Wytrzymałość reduktora
Moderator: Student
Wytrzymałość reduktora
Czy ma ktoś doświadczenie w tym, zagadnieniu?? Chodzi mi o to jaki najmocniejszy silnik może strzymać reduktor od uaza? Czy lepiej jest przy mocniejszym silniku zainwestować w reduktor od innego auta. Co do silnika nie mam konkretnego przykładu ale tak około 4L myślę. Może jakieś propozycje??
GyGy 5479591
Uaz 469 B
Uaz 469 B
Wg mnie - zdzierży. Nalezałoby jednak zdobyć skądś dane na jaki moment obr. był projektowany /z silnika 4l bedzie pewnie z 380Nm/.
Sadzę,że na biegu bezpośrednim nie ma obawy /zasprzęglenie na kłach/.
Na pewno jest to lepsze rozwiazanie niż red gazikowski.
Mozna tez pomysleć o jakimś łańcuchowym,np od Granda 5.2 lub podobnym /231?/
Sadzę,że na biegu bezpośrednim nie ma obawy /zasprzęglenie na kłach/.
Na pewno jest to lepsze rozwiazanie niż red gazikowski.
Mozna tez pomysleć o jakimś łańcuchowym,np od Granda 5.2 lub podobnym /231?/
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
ale nie zawsze się to opłacaTomek_B pisze:Chodzi mi o to czy wytrzyma reduktor pomijając zmielenie mostów itp itd. Jeżeli już mowa o blokadach to raczej z blokadą a może w już bardzo dalekiej przyszłości z blokadami.![]()
![]()
Co do ostrego startu to każdy kto jeździ samochodem wie że nie raz się to wykorzystuje.![]()

.....później człowiek sobie myśli"na cholerę mi to było..."Olek1605 pisze:ale nie zawsze się to opłacaTomek_B pisze:Chodzi mi o to czy wytrzyma reduktor pomijając zmielenie mostów itp itd. Jeżeli już mowa o blokadach to raczej z blokadą a może w już bardzo dalekiej przyszłości z blokadami.![]()
![]()
Co do ostrego startu to każdy kto jeździ samochodem wie że nie raz się to wykorzystuje.![]()
to też każdy wie

otóż tofaziuaz pisze:.....później człowiek sobie myśli"na cholerę mi to było..."Olek1605 pisze:ale nie zawsze się to opłacaTomek_B pisze:Chodzi mi o to czy wytrzyma reduktor pomijając zmielenie mostów itp itd. Jeżeli już mowa o blokadach to raczej z blokadą a może w już bardzo dalekiej przyszłości z blokadami.![]()
![]()
to też każdy wie