CHŁODNICA STARY TYP

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

gabikojot
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

CHŁODNICA STARY TYP

Post autor: gabikojot » pn lip 30, 2007 8:26 pm

Witam serdecznie. Jestem na etapie tworzenia pewnego projektu pokazowego (demonstracyjnego) w celach edukacyjnych dla najmłodszych. Poszukuje dużej chłodnicy ale znowu nie za duzej. Dowiedziałem się iż spore były UAZowskie chłodnice starego typu. I tu moje pytanie czy ktoś dysponuje rysunkiem takowej chłodnicy i jest w stanie określić pojemność takiej chłodnicy, próbowałem w roznyh zrodlach niestety bezskutecznie. Nie moge niestety tez zastosowac czego kolwiek gdyż wymiary konstrukcji na to nie pozwalają. Bee bardzo wdzięczny za jaąkolwek pomoc. podrawiam

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Re: CHŁODNICA STARY TYP

Post autor: JA'JACEK » pn lip 30, 2007 10:57 pm

gabikojot pisze:(...) określić pojemność takiej chłodnicy,(...)
W GAZie całkowita pojemność razem z blokiem to 12l.
Myślę że w UAZie jest porównywalna......
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

gabikojot
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: gabikojot » wt lip 31, 2007 5:42 pm

Tak to wiem. Podobnie jak warszawa żuk wołga. Tylko chodzi o pojemność chłodnicy gdyż starego typubyła grubsza za ten idąc najprostrzą myślą dedukcji można stwierdzić iż pojemność chłodnicy powinna być większa ale czy napewno? czy to może tylko większa obudowa?

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » wt lip 31, 2007 6:09 pm

Co to znaczy “starego typu” ?
Nie ma starszej niż chłodnica GAZa.
A poza tym objętość płyny chłodniczego zawsze podaje się w instrukcji
całościowo, czyli chłodnica + blok, i nikogo nie obchodzi ile ma sama chłodnica.
Przecież w samą chłodnicę nie nalejesz.
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

gabikojot
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: gabikojot » wt lip 31, 2007 6:17 pm

Tal ale dowiedziałem sie od własciciela uaza iż dawniej byly inne chłodnice pozniej zostały pomnijeszone. Powołuje się więc na jego słowa i wiedze. Wiem iż w intrukcjach podawana jest pojemnośc całego układu chłodzenia, ale jesli ktos miał ma naprawiał coś robił z chłodnicą takową to noż akurat zmierzył pojemność w jakims celu. To iż nie zaleje samej chłodnicy też wiem, ale potrzebna mi jest pojemność gdyż pojemność układu chłodzenia w projekcie musi być ścisle określona do możliwości dokonywania pozniejszych "badań - pomiarów" i zmuszony jestem dopasować chłodnice i odpowieniej pojemności z niewielką tolerancją.

Awatar użytkownika
JA'JACEK

Post autor: JA'JACEK » wt lip 31, 2007 6:26 pm

gabikojot pisze:(...) gdyż pojemność układu chłodzenia w projekcie musi być ścisle określona do możliwości dokonywania pozniejszych "badań - pomiarów" (...)
No dobra ...... przestań kombinować i lepiej od razu napisz że składasz bimbrownie i nie wiesz co pod pasować.... :)21
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”