj nie tylko opiniom z tego forum ale i rosyjskim a raczej radzieckim inżynierom, którzy już to wyliczyli za nas, jakiego rozmiaru ogumienie będzie optymalne do oryginalnego uaza.
Osobiście mam oryginalne ruskie opony w rozmiarze jak piszą w instrukcji. Jakiś czas temu nie pamiętam czy na forum uaza czy gaza podobny temat był przerabiany.
Rozumiem że kolega tylko poddał pod dyskusję pomysł, opinie są inne niż się spodziewał, brak tego czegoś ..... na forum jak "zaje... pomysł, fajnie będzie wyglądał, też tak mam" itp, itd. Ale szanowny kolego nikt na tym forum nie chce Ciebie skrzywdzić swoimi uwagami, co najwyżej odwieść od popełnienia błędu którym będzie inwestycja w ogumienie o które kolega pyta. Po prostu zaufaj nie tylko opiniom z tego forum ale i rosyjskim a raczej radzieckim inżynierom, którzy już to wyliczyli za nas, jakiego rozmiaru ogumienie będzie optymalne do oryginalnego uaza.
Osobiście mam oryginalne ruskie opony w rozmiarze jak piszą w instrukcji. Jakiś czas temu nie pamiętam czy na forum uaza czy gaza podobny temat był przerabiany.
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
- pierzynka2
-
http://www.pphjanpol.pl/opona_cennik/in ... prod_id=56
prosze dokladny opis zachowania sie tych opon w terenie
tanie i ponoc dobre
prosze dokladny opis zachowania sie tych opon w terenie
tanie i ponoc dobre
Poszukaj tu, jest tu duuuużo o oponach i tak jak Karol pisał, można zdobyć taniej YA-192. A może kolega sprawdzi opony YA-409?
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewforum.php?f=16
tu są opisy do rosyjskich opon
http://www.russiantyres.com.pl/gaz-uaz.html
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewforum.php?f=16
tu są opisy do rosyjskich opon
http://www.russiantyres.com.pl/gaz-uaz.html
Jedynym dowodem, że istnieje jakaś pozaziemska INTELIGENCJA, jest to, że się z nami nie kontaktują.
- pierzynka2
-
I tu cykor wymiękł.
Ile uazów i ich właścicieli tyle opini o oponach. Teren terenowi nie równy, to tak jak z oponami zimowymi. Jedni mówią że zimowa-szeroka dobra bo zachowuje się jak narta i się nie zapada na śniegu, inni że zimowa-wąska bo jak łyżwa przechodzi przez śnieg aż stanie na twardym gruncie.
Ile uazów i ich właścicieli tyle opini o oponach. Teren terenowi nie równy, to tak jak z oponami zimowymi. Jedni mówią że zimowa-szeroka dobra bo zachowuje się jak narta i się nie zapada na śniegu, inni że zimowa-wąska bo jak łyżwa przechodzi przez śnieg aż stanie na twardym gruncie.
-
- Kontaktowanie:
Poleca albo polosie albo atak i talerz to jest wiecej jak pewne. I nikt mi nie wmowi ze jezdzi na takim i wszystko jest ok. BO jak jest ok tzn ze za are dni wybuchnie.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
....każda sroczka swój ogonek...........cykor pisze:I tu kolega na lekcje fizyki(moment siły się zmieni), a potem mechaniki nie chodził. Nie chce mi się pisać teorii. Osie i tak padną pierwsze, no chyba że luzy na przekładniach będą na tyle duże że koła zębate stracą zęby.

Re: Jodla 34" w uazie z orginalnym silnikiem 2.445 benz
jeździłem na takim zestawie - silnik uaz + jodełki w gazikupierzynka2 pisze:Co wy na to forumowicze??

Tylko tylny most raz do roku trzeba było remontować

- raz zmieliłem ząbki, na własną prośbę
- raz pękł ząb w mechaniźmie róznicowym - wada materiału ? na prostej, wolnej, płaskiej drodze

- raz odpadła bieżnia z kosza satelit - wada materiału
poza tym było spoko

Krzysiek
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
Życie jest piękne - jeśli dobrze wybierzesz środki antydepresyjne...
-
- Kontaktowanie:
To dochodzim do wnisoku ze kazdy ruski dfer ma wade materialu.
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
cos musi ustapic, jak ci sie kolo nieprzekreci a masz dobre sprzeglo to ci dyfer wybuchnie.pierzynka2 pisze:jesli silnik niejest zbyt mocny no to polosie tez wiele niedostana czyli jaki najwiekrze kapcie polecacie zeby wsio bylo ok ale z lekkim zapasem zecz jasna bo jak jezdze na przejazdzki to zazwyczaj z balastem
Chyba ze silnik juz na ostatku to sie nic niedzieje

a te oponki 34" na obnizonym uazie, to gdzie chcesz takim jezdzic

GazikoLandPatrol z pakietem V8, project 

-
- Kontaktowanie:
Bedzie sie scigal na 1/4 mili a wieksze kola to wieksza predkosc 

WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL