pytania- UAZ 452
Moderator: Student
pytania- UAZ 452
witam,
++w UAZie nie działa mi wskaźnik poziomu paliwa- czy czujnik znajduje się w lewym baku? - jak to naprawić??
++czy czujnik pokazuje też poziom w pawym baku?
++czym najlepiej przykleić uszczelke od pokrywy silnika
++w UAZie nie działa mi wskaźnik poziomu paliwa- czy czujnik znajduje się w lewym baku? - jak to naprawić??
++czy czujnik pokazuje też poziom w pawym baku?
++czym najlepiej przykleić uszczelke od pokrywy silnika
Grzegorz
to dyskutuj - moj mial dwa
a z 2 miejscowa szoferka mam 1 bak i 1 czujnik
Jest jeszcze mozliwosc ze ktos ten drugi dorobil - prawde mowiac nigdy do niego nie zagladalem bo akurat w tym uazie ta czesc dzialala poprawnie

Jest jeszcze mozliwosc ze ktos ten drugi dorobil - prawde mowiac nigdy do niego nie zagladalem bo akurat w tym uazie ta czesc dzialala poprawnie

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
Qrcze. No na to nie wpadłem... Może u mnie też tak jest bo coś kiepsko działa...zepsuł się?

Ostatnio zmieniony śr lip 26, 2006 10:36 pm przez wladimir.r, łącznie zmieniany 1 raz.
że tak, ale nie mał mi kto naciskać na sprzęgło żebym dokładnie zobaczył czy to jest hydrauliczne od spodu.homikk pisze:a jak myślisz?Digidy123 pisze:witam,
czy UAZ 452 ma hydrauliczne sprzęgło?

Grzegorz
za kołem kierownicy na desce rozdzielczej masz takie wycięcie w którym to znajduje się zbiorniczek wyrównawczy pompy sprzęgłowej a ta jest zaraz pod spodem, zanurkuj i se sprawdź
sprzęgło wyciska ci siłownik znajdujacy się..e...przy sprzęgle a owo znajduje się pomiędzy silnikiem a skrzynią biegów
sprzęgło wyciska ci siłownik znajdujacy się..e...przy sprzęgle a owo znajduje się pomiędzy silnikiem a skrzynią biegów

XJ 4.0 92 był, teraz jest XJ tyle, że 900 bobber
GG 3814878
GG 3814878
-
- Kontaktowanie:
W moim byłym U452 sprzęgło było mechaniczne tylko nie pamiętam czy w całości na stałych cięgnach, czy częściowo z linką.
Aktualnie Galloper 2,5TD w roli ciągnika do przyczepy z kajakami
http://www.ForumJurajskie.pl
http://www.ForumJurajskie.pl
witam,
jaka może być przyczyna, ze jeżeli odpalam zimny silnik (2.5 benzyna) to odpala od razu -nawet jak stoi 2 tygodnie, a jak mi się rozgrzeje i go zgaszę to musze go trzymać rozrusznik kilka sekund żeby załapał??(oczywiście bez ssania),
pompa paliwa była wymieniana, paliwo nie schodzi, czy możliwe ze to wina świec zapłonowych??- bo nie były wymieniane?
Pdkreślam, ze to się dzieje tylko jak silnik jest ciepły.
jaka może być przyczyna, ze jeżeli odpalam zimny silnik (2.5 benzyna) to odpala od razu -nawet jak stoi 2 tygodnie, a jak mi się rozgrzeje i go zgaszę to musze go trzymać rozrusznik kilka sekund żeby załapał??(oczywiście bez ssania),
pompa paliwa była wymieniana, paliwo nie schodzi, czy możliwe ze to wina świec zapłonowych??- bo nie były wymieniane?
Grzegorz
czy ktoś może mi poradzić??Digidy123 pisze:witam,
jest może jeszcze jakiś łatwy sposób aby "naprostować" UAZ-a na resorach bo jest przechlony o 3 cm na lewą strone??
prosze o pomoc
Grzegorz