Moderator: Student
Ja mam gościa z małopolski (okolice Tarnowa) sam u niego robiłem Uaz-a, a mój znajomy ostatnio też.arebuk pisze:Witam, znacie moze kogos kto w miare tani i solidniewykona renowacje blach w Uazie?? NAjlepiej na terenie slaska, ew. malopolski. Zrobilbym to sam, ale niestety nie mam warunków- brak garazu
. dzieki za pomoc.
Hmm, twój przed remontem (na pierwszy rzut oka) wygląda tak, jak ja bym chcial, żeby mój wyglądał po remoncieUAZ Adventure pisze: Ja mam gościa z małopolski (okolice Tarnowa) sam u niego robiłem Uaz-a, a mój znajomy ostatnio też.
Jeżeli hodzi o blache mojego auta to była ona dookoła wymieniona na fabrycznie nową zakupiną w Auto GryfieMajkello pisze:Hmm, twój przed remontem (na pierwszy rzut oka) wygląda tak, jak ja bym chcial, żeby mój wyglądał po remoncieUAZ Adventure pisze: Ja mam gościa z małopolski (okolice Tarnowa) sam u niego robiłem Uaz-a, a mój znajomy ostatnio też.
Czy blacharz miał dużo z nim roboty?
Piaskowanie do żywego metalu, wspawywanie łat z blachy itp?
Czy tylko wyszpachlował i pomalował?
Duzo cię to kosztowało? ile czasu go robił?
....ja kiedyś w porywie weny twórczej, w jakimś tam uazie, postanowiłem wymienić błotnik na nowy...(ponieważ starego nie chciało mi się klepać ),to co zaproponował mi gość w sklepie, całkowicie mnie zszokowało......SANCHEZ pisze:Wie ktoś gdzie można w miare przystępnej cenie kupić blachy do Uaza
....bynajmniej.....nie chodzi mi o cenę......SANCHEZ pisze:Wyobrażam sobie - ceny pewnie jak do rocznego Mercedesa
Niewiem gdzie oni takie drogie części biorą
Czy podłogę i nadkola zakupiłeś jako "reperaturkę" w autogryfie, czy zrobiłeś z płaskiej blachy?UAZ Adventure pisze:Wewnątrz zostały zamontowane nowe nadkola oraz tylna podłoga, środkowa część podłogi była zdrowa.
Nie wydaje mi sie, że to drogo widząc jakie cudeńko wyklepał.Koszty hmmm- napewno nie było tanio sama robocizna za blache wyniosła mnie koło 1500zł - cen blach już nie pamiętam bo remont robilem 2 lata temu. Lakiernik też koło 1000zł z materiałem.
Majkello pisze:Czy podłogę i nadkola zakupiłeś jako "reperaturkę" w autogryfie, czy zrobiłeś z płaskiej blachy?UAZ Adventure pisze:Wewnątrz zostały zamontowane nowe nadkola oraz tylna podłoga, środkowa część podłogi była zdrowa.Nie wydaje mi sie, że to drogo widząc jakie cudeńko wyklepał.Koszty hmmm- napewno nie było tanio sama robocizna za blache wyniosła mnie koło 1500zł - cen blach już nie pamiętam bo remont robilem 2 lata temu. Lakiernik też koło 1000zł z materiałem.
Ciekawe tylko jak długo szpachla się utrzyma?
Ja będę dawał szpachlę elastyczną, kładzioną na epoksydową farbe podkładową.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość