UAZ malowanie bynajmniej nie proszkowe;)) ale nitro:))
Moderator: Student
UAZ malowanie bynajmniej nie proszkowe;)) ale nitro:))
Po kupieniu UAZ' a zjawił się w mej głowie szalony pomysł, że go pomaluje. Nie muszę dodawać, ze samo kupno maszyny znacznie nadwątliło mój budżet, a jeszcze do tego doszły opłaty rejestracyjne, gaz, OC itp., itd. W zwiazku z powyzszym, aby zaoszczędzić, gdyz jeden miły lakiernik rzekł, że trza mi ładny dobyr dwuskładnikowy akrylowy lakier- łącznie na UAZ' a jakieś 4-5 litrów- co kosztować w jego opinii powinno 500 zł, wymyśliłem ze prysne go ..... farbą nitro........... której to jest sporo na pólce w moim przydomowym magazynie. Jest tylko kilka ale:
1. Nitro jak ja znam schodzi płatami już po krótkim okresie czasu
2. i jest łatwopalna;))
Czy ktoś z Was ma jakieś doswiadczenia w malownaiu nitro i w ogóle w malowaniu UAZ a którymi może sie podzielić??
Za wszelkie opinie dzięki:))
2. i jest łatwopalna;))
Czy ktoś z Was ma jakieś doswiadczenia w malownaiu nitro i w ogóle w malowaniu UAZ a którymi może sie podzielić??
Za wszelkie opinie dzięki:))
....na tego poniżej, wyłożyłem 2 kg akrylu.......przy trzykrotnym malowaniu,pamiętaj że do akrylu dochodzi utwardzacz 2x100ml + rozcieńczalnik dwie puszki xjakieś 150 ml,wychodzi mi po wymieszaniu......3kg gotowego materiału ......i to wystarcza.....twój lakiernik oszczędza na tobie nawet, jeżeli kładzie gęściejszy materiał,jakieś 2kg lakieru....(liczę uaza z drzwiami...)aby zaoszczędzić, gdyz jeden miły lakiernik rzekł, że trza mi ładny dobyr dwuskładnikowy akrylowy lakier- łącznie na UAZ' a jakieś 4-5 litrów-
.

kup sobie SigmaRenolak - to jest akryl tyle ze polski
i tani - na uaza wystarczy. Trzeba tylko troche wiecej utwardzacza dowalic bo to co pisza na puszce to jest pic na wode - jak dasz zbyt malo utwardzacza to ci bedzie schnal ze 2 tygodnie - tak jak zwykly renolak 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
JA oczywi¶cie swoje malowanie nie wykona³em w zesz³ym roku. Bo nie mam miejsca gdzie by go machn±æ pistoletem, bo sciany popsuje w gara¿u
. A ma kto¶ fotkê jak wygl±da pomalowany wa³kiem ? Ja pod mask± malowa³em go pêdzlem i wygl±da nie¼le. Wiêc my¶le ¿e wa³kiem te¿ nie powinno byæ ¼le ale wola³bym zobaczyæ 

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

foty nie odzwierciedlają wyglądu żeczywistegoKleryK pisze:JA oczywiście swoje malowanie nie wykonałem w zeszłym roku. Bo nie mam miejsca gdzie by go machnąć pistoletem, bo sciany popsuje w garażu. A ma ktoś fotkę jak wygląda pomalowany wałkiem ? Ja pod maską malowałem go pędzlem i wygląda nieźle. Więc myśle że wałkiem też nie powinno być źle ale wolałbym zobaczyć
- Ml_Kruszka18
Mam swojego pomalowane żółtym chlorokauczykem 3 lata temu, i odziwo przestał blyszczećWładek pisze:Olek1605 pisze: puszka chlorokauczuku koszt ok 35zł pędzel 2h wolnego czasu i po sprawie. Tylko później troche poczekać trzeba
Ale chlorokauczuk się błyszczy jako psu jaja. Nitro, wałek i będzie dobrze. No i ten MAT...

4x4 Full Gass Kaszuby
była 300 Potęga Diesla
teraz obserwator
była 300 Potęga Diesla

- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
malowanie
Malowanie uaziora to piekna sprawa: troche farby "ogolnowojskowej", polmatowej, pedzel szeroki i drugi wezszy, odpowiednio wczesniej przygotowana karoseria, jeden sloneczny dzien, nawet moze byc zachmurzony byleby nie padalo i po sprawie. W trakcie mozna obalic jakiegos browara, lub cos zgrilowac a nastepnego dnia spokojnie pojechac w teren.
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
Re: UAZ malowanie bynajmniej nie proszkowe;)) ale nitro:))
1) Guzik prawda..... trza odtłuścić powierzchnie i po bólu....notbad pisze: (...)
2. i jest łatwopalna;))
(...)
2) NIE jarmolić przy robocie. ( nie słyszałem o samo zapłonie na słońcu )

JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Przede wszystkim zachęcam do zapoznania się z tymi wypowiedziami...
Kopalnia wiedzy... często nie głupiej.
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewforum. ... d8a7205849
Kopalnia wiedzy... często nie głupiej.

http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewforum. ... d8a7205849
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.