Ćiśnienie oleju ... ale inaczej
Moderator: Student
Ćiśnienie oleju ... ale inaczej
Witam. Mam taki problem z ciśnieniem oleju oczywiście w silniku uaza...
Wiadomo że na wolnych światełko mruga.... ale jak dam lekko gazu jest ok...
i tak już 7 lat...
Ale inna sprawa, od jakiegoś roku jak jadę z obciążeniem to światełko ciśnienia się lekko żarzy. Ale tylko jak jadę ze sporym obciążeniem.
Czy spotkał się z czymś takim?? I jak temu zaradzić??
Z góry dzięki.
Wiadomo że na wolnych światełko mruga.... ale jak dam lekko gazu jest ok...
i tak już 7 lat...
Ale inna sprawa, od jakiegoś roku jak jadę z obciążeniem to światełko ciśnienia się lekko żarzy. Ale tylko jak jadę ze sporym obciążeniem.
Czy spotkał się z czymś takim?? I jak temu zaradzić??
Z góry dzięki.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
Ja tak mam od jakichś 10 000 km. Na początku z tym walczyłem wszelkimi sposobami, łącznie z podkładkami pod zaworkiem pompy. Ciśnienie na zegarach jak bozia przykazała, a światełko dalej bździ. Jedyny skuteczny sposób na dolegliwość jest taki sam, jak na większość pozostałych stuków, wycieków i innej maści bolączek pojazdów UAZ-o podobnych - OLEJ TO.
Prowadziłem beztroskie życie, ale kupiłem gza.
- chiquito83
Nie rozumiem... zamienić czujniki miejscami, czy pod zegar z kontrolka??vandall1 pisze:Podstawić mu czujnik w miejsce nadajnika kontrolki.I wszystko jasne.
Jaki olej... hihi a któż to wie

Oczywiście lałem zima selectol, teraz lotos city, ale starego oczywiscie nie zlałem

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
Czaje. dzięki za podpowiedzi.vandall1 pisze:Znaczy manometr miałem na mysli,sorry![]()
Zwykły,zegarowy o odp zakresie.
Tylko problem jest taki ze żaróweczka leciutko żarzy sie podczas jazdy pod obciazeniem... jak wkrece manomter to przeciez nie zobaczę podczas jazdy wskazania

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
- chiquito83
zawsze sie zastanawialem co by sie stalo jak by mi sie to rozlaczylo przy desce podczas jazdyvandall1 pisze:to se przedłuz przecież do kabiny![]()
W starych mercach cisnienie oleju /na desce rozdz/ było pokazywane właśnie przez taki manometr połaczony rurką z magistralą olejową silnika.
Oj lato, lato i upał

Szybko byś się zorientowałchiquito83 pisze:zawsze sie zastanawialem co by sie stalo jak by mi sie to rozlaczylo przy desce podczas jazdyvandall1 pisze:to se przedłuz przecież do kabiny![]()
W starych mercach cisnienie oleju /na desce rozdz/ było pokazywane właśnie przez taki manometr połaczony rurką z magistralą olejową silnika.
Oj lato, lato i upał

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii