Zlot w Bielsku-Białej koniec lipca 07
Moderator: Student
Zlot w Bielsku-Białej koniec lipca 07
Ktos sie wybiera? Bo ja tak.
Też będe w Bornym - ale z Gdyni to też kawałek drogi. A uazem to dopiero wyprawa
moja najdłuższa trasa to 185 km bez przystanku. Pamietam że nieotworztyłem żaluzji chłodnicy i sie woda ugotowała
jazda pełna wrażeń - całe szczęście miałem na pace zgrzewkę wody mineralnej i po krótkiej przerwie pojechaliśmy dalej w drogę 

UAZ 469B 4x4, ZIŁ 157 6x6, GAZ 66 4X4, STAR 66 6X6 - THE POWER OF DREAMS
- robert parol
- jestem tu nowy...
- robert parol
- jestem tu nowy...
- robert parol
- jestem tu nowy...
Masz chłopie szczęście żeś Honda jechał bo w innym wypadku by ciebie na świecie niebyło. Ja miałem 4 lata temu Civic-iem 5D czołówkę zimą z Autosanem - 4 osoby w aucie - nic poważnego sie nikomu nie stało - auto skasowane ale uratowało wszystkim życie . Naprawde bezpieczne auta.
A siła uderzenia była tak duża , że głowice z silnik oskalpowało - dach pogięty w kilku miejscach, brak przodu - masakra
A siła uderzenia była tak duża , że głowice z silnik oskalpowało - dach pogięty w kilku miejscach, brak przodu - masakra
- robert parol
- jestem tu nowy...
Nie pamietasz tego przeslawnego obrazka z crashem przy 40 kph w sciane? rama z kiera jest nie naruszona. Jedynei buda siega sciany i troche sie deformuje. A kierownice masz tam gdzie kierowca glowe :| pasy tylko przyspiesza to co nieuniknione. To samo z dachwoaniem bez klatki czy palaka - w rudzie na zlocie kolesiewypadli z otwartego rpzy dachowaniu i to ich uratowalo. Gdyby mieli pasy = kaplica.
IMHO pasy byly by ok, na miasto i mniejsze stluczki. Sama kolumna kierownicy jest w uazie jak sztylet w serce prowadzacego
IMHO pasy byly by ok, na miasto i mniejsze stluczki. Sama kolumna kierownicy jest w uazie jak sztylet w serce prowadzacego

- robert parol
- jestem tu nowy...
Staram sie nie myslec a wypadku wiesz ja troche lezalem pod respiratorem mialęm stan krytyczny miałem obite serce trzustke karmili mnie kroplowka w płucach zbierała mi sie woda zz boku zrobili mi dziure i wstawili rurke w płuco wtedy ta woda miała gzie splywac przecieli mnie w poł doslownie miałem krwotok wewnetrzny oberwała mi sie przepona wycieli mi woreczek zołciowy watroba sie troszke rozerwała i jelita tez wszystko pocerowali i jestem
Dla mnie lekarze chirurdzy to cudotworcy a pilegniarki to anoły wiesz prawie miesiadz lezalem w pampersie zenada ale od pielegniarek nie uslyszalem zadnej przykrej odzywki a nawet mnie pocieszały totalnie bylem załamany

No niezazdroszcze - wypadki samochodowe należą do najbardziej okrutnych niestety - mam nadzieje ,że twoje wypowiedzi będą przestrogą dla czytających przed nieodpowiedzialnym i głupim szaleństwem na drodze i w terenie. Ty akurat ucierpiałeś przez głupotę i brawure innych ludzi.
Bardzo często widze w lesie i terenie szalejące terenówki wypakowane grupą młodych ludzi - czasami jest tylko krok od tragedii
Ludzie sobie niezdają sprawy jakie mogą być konsekwencje takich głupich zachowań.
Bardzo często widze w lesie i terenie szalejące terenówki wypakowane grupą młodych ludzi - czasami jest tylko krok od tragedii

- robert parol
- jestem tu nowy...