Skrzynia biegów
Moderator: Student
Skrzynia biegów
Ojcowie przy mojej skrzyni niema przełącznika do włączania światła biegu wstecznego(78' podobno nie miały),co z tym fantem zrobić?Można zmotać cos takiego w miarę sprawnie?Oddaje niedługo Pancera do elektryka i chce zeby chłop wiedział co i jak.Pomóżcie!
Vitara Evo 1,6 8v "SMERFETA"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
"Uaz ma opór powietrza jak kiosk Ruchu"
Ja kontrolki nie mam wiec czesto mi o obowiazku wylanczania przypominaja niebiescy:)Didymos pisze:Oryginalnie w tym roczniku lampa cofania była załączana ręcznie, ja tak mam i nie narzekam - lampa H3 plus kontrolka, żeby nie zapomnieć wyłączyć
Ale tak na serio to mysle ze lepsze jestr reczne wlanczanie lampy - mniej zawodne...
PS Kiedys jak mi padl wlacznik stopu, a ludzie byli umowieni na wyjazd w teren, to przedluzylem kable, dolozlem reczny wlacznik i braciak z boku siedzial i ciskal... super koordynacja. Jak mialem nacisnac hamulec to mowilem juz, jak puszczalem, znowu mowilem... zabawnie to wygladalo ale dzialalo:)
Pamietaj - kazdy automat jest bardziej zawodny niz sterowanie reczne
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
Miałem kiedyś uaza '84 i czujnik wstecznego miał fabryczny, ale przez 4 lat padły mi dwa czujniki - jeden niechcący załatwiłem sam, a drugi po pewnym czasie zaczął się zacinać przy rozgrzanej skrzyni (nie wyłączał), jak wystygł było OK
dlatego też jestem zwolennikiem ręcznego sterowania 

SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.