bezpieczniki
Moderator: Student
bezpieczniki
witam czy macie w swoich uazach przenisone bezpieczniki gdzies wyzej zeby ochronic je przed woda??
uaz yz250f bmw 325
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
ale po co przenosic?? z tego co wiem to UAZy maja glebokość brodzenia 70cm, bezpieczniki w moim 3 szt, są około 80cm od dolnej krawędzi koł, wiec w wodzie sie nie znajdą, 12V nie jest tak wysokim napięciem zeby doszło do jakiegoś poważnego przebicia w wyniku zamoknięcia. Ja tam swoje mam powatowane i wcale mi nie są potrzebne
auto ma 27 lat i pewnie bym musiał je bardzo czesto watowac
a wiecie może jak to zostało rozwiązane w STARZE 266?? jeżdziłem tym i widziałem bezpieczniki w kabinie, zamocowane w podobny sposób jak w PF 126p, a STAR 266 ma głebokość brodzenia 1,8m!!!

UAZ 469B 1980rok, silnik Żuk 2,1L LPG- był
SUZUKI GV II 2006 rok, 2.0 benzin- jest
SUZUKI GV II 2006 rok, 2.0 benzin- jest
- GikroV
-
A widział Ty kiedy co wiatrak robi pod maską przy brodzeniu? Jak złapie wody to istny opad monsunowy, chlapie że skrzelami wode wylewa.konrad1983nr1 pisze:ale po co przenosic?? z tego co wiem to UAZy maja glebokość brodzenia 70cm, bezpieczniki w moim 3 szt, są około 80cm od dolnej krawędzi koł, wiec w wodzie sie nie znajdą
Jak ktoś chce przenosić to tak jak wspomniano, w szczelne opakowanie i zamontować w kabinie jak najwyżej na grodzi między silnikiem a kabiną za deską rodzdzielczą... chyba lepiej po stronie kierowcy.
UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
-
- jestem tu nowy...
ma brodzenie 1,8 po przygotowaniu http://pl.wikipedia.org/wiki/Star_266 a temat rajdu paryz dakar byl opisywany w ktoryms z ostatnich wydan "Automobilisty"
GG: 2572202
Może nie jestem tu fachowcem ale większość porad dotyczących brodzenia w głębokiej wodzie mówi o zdjęciu paska z wentylatora przed wjechaniem w wodę. Inaczej wiatrak robi prysznic pod maską a dodatkowo mogą wygiąć się łopaty i wtedy łożyska pompy wody długo nie pożyją.GikroV pisze: A widział Ty kiedy co wiatrak robi pod maską przy brodzeniu? Jak złapie wody to istny opad monsunowy, chlapie że skrzelami wode wylewa.