amorytzatory do uaza
Moderator: Student
amorytzatory do uaza
Witam
niejestesm znawca uaza ani jakim mechanikiem i moge popisac tu pare glupot ale mam pytanie, bo podobno ciezko dostac amortyzatory do uaza ale mi niechodzi o teleskopowe amory tylko o te starego typu cos na podobie starych amorow z zuka, i tu moje pytanie czy i gfdzie mozna takie kupic interesuje mnie komplet wszystkich 4 amortyzatorow, i mam jeszcze jedno pytanko bo podobno od nusy lub od zuka mozna wpasowac czy to prawda??
oczywisci mi chodzi o tego starego uaza.
Pozdrawiam
niejestesm znawca uaza ani jakim mechanikiem i moge popisac tu pare glupot ale mam pytanie, bo podobno ciezko dostac amortyzatory do uaza ale mi niechodzi o teleskopowe amory tylko o te starego typu cos na podobie starych amorow z zuka, i tu moje pytanie czy i gfdzie mozna takie kupic interesuje mnie komplet wszystkich 4 amortyzatorow, i mam jeszcze jedno pytanko bo podobno od nusy lub od zuka mozna wpasowac czy to prawda??
oczywisci mi chodzi o tego starego uaza.
Pozdrawiam
Zamiast szukać ramieniaków które zapewne będą działać tak samo jak te które masz, lub będą kosztować tyle kasy co same ważą zainwestuj parę złoty we flaszkę, dogadaj się z kimś kto ma spawarkę i przede wszystkim potrafi spawać i zrób mocowania na teleskopowe
"Bo ofrojd to nie je rurka z kremem ani nie gilgotki, ostry...."
Uaz z uazowołgą a nie z andorią
Rozumie że chodzi o spawarkę wirnikową
http://www.allegro.pl/item193058835_uaz ... skie_.html
choć bywają taniej
Co do mocowań to należy je wykonać samemu na zasadzie metaloplastyki
http://www.allegro.pl/item193058835_uaz ... skie_.html
choć bywają taniej
Co do mocowań to należy je wykonać samemu na zasadzie metaloplastyki
"Bo ofrojd to nie je rurka z kremem ani nie gilgotki, ostry...."
bez urazy .... bez komentarzaIGRA pisze:spko z przodu nawet jest miejsce i dam rade zrobic a stylu jka je upchnac j jak do mostu przymocowtc przeciesz ich nie wspawam?? sa do tego jakies lapy kture da sie wmontowac w most ktury jest dostosowany do tch innych amorow??

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
- UAZ Adventure
- wladimir.r
- Kontaktowanie:
"spawara wrowa" i tak była najlepsza...UAZ Adventure pisze:Bart03 pisze:bez urazy .... bez komentarzaIGRA pisze:spko z przodu nawet jest miejsce i dam rade zrobic a stylu jka je upchnac j jak do mostu przymocowtc przeciesz ich nie wspawam?? sa do tego jakies lapy kture da sie wmontowac w most ktury jest dostosowany do tch innych amorow??

- piotrek_uaz
Jesli chodzi o tylny most, to ja wycialem laserem ze stali grubosc 20 mm i przyspawalem do mostu oraz dorobilem na tokarce trzpienie wedle oryginalu mocowane w tych moich wycinankach.IGRA pisze: pytanko czy i gdzie mozna kupic takie mocowania do mostu no bo chyba jakies istnieja??
Jesli chodzi o przedni most: kup 'łódki' z mocowaniami na amorka - koszt nowych: 160 PLN za dwa, uzywanych pewnie znacznie mniej - albo spawaj do swoich starych mocowań.
Piotrek
- TerenowyBizon
-
komplet 4 nowych amortyzatorow, wraz z całym kompletem mocowań - oczywiście do przyspawania do ramy i do tylnego mostu jest dostępny - produkcja rosyjska
wiecej info na priv
do załatwienia praktycznie od reki (kilka dni) cena około 500-600zł ( nie znam aktualnej)
pozdro
wiecej info na priv
do załatwienia praktycznie od reki (kilka dni) cena około 500-600zł ( nie znam aktualnej)
pozdro
oj sie działo i jeszcze będzie
Cięte laserem....drabiane na tokarce.....jak dla mnie to troche wychodzenie z armatą na muche. Da sie to zrobić znacznie prościej.piotrek_uaz pisze:Jesli chodzi o tylny most, to ja wycialem laserem ze stali grubosc 20 mm i przyspawalem do mostu oraz dorobilem na tokarce trzpienie wedle oryginalu mocowane w tych moich wycinankach.IGRA pisze: pytanko czy i gdzie mozna kupic takie mocowania do mostu no bo chyba jakies istnieja??
Jesli chodzi o przedni most: kup 'łódki' z mocowaniami na amorka - koszt nowych: 160 PLN za dwa, uzywanych pewnie znacznie mniej - albo spawaj do swoich starych mocowań.
Piotrek
A do pisowni....myślełem że to tylko w dowcipach coś takiego istnieje....

Choroba Gaz69.
Wszelkie wartościowe foty wysyłajcie na @, a znajdą sie tu www.luk.desk.pl
- piotrek_uaz
Pewnie brzeszczotem tez sie daluk pisze: Cięte laserem....drabiane na tokarce.....jak dla mnie to troche wychodzenie z armatą na muche. Da sie to zrobić znacznie prościej.

Ja juz mam odruch wymiotny na pyl z cietego metalu diaxem, wiec wole poswiecic te dwadziescia zlotych i miec ladnie,z glowy i bez ciecia pol godziny szlifierka.
Ale kto co lubi - ja to juz chyba starzeje sie i leniwy sie robie

Piotrek
Może i jestem czepliwy, ale to poprostu boli......IGRA pisze:z tego co widze to tylko przerubka mi zostala nikt nic niewie o starych amorach??
ludzie ja chcem orginal
moze kiedys bede sie bawil w przerubki jak to bedzie moj UAZ tera robi to dla kogos.
nieznacie jakiegos sklepu czy cos kto mogłby sprowadzic takie cos??
Choroba Gaz69.
- piotrek_uaz
luk pisze:Może i jestem czepliwy, ale to poprostu boli......IGRA pisze:z tego co widze to tylko przerubka mi zostala nikt nic niewie o starych amorach??
ludzie ja chcem orginal
moze kiedys bede sie bawil w przerubki jak to bedzie moj UAZ tera robi to dla kogos.
nieznacie jakiegos sklepu czy cos kto mogłby sprowadzic takie cos??
Juz dwa razy w zyciu widzialem takie CV i list motywacyjny

Piotr