Szyba przednia.
Moderator: Student
Szyba przednia.
Witam.
Od którego rocznika zakładali szybę przednią niedzieloną, oraz resory odwrócone czyli wieszaki nie są z przodu ramy tylko przy środku ramy, chodzi tylko o resory przednie.
pozdr.
Mariusz.
Od którego rocznika zakładali szybę przednią niedzieloną, oraz resory odwrócone czyli wieszaki nie są z przodu ramy tylko przy środku ramy, chodzi tylko o resory przednie.
pozdr.
Mariusz.
- piotr oskwarek
-
ja również chciałbym się dołączyć do pytań kolegi
i zapytać też
czy niedzielona szyba przednia będzie pasować (z minimalnym rzeźbieniem) do ramki z szybami dzielonymi?
czy są jakieś zamienniki do dzielonych szyb - od czego można dopasować?
pozdrawiam
i zapytać też
czy niedzielona szyba przednia będzie pasować (z minimalnym rzeźbieniem) do ramki z szybami dzielonymi?
czy są jakieś zamienniki do dzielonych szyb - od czego można dopasować?
pozdrawiam
były Terrano I: 2.4 z podtlenkiem i 2.7TD;
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
Re: Szyba przednia.
Ja mam rok 91 wieszaki przy srodku , szyba dzielonamaniak99 pisze:Witam.
pozdr.
Mariusz.
wieszaki w srodku w 91niemand pisze:Ja mam rok 91 wieszaki przy srodku , szyba dzielonamaniak99 pisze:Witam.
pozdr.
Mariusz.

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
znajomy ma 92 i szyba dzielona, wieszaki z tyłu, deska z zegarami plastykowa, halogeny H4 Uazowe nie żukowe
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
z doswiadczenia wiem ze nawet roczniki 93 potrafia miec dzielona szybe. Wydaje mi sie ze niema reguly choc z tego co slyszalem to dzielone szyby przestali robic w roku 91.
Co do zamiennikow przedniej dzielonej szyby... pewna firma w bialymstoku robi to tak:
Zachodzi i prosisz szybe przednia do uaza... pan odpowiada ze bedzi ejutro bo musza sciagnac... ty idziesz do domu, Pan za sklepu idzie do innej firmy zajmujacej sie szybami samochodowymi. Kupuje przednia szybe (bodajze od zuka - bo jest plaska i najtansza) i prosi o pociecie jej na wymiar o odpowiednim obrysie. I tak oot powstaje piekna przednia szyba do uaza... za ktora placimy kupe kasy.
Co do zamiennikow przedniej dzielonej szyby... pewna firma w bialymstoku robi to tak:
Zachodzi i prosisz szybe przednia do uaza... pan odpowiada ze bedzi ejutro bo musza sciagnac... ty idziesz do domu, Pan za sklepu idzie do innej firmy zajmujacej sie szybami samochodowymi. Kupuje przednia szybe (bodajze od zuka - bo jest plaska i najtansza) i prosi o pociecie jej na wymiar o odpowiednim obrysie. I tak oot powstaje piekna przednia szyba do uaza... za ktora placimy kupe kasy.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
- piotr oskwarek
-
a więc to taaaak
hehe
a tak na serio to ile takowa szyba może kosztować?
do białegostoku mam co prawda niewiele (150km) ale nie wiem czy jest sens tam gonić i kupe kasy zostawić za kawałek szkła
a czy ktoś zna odpowiedź na pytanko czy jest możliwa podmianka szyby dzielonej na całą z minimalną rzeźbą czy może pasi jak ulał?
pozdrawiam

hehe
a tak na serio to ile takowa szyba może kosztować?
do białegostoku mam co prawda niewiele (150km) ale nie wiem czy jest sens tam gonić i kupe kasy zostawić za kawałek szkła

a czy ktoś zna odpowiedź na pytanko czy jest możliwa podmianka szyby dzielonej na całą z minimalną rzeźbą czy może pasi jak ulał?
pozdrawiam
były Terrano I: 2.4 z podtlenkiem i 2.7TD;
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
był UAZ 2.9V6;
była Vicia Long 2.0V6
jest Pipek 2.7CRD
Ogólnie można stwierdzic że nie dzielona jest w rocznikach po 90 ale nie wszystkich . Wymiana nie jest skomplikowana i pasuje bez przeróbek. Na białorusi orginał z uszczelką stoi 30 $. Radze wymienić na miejscu. Do Polski sprowadzają niechetnie ze względu na to że z zamówionych 3 - ech przyjeżdza cała jedna i do tego strasznie zdzierają.
Co do wygladu to rzecz gustu , natomiast ma jedna niepowtarzalną przewagę , można do niej założyć oddolne wycieraczki , które zbierają po całosci a nie robia wizjereki to przy mały deszczu.
Co do wygladu to rzecz gustu , natomiast ma jedna niepowtarzalną przewagę , można do niej założyć oddolne wycieraczki , które zbierają po całosci a nie robia wizjereki to przy mały deszczu.
Monterey
Jeżeli chodzi o klimat a nie względy praktyczne to się zgadzam . Idąc dalej można się pokusić o pluszowe kostki i kółko z futrem. To dopiero klimat.
Aczkolwiek nie neguję że dzielona wygląda fajniej. Tylko że czasy się zmieniają nie ma co winić Uaza że idzie drogą garbusa , jepa czy land rovera. Coś w tym musi być.
Aczkolwiek nie neguję że dzielona wygląda fajniej. Tylko że czasy się zmieniają nie ma co winić Uaza że idzie drogą garbusa , jepa czy land rovera. Coś w tym musi być.
Monterey
z szybą się zgodzę ale z pluszakami i futerkiem na kierownicy w UAZie,cezii pisze:Jeżeli chodzi o klimat a nie względy praktyczne to się zgadzam . Idąc dalej można się pokusić o pluszowe kostki i kółko z futrem. To dopiero klimat.
w życiu

Nalezy isc do pierwszego lepszego szklarza,który robi szyby z folią antywłamaniową w srodku.Szablon i jazda...Można zrobić dzieloną,lub całą-wedle woli.jedyny problemik jaki sie pojawia to to,że taka szyba ma 7mm grubości/2 x 3mm plus folia 1 mm/,ale w uszczelkę wchodzi.
Szyba niedzielona-to sa dwie szyby dzielone rozsuniete na 10-15mm/dokładnie nie pamiętam/.
Uszczelkę przed montażem szyby trzeba wyjąć i umyć,oczyścić itp.
Takie coś nie ma atestu,ale to kwestia indywidualnej zaradności
.
Wielokrotnie testowane i dobre.
Szyba niedzielona-to sa dwie szyby dzielone rozsuniete na 10-15mm/dokładnie nie pamiętam/.
Uszczelkę przed montażem szyby trzeba wyjąć i umyć,oczyścić itp.
Takie coś nie ma atestu,ale to kwestia indywidualnej zaradności

Wielokrotnie testowane i dobre.
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
albo niezrozumiałem odpowiedzi, albo niewiem o co chodzi...Bart03 pisze:
wieszaki w srodku w 91to jest jakas wajcha
w przednim zawieszeniu mostu Uaza były dwa rodzaje mocowań mostów ; z wieszakami z przodu(te starsze), oraz z wieszakami za mostem - (te młodsze) patrząc z porzodu auta
-
Wysogotowo k/Poznania - firma Tarmot ma części do uaza w pip.! Szyba niedzielona z uszczelką kosztuje poniżej 200PLN . Jest rzeczą gustu czy wygląda ładnie czy nie! Jeden woli dzieloną drugi całą . Ja jestem zwolennikiem tej drugiej tym bardziej , że nawet w przypadku rozbicia koszt około 150 PLN wydaje się być do przyjęcia! Czy warto kombinować ze szklarzem czy szybą od żuka? A tak na marginesie to ilu z nas rozbiło szyby? Ja przez 5 lat JEDNĄ - słownie: jedną 

UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY
ja "zalatwilem " siedem szyb w dwa lata. Ostatni przypadek tak mnie wkurzyl ze zalozylem orurowanie szyby , a stalo sie to tak , na niedzielnym wyjezdzie trafilem szybe , a ze druga byla peknieta kupilem dwie nowe , zalozylem w sobote i w niedziele znowu do lasu , po dwoch godzinach zaliczylem dacha i obie szyby poszly sie jeb..cbodek1 pisze:... A tak na marginesie to ilu z nas rozbiło szyby? Ja przez 5 lat JEDNĄ - słownie: jedną

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
-
No to po co Ci ten "dach"gosc pisze:ja "zalatwilem " siedem szyb w dwa lata. Ostatni przypadek tak mnie wkurzyl ze zalozylem orurowanie szyby , a stalo sie to tak , na niedzielnym wyjezdzie trafilem szybe , a ze druga byla peknieta kupilem dwie nowe , zalozylem w sobote i w niedziele znowu do lasu , po dwoch godzinach zaliczylem dacha i obie szyby poszly sie jeb..cbodek1 pisze:... A tak na marginesie to ilu z nas rozbiło szyby? Ja przez 5 lat JEDNĄ - słownie: jedną

UAZ 5,9 V8 - rodzony w bólach - niestety SPRZEDANY