jak i kiedy właczac przedni naped
Moderator: Student
- robert parol
- jestem tu nowy...
jak i kiedy właczac przedni naped
Witam,
PANOWIE JAK JEZDZICIE PO TERENIE TO CAŁY CZAS MACIE PRZOD WŁACZONY CZY TYLKO JAK SIE ZAKOPIECIE TO WŁACZACIE. MAM TEZ DRUGIE PYTANIE WIDZIAŁEM AUTO Z NAKLEJKA TEGO FORUM CZYLI ZIELONY USMIECH CZY ONE SA OGOLNO DOSTEPNE??
PANOWIE JAK JEZDZICIE PO TERENIE TO CAŁY CZAS MACIE PRZOD WŁACZONY CZY TYLKO JAK SIE ZAKOPIECIE TO WŁACZACIE. MAM TEZ DRUGIE PYTANIE WIDZIAŁEM AUTO Z NAKLEJKA TEGO FORUM CZYLI ZIELONY USMIECH CZY ONE SA OGOLNO DOSTEPNE??
GG ;6486990 tel.504193117 skype;monirobek Jaktorów
Witaj 
Ja staram sie załączać przedni napęd odrazu jak zjeżdzam z drogi utwardzonej - (leśne i polne drogi tylko na tylnym napędzie) - w terenie zawsze przedni napęd i reduktor owiele łatwiej sie prowadzi i niema stresu , że niewyjedziesz - a jak sie zakopiesz i dopiero będziesz załączał napędy może być zapóźno.
Na asfalcie tylko tylny napęd i rozłączone sprzęgiełka - oszczędzasz mechanizmy i paliwo
A naklejka z forum też by mi sie przydała

Ja staram sie załączać przedni napęd odrazu jak zjeżdzam z drogi utwardzonej - (leśne i polne drogi tylko na tylnym napędzie) - w terenie zawsze przedni napęd i reduktor owiele łatwiej sie prowadzi i niema stresu , że niewyjedziesz - a jak sie zakopiesz i dopiero będziesz załączał napędy może być zapóźno.
Na asfalcie tylko tylny napęd i rozłączone sprzęgiełka - oszczędzasz mechanizmy i paliwo

A naklejka z forum też by mi sie przydała

UAZ 469B 4x4, ZIŁ 157 6x6, GAZ 66 4X4, STAR 66 6X6 - THE POWER OF DREAMS
Re: jak i kiedy właczac przedni naped
Po pierwsze nie KRZYCZ (capslock) a po drugie, czy to nie Ciebierobert parol pisze:Witam,
widziałem kiedyś na Kuklówce ? Ja byłem czerwonym Patrolem

Jesteśmy po sąsiedzku...

Ostatnio zmieniony wt lip 10, 2007 9:21 pm przez mephi, łącznie zmieniany 1 raz.
Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5
Disco2 TD5
- Darek Gajowy
- jestem tu nowy...
Są... -> http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... &start=700robert parol pisze: (...) NAKLEJKA TEGO FORUM CZYLI ZIELONY USMIECH CZY ONE SA OGOLNO DOSTEPNE??
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- robert parol
- jestem tu nowy...
Po pierwsze nie KRZYCZ (capslock) a po drugie, czy to nie Ciebie
Jesteśmy po sąsiedzku...
[/quote]
WITAM SASIADA.
Co do krzyczenia to myslałem ze trzeba na koncu postawic
ja poprostu słabo widze dla tego pisze <caps lock>
A tak na powaznie to nie wiem czy sie widzielismy ja swoim Uazem byłem jeden raz na kuklówce ale napewno musimy sie spotkac i pojezdzic razem w koncu jestes moim sasiadem a dokladniej gdzie mieszkasz bo ja tak jak sie jedzie na baranów mieszkam. DAJ ZNAC SASIEDZIE

Jesteśmy po sąsiedzku...

WITAM SASIADA.
Co do krzyczenia to myslałem ze trzeba na koncu postawic

z jazdą z napędem na 4 to po prostu samo przychodzi z czasem...
na początku włączałem przód jak tylko widziałem kałuże... teraz już wiem jak rozpoznać mniej więcej teren.
przód włączam też jak chcę ruszyć z ciężką przyczepą np. pod górę (dużą górę i b. ciężką przyczepą gdy potrzebuję do tego reduktora - orginalny silnik bez remontu...) nawet na czarnym - oczywiście z uprzednim sprawdzeniem ustawienia przednich kół
jednak gdy masz słaby i wysłużony już tylny dyferencjał to polecam włącznie przodu nawet na leśnych drogach.
na początku włączałem przód jak tylko widziałem kałuże... teraz już wiem jak rozpoznać mniej więcej teren.
przód włączam też jak chcę ruszyć z ciężką przyczepą np. pod górę (dużą górę i b. ciężką przyczepą gdy potrzebuję do tego reduktora - orginalny silnik bez remontu...) nawet na czarnym - oczywiście z uprzednim sprawdzeniem ustawienia przednich kół

jednak gdy masz słaby i wysłużony już tylny dyferencjał to polecam włącznie przodu nawet na leśnych drogach.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
- robert parol
- jestem tu nowy...
Nie wiem z jakiego narzędzia korzystasz, ale w przypadku Explorera to w prawymrobert parol pisze:(...) ja poprostu słabo widze dla tego pisze <caps lock> (...)
dolnym rogu masz tam lupkę (+100%). wystarczy że ustawisz ją na +150% lub +200% i będzie po kłopocie.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
- robert parol
- jestem tu nowy...
Nie wiem z jakiego narzędzia korzystasz, ale w przypadku Explorera to w prawym
dolnym rogu masz tam lupkę (+100%). wystarczy że ustawisz ją na +150% lub +200% i będzie po kłopocie
Ja zartowałem mam monitor 22 cale wszystko widac jak nalezy ale dzieki za troske

- robert parol
- jestem tu nowy...
- robert parol
- jestem tu nowy...
Nastepny...SANCHEZ pisze:I słusznie paliwo i napęd przedni należy oszczędzać

Paliwa w terenie to i tak wezmie ile chce.Kto nie ma miedzi ten w domu siedzi

Lepiej sobie "zaoszczędzić"przedni dyfer,a mielić non stop tylny

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl