PŁYN HAMULCOWY>>>>
Moderator: Student
PŁYN HAMULCOWY>>>>
Witam. wymieniam cylinderki hamulcowe na wszytskich 4 kołach no i mam pytanie jaki płyn hamulcowy mam zalać?? nie wiem jaki był wczesniej gdyż wypłynął mi podczas jazdy. Słyszałem ze jest taki tyo płynu który topi ruską gumę no i nie nadaje się do uaza...
A i mam jeszcze taką ciekawostkę....
Kupiłem:
- koncówke drąka kierowniczego,
-uszczelkę pod miske
-szczęki hamulcowe na 4 koła
-cylinderki tez na 4 koła
-tarcze,docisk i łozysko sprzegła
-wszystkie przewody hamulcowe elastyczne
-rurki Hamulcowe te z tylniego mostu
-filtr oleju
-komplet chlapaczy na tył
-uszczelaniacz na tylni most do piastki wału
- i łozyska do 1 koła przedniego.
i zapłaciłem kolosalną wedłóg mnie sume 1300zł. Nie mam pojęcia jak to mozliwe ze te czesci sa aż tak drogie. Kupowałem w autogryfie. Pojedynczo czesci na allegro sa o wiele tansze. normalnie jestem tak wkur.... ze az mi ręce chądza i klucza nie złapie.....
pozdrawiam
A i mam jeszcze taką ciekawostkę....
Kupiłem:
- koncówke drąka kierowniczego,
-uszczelkę pod miske
-szczęki hamulcowe na 4 koła
-cylinderki tez na 4 koła
-tarcze,docisk i łozysko sprzegła
-wszystkie przewody hamulcowe elastyczne
-rurki Hamulcowe te z tylniego mostu
-filtr oleju
-komplet chlapaczy na tył
-uszczelaniacz na tylni most do piastki wału
- i łozyska do 1 koła przedniego.
i zapłaciłem kolosalną wedłóg mnie sume 1300zł. Nie mam pojęcia jak to mozliwe ze te czesci sa aż tak drogie. Kupowałem w autogryfie. Pojedynczo czesci na allegro sa o wiele tansze. normalnie jestem tak wkur.... ze az mi ręce chądza i klucza nie złapie.....
pozdrawiam
R3 , DOT 3 wystarcza
UAZ nie jest samochodem osobowym z ostrymi hamowaniami i po co masz p³aciæ 2 razy tyle za tak± sam± rzecz.
- koncówke dr±ka kierowniczego, - pasuje od zuka 30z³ lub tarpana bodajze
-rurki Hamulcowe te z tylniego mostu - mozna samemu zrobic, koncowki star i przewody miedziane taniej wychodzi
-filtr oleju - zuk za 17z³ jakos
Trudno sie mowi
, nauka na przysz³o¶æ. Czesci na allegro a w takich firmach to na koncu dopiero.

- koncówke dr±ka kierowniczego, - pasuje od zuka 30z³ lub tarpana bodajze
-rurki Hamulcowe te z tylniego mostu - mozna samemu zrobic, koncowki star i przewody miedziane taniej wychodzi
-filtr oleju - zuk za 17z³ jakos
Trudno sie mowi

Ostatnio zmieniony wt paź 31, 2006 7:41 pm przez KleryK, łącznie zmieniany 1 raz.
UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

- chiquito83
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Kurde nie przesadzajmy
za niektóre rzeczy w Tarmocie p³aci³em TANIEJ ni¿ w Rosji, nówki rzecz jasna. A rzeczy z allegro s± z takie jak w ruskich sklepach. Nie wiem czemu
ale te czerwone cylinderki, pompy lubi± ciekn±æ a czarne z t³oczonymi numerami nigdy.

UAZ 469B 80/85' uazo-wołga syntetyk 5W/50 na dotarciu 

- chiquito83
Od lat jeżdzę na DOT-4 i nie dzieje się absolutnie NIC! Zarówno na R-3 jak i DA-1 zawsze miałem jakies kłopoty! Ale tak naprawdę na to nie ma reguły-wystarczy,że będzie inny producent O ringów w cylinderkach i zacznie cieknąć!
Ps.Wszystkie cylinderki zarówno nowe jak i stare, ruskie czy polskie jeśli mają słuzyć długo i sprawnie, przed zamontowaniem trzeba je honować! Potem składasz na pastę i... zapominasz o problemie!!

Ps.Wszystkie cylinderki zarówno nowe jak i stare, ruskie czy polskie jeśli mają słuzyć długo i sprawnie, przed zamontowaniem trzeba je honować! Potem składasz na pastę i... zapominasz o problemie!!