Jak sensownie zabrać się za wymianę ? ...dodam tylko że jestem laikiem i badamy dobiero naszego ogórka 452

pozdrawiam[/url]
Moderator: Student
Ano! Stal i miedź świetnie sie ze sobą zapiekają. Kilka godzin przed próbami odkręcenia końcówki mosiężnego przewodu warto spryskać ją jakimś preparatem luzującym z zawartością MoS - siarczku molibdenu. w ostateczności wd40. A przed przykreceniem nowego cylinderka koniecznie napaciać troszkę towotu na wewnętrzyną stronę nakrecanej końcówki i stykający sie z nią kawałek rurki. To w przyszłości da się to odkrecić bez niszczenia przewodu.Kasprol pisze:a jak tego nigdy nie robiłes to sobie odrazu zorganizuj przewód hamulcowy![]()
1.1 - poluzować nakrętki kołagemini pisze:hmmm, zobaczmy:
1. odkręcić przewód hamulcowy i zaślepić, aby nie wyleciał płyn.
2. coś pod koła, lewarek UP, i coś pod most, kołek jakiś tak dla spokojnego sumienia BHP
3. koło wek
4. bęben wek
5. wyjąć sprężynki trzymające szczęki, UWAGA potrafią dać w ryjaoraz wyjąć zabezpieczenia od tych księżyców do ustawiania szczęk, takie dwa gwoździe
6. odkręcić śrubki trzymające cylinderek, ja musiałem wyciąć je fleksem
7. wywalić stary cylinderek
8. zainstalować nowy.
9.wszystko dokręcić i odpowietrzyć
O czymś zapomniałem??
0,5 - dwa browary kupićpiotr759 pisze:1.1 - poluzować nakrętki kołagemini pisze:hmmm, zobaczmy:
1. odkręcić przewód hamulcowy i zaślepić, aby nie wyleciał płyn.
2. coś pod koła, lewarek UP, i coś pod most, kołek jakiś tak dla spokojnego sumienia BHP
3. koło wek
4. bęben wek
5. wyjąć sprężynki trzymające szczęki, UWAGA potrafią dać w ryjaoraz wyjąć zabezpieczenia od tych księżyców do ustawiania szczęk, takie dwa gwoździe
6. odkręcić śrubki trzymające cylinderek, ja musiałem wyciąć je fleksem
7. wywalić stary cylinderek
8. zainstalować nowy.
9.wszystko dokręcić i odpowietrzyć
O czymś zapomniałem??
Przecież uaz hamuje jak mu się podobagemini pisze: Czy ze świruje układ hamulcowy i tył będzie hamował jak mu się podoba
To akurat nie jest prawda-ilośc płynu bedzie wynikała ze skoku pompy i jej srednicy.gemini pisze:Tak właśnie sobie myślałem, mniejsza średnica, więc za pojedynczym wdepnięciem do cylinderków dotrze mniej płynu hamulcowego.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości