pytanie o sprzedaż z fakturą
Moderator: Student
pytanie o sprzedaż z fakturą
witam,
wiem, ze pisze troche w innym dziale ale zależy mi na czasie, a ten jest bardziej uczęszczany, mam ptyanie odnośnie przepisów:
Czy moge sprzedać samchód jeżeli mam na niego fakture vat na moje nazwisko i nie jest na mnie zarejestowany?? jako osoba prywatna
wiem, ze pisze troche w innym dziale ale zależy mi na czasie, a ten jest bardziej uczęszczany, mam ptyanie odnośnie przepisów:
Czy moge sprzedać samchód jeżeli mam na niego fakture vat na moje nazwisko i nie jest na mnie zarejestowany?? jako osoba prywatna
Grzegorz
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
witam,
no właśnie mam nadal problem z rejestracją:
UAZ jest zarejestrowany jako pojazd specjalny, a ja i tak chce go sprzedać za jakiś czas i jakbym chciał zarejestrować to na ciężarowy (czyli
) i osoba z rodziny mówi ze mam go zarejestrować na ciężarowy (czyli strącę wszystkie udogodnienia). a tak jeżeli ktoś go sobie kupi to będzie mógł zarejestrować go na firmę i będzie miał nadal specjalny, na UAZa mam fakturę VAT
Jak najlepiej to załatwić??
no właśnie mam nadal problem z rejestracją:
UAZ jest zarejestrowany jako pojazd specjalny, a ja i tak chce go sprzedać za jakiś czas i jakbym chciał zarejestrować to na ciężarowy (czyli

Jak najlepiej to załatwić??
Grzegorz
1. skoro kupiłeś jako pojazd specjalny i chcesz przerejestrować na cięzarowy to idziesz do diagnosty
2. jeżeli jeszcze nie jest na ciebie zarejestrowany to i tak podczas rejestracji najprawdopodobniej usuneli by zapis "specjalny", bo jesteś "fizyczny"
2. jeżeli jeszcze nie jest na ciebie zarejestrowany to i tak podczas rejestracji najprawdopodobniej usuneli by zapis "specjalny", bo jesteś "fizyczny"
1. Muscel'69
2. Muscel'82
3. Uaz'91
4. K160-3,3T'91
5. Cherokee'95
6. Africa'00
2. Muscel'82
3. Uaz'91
4. K160-3,3T'91
5. Cherokee'95
6. Africa'00

oczywiście, że w dowodzie mam wpisane "specjalny" i nie wiem czy mam go rejestrować na ciężarowy ( nie chce na ciężarowy) czy mam go sprzedać taki jaki jest teraz - czyli posiadam fakture. a nowy właściciel sobie to jakoś załatwi bo na mnie nie moze być specjalny zarejestrowany
jakie jest lepsze rozwiązanie???
jakie jest lepsze rozwiązanie???
Grzegorz
Czemu? Kupuję świnię, wstawiam kuchenkę, umywalkę, kanapy rozkładane w tapczan, montuję anteny i złącza antenowe oraz energetyczne gdzieś na burcie, mocowania do radyjka stosownego - i rejestruje jako mieszkalniy/radiostacja... Nadal pojazd specjalny a w rekach prywatnych (ech, kupiłbym tę świnię żebym miał ją gdzie trzymać - w centrum Stolycy niestety niejaki problem z tym jest...)Wojtek_K pisze:1. skoro kupiłeś jako pojazd specjalny i chcesz przerejestrować na cięzarowy to idziesz do diagnosty
--
Darek
jeżeli na dzień dzisiejszy mam zamontowane biurko i krzesło obrotowe, transformator na różne napięcia prądu i oświetlenie, radio Pioneer na CD + kolumny to moge go zarejestrować na mieszkalny? "specjalny"ladzk pisze:Czemu? Kupuję świnię, wstawiam kuchenkę, umywalkę, kanapy rozkładane w tapczan, montuję anteny i złącza antenowe oraz energetyczne gdzieś na burcie, mocowania do radyjka stosownego - i rejestruje jako mieszkalniy/radiostacja... Nadal pojazd specjalny a w rekach prywatnych (ech, kupiłbym tę świnię żebym miał ją gdzie trzymać - w centrum Stolycy niestety niejaki problem z tym jest...)Wojtek_K pisze:1. skoro kupiłeś jako pojazd specjalny i chcesz przerejestrować na cięzarowy to idziesz do diagnosty
--
Darek

Grzegorz
samochód został zarejestrowany na Terenowo- Ciężarowy a osoba na którą został zarejestrowany posiada duże zniżki + wiek pojazdu = niskie OC - jak było zapłacone OC poprzedniego właściciela to jeszcze mają mi zwrócić 30 pare zł z firmy, która nie miała max zniżek).
a ubezpieczyciel to oczywiście PZU,
***mam jeszcze takie pytanie z innej beczki:
czym moge przykleić uszczelke maski silnika??- jak wczoraj kleiłem to coś sie nie chce kleić - uszczelka jest z szyby samochodowej i chce ją przykleić do metalu
a ubezpieczyciel to oczywiście PZU,
***mam jeszcze takie pytanie z innej beczki:
czym moge przykleić uszczelke maski silnika??- jak wczoraj kleiłem to coś sie nie chce kleić - uszczelka jest z szyby samochodowej i chce ją przykleić do metalu
Grzegorz