Bendiź, rozrusznik= same kłopoty
Moderator: Student
Bendiź, rozrusznik= same kłopoty
Witam!!
Panowie potrzebna mi pomoc- padł mi rozrusznik- wymieniłem szczotki na nowe a skurw--- wiel nadal nic- o to rozkręciłem bendix- rozlutowałem- wsyzstko przeczyscilem i złożyłem do kupy- wzwiązku z tym ze styki były miejscami przypalone oba lekko zeszlifowałem złożyłem wszystko dop kupy i nadal nic- może źle składam bendix?? Czy ktoś ma może jakiś rysunek poglądowy na temat bendixu?? Poszę pilni o pomoc
Panowie potrzebna mi pomoc- padł mi rozrusznik- wymieniłem szczotki na nowe a skurw--- wiel nadal nic- o to rozkręciłem bendix- rozlutowałem- wsyzstko przeczyscilem i złożyłem do kupy- wzwiązku z tym ze styki były miejscami przypalone oba lekko zeszlifowałem złożyłem wszystko dop kupy i nadal nic- może źle składam bendix?? Czy ktoś ma może jakiś rysunek poglądowy na temat bendixu?? Poszę pilni o pomoc
odkręciłem tą małą kopułkę ze stykami (4 2 duże i 2 małe) w środku jest miedziana podkładka opatrzona z dwu stron sprężynami- to jest chyba bendix, prawda?? Elektromeagnes też przy okazji ale tam jest wszystko ok moim zdaniem- szczotki są w porzo bo jak daję + bezpośrednio na silnik to chodzi- nie chce tylko startować przez jak puszczam prąd przez bendix- prosze o pomoc fachowe rady
Tak okazało się ze rozkrecałem tzw. automat- dotad myslalem ze bendix i automat to to samo- "rusznik" nie działał bo podłączyłem na odwrót kabel od automatu do rozrusznika nie na ta śrubę co trzeba- wstyd sie przyznac- ale juz teraz dziala dzieki pomocy jednego wlktryka z okolicy- bo musiałem isc po pomoc po 3 dniach walki non stop- i po 10 krotnym rozkreceniu tego gó-- wna do ostatniej czesci- teraz działa choć jeszcze czasem nie łapie przy pierwszym przekreceniu kluczyka w stacyjce- dzieki za wszystkie posty i chec niesienie pomocy 

u mnie także pasował tylko jest różnica w bendixie bo 3 a nie 4 "bruzdy"
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin