amortyzatory od Lublina w tylnym zawieszeniu UAZ'a
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
amortyzatory od Lublina w tylnym zawieszeniu UAZ'a
Witam,
moja wersja zamiany amortyzatorów ramieniowych w tylnym zawieszeniu UAZ'a na teleskopowe od Lublina:
http://www.uaz.auto.pl/technika/amortyz ... t_tyl.html
Chyba najsłabszym punktem będą uchwyty dospawane do mostu. Pojeździmy zobaczymy:)
PiotreK
moja wersja zamiany amortyzatorów ramieniowych w tylnym zawieszeniu UAZ'a na teleskopowe od Lublina:
http://www.uaz.auto.pl/technika/amortyz ... t_tyl.html
Chyba najsłabszym punktem będą uchwyty dospawane do mostu. Pojeździmy zobaczymy:)
PiotreK
Się czepiać nie ma czego
Jak spawy nie popuszczą-to będzie chodzić.
Drobiazgi:
1/oryginały tak mocowane są nieco bardziej odsadzone od ramy/praca na wykrzyzach/.
2/do mostu wystarczą dwa pionowe policzki ale łapiące na wiekszym niż macie łuku.Rozwiazanie faziego to łapacz błota

Jak spawy nie popuszczą-to będzie chodzić.
Drobiazgi:
1/oryginały tak mocowane są nieco bardziej odsadzone od ramy/praca na wykrzyzach/.
2/do mostu wystarczą dwa pionowe policzki ale łapiące na wiekszym niż macie łuku.Rozwiazanie faziego to łapacz błota

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
Mi się niezbyt mocowanie FAZiego podoba. Wygląda mało solidnie...jak na pracę w terenie.....ale wiem...wiem to na bulwar 

http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
a widziales ty kiedys kolego oryginalne mocowanie amortyzatora teleskopowego w uazieBartmann pisze:Mi się niezbyt mocowanie FAZiego podoba. Wygląda mało solidnie...jak na pracę w terenie.....ale wiem...wiem to na bulwar

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
......wklejając tą fotkę ,tylko czekałem aż ktoś zwróci mi uwagę że taaaaak się nie robi............otuż oświadzczam że nie ja montowałem rzeczony przewód elastyczny .......tylko jakiś jełop,......nie próbowałem go również poprawiać ponieważ jest to tak stare połączenie, że każda próba poprawy, na pewno skończyła by się urwaniem rurki hamulcowej,(po co zawracać sobie głowę?)
[quote="pilmar]...................................................................................... po takich spawaniach półpochwa jest nadal prosta?
pytam tylko z ciekawości , bo mocno wtapiając spoinę można sporo namieszać - tak mi się wydaje- nigdy jeszcze nie spawałem nic grubszego na mostach.[/quote]
Prosta,nie prosta-ważne,żeby półoś weszła
pytam tylko z ciekawości , bo mocno wtapiając spoinę można sporo namieszać - tak mi się wydaje- nigdy jeszcze nie spawałem nic grubszego na mostach.[/quote]
Prosta,nie prosta-ważne,żeby półoś weszła

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl