Uaz na zółtych blachach;-)
Moderator: Student
Uaz na zółtych blachach;-)
Dziś widziałem pierwszego uaza na zabytkowych blachach!Pięknie utrzymany uaz na żółtych blachach-jeden z kolekcji pana Mirka z Żor:
http://www.mFoto.pl/uploads/1139/uaz_00dd2.jpg
http://www.mFoto.pl/uploads/1139/uaz2_bb29e.jpg
Postaram się zrobić lepsze zdjęcia i wrzucić.
http://www.mFoto.pl/uploads/1139/uaz_00dd2.jpg
http://www.mFoto.pl/uploads/1139/uaz2_bb29e.jpg
Postaram się zrobić lepsze zdjęcia i wrzucić.
Topolino'39;Tatra 805 '60; Gaz69 '66; Gaz 69 '69; Pajero II '95
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- UAZ Adventure
To porostu zwykły Uaz pomalowany na kamuflaż i z doczepionymi różnymi akcesoriami militarnymi niekoniecznie oryginalnymi uazowymi.
A jeżeli chodzi o żółte tablice to taki śmieszny dodatek, przez który nic nie wolno zmieniać w naszym aucie tylko utrzymywać go w oryginalnym stanie.
Oczywiście nic nie mam do oryginałów wręcz przeciwnie miło popatrzeć jak autko wygląda jak prosto z fabryki ale ten Uaz raczej się to nich nie zalicza
A jeżeli chodzi o żółte tablice to taki śmieszny dodatek, przez który nic nie wolno zmieniać w naszym aucie tylko utrzymywać go w oryginalnym stanie.
Oczywiście nic nie mam do oryginałów wręcz przeciwnie miło popatrzeć jak autko wygląda jak prosto z fabryki ale ten Uaz raczej się to nich nie zalicza

bo tam jest miejsce na wyciągarkę...kedek pisze:i jeszcze ten zderzak jakiś taki pocięty...
orginał z garbatym sztywnym dachem??
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Wszystko zależy od człowieka. Nigdzie nie jest napisane co dokładnie UAZ pownien mieć orginalnego ( jakie części ) , aby był zabytkowy. Więc wszystko zależy od interpretacji przepisów przez kogoś kto stwierdza o tym , że pojazd jest zabytkowy czy nie.
Pzdr
Pzdr
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
bez przesady. rzeczoznawca podbijajac papier na zolte blachy do tak malo orginalnego auta sie zblaznil
Stawiasz takiego smiecia na rowni z Gazami ktore koledzy z forum odbudowuja latami z dbaloscia o odcien lakieru i dokladne dopasowanie wyposazenia ? to sa prawdziwe zabytki, a nie takie wynalazki.
Na MWBazarze na stoisku z diorama "Wojska ZSRR w Afganistanie" stal UAZ na felgach od honkera z szerokimi oponami z bialymi napisami... i mial plastikowe klamki z lat 90tych.. Ciebie takie cos by nie zmierzilo ? Albo sie ktos "bawi w wojsko" albo odtwarza historie. Dla mnie takie rzeczy sa nieakceptowalne.

Stawiasz takiego smiecia na rowni z Gazami ktore koledzy z forum odbudowuja latami z dbaloscia o odcien lakieru i dokladne dopasowanie wyposazenia ? to sa prawdziwe zabytki, a nie takie wynalazki.
Na MWBazarze na stoisku z diorama "Wojska ZSRR w Afganistanie" stal UAZ na felgach od honkera z szerokimi oponami z bialymi napisami... i mial plastikowe klamki z lat 90tych.. Ciebie takie cos by nie zmierzilo ? Albo sie ktos "bawi w wojsko" albo odtwarza historie. Dla mnie takie rzeczy sa nieakceptowalne.
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
popieramAlbert_N pisze:bez przesady. rzeczoznawca podbijajac papier na zolte blachy do tak malo orginalnego auta sie zblaznil![]()

to ja
67,69, m-72, bmw r35,willys
67,69, m-72, bmw r35,willys
- Jakub_AK77
- Kontaktowanie:
Albert nikt tu nie mówi o stawianiu takiego egzemplarza na równi z tymi naprawdę odbudowanymi. Równiesz nie popieram aby cos takiego miało żółte tablice. Sam mam GAZ-a 69 i chciałbym aby był jak najbardziej orginalny , ale na żółte tablice nie rzucam się bo wiem że daleko mu jeszcze do orginału.Albert_N pisze:bez przesady. rzeczoznawca podbijajac papier na zolte blachy do tak malo orginalnego auta sie zblaznil![]()
GAZ nadjechał, teraz kupa roboty. No ale mam czego chciałem. GAZ 69M 1971.
Jade sobie ulicami i patrze jedzie sobie autko z żółtymi tablicami - przyglądam sie autku z myśla że zobacze super odrestaurowany zabytek a to zwyczajny Mercedes G- klasa z poobrywanymi listwami i zgnitym nadwoziem.
Myśle że z tym przyznawaniem tytułu pojazdu zabytkowego to wielka ściema - jak taki złom może coś sobą reprezentować a przy okazji być pomnikiem historii motoryzacjio godnym podziwiania.
chyba czegoś tu nierozumiem
Myśle że z tym przyznawaniem tytułu pojazdu zabytkowego to wielka ściema - jak taki złom może coś sobą reprezentować a przy okazji być pomnikiem historii motoryzacjio godnym podziwiania.
chyba czegoś tu nierozumiem

UAZ 469B 4x4, ZIŁ 157 6x6, GAZ 66 4X4, STAR 66 6X6 - THE POWER OF DREAMS