kaprysy Uaza
Moderator: Student
-
-
kaprysy Uaza
Pracowicie zrobiłem przez 3 lata wszystko co było do zrobienia od zderzaka do końcówk rury wydechowej aby nie zasysał spalin, ibył spokój-pozorny dzisiaj padły wycieraczki wolna szykość,szybkoścomierz zaczął skakac po całej skali i diabli wreszcie
wzięli akumulator żelowy.Mam pytanie na kablach jest napięcie a jedna szybkość nie chodzi. co może byc przyczyną, silniczek oryginalny UAZ 89 Czy linke szybkościomierza można wyciągnąc z pancerza od strony szybkościomierza i wsunąc ją ponownie bez problemów, czym ja przesmarować smarem grafitowym czy do sworzni, czy może jest smarowana ze skrzyni biegłow.Jaki akumulator normalny i ile amperogodzin, bo żelowy pochdził z Troopera i nić na nim nie pisze po za 400 ah.
wzięli akumulator żelowy.Mam pytanie na kablach jest napięcie a jedna szybkość nie chodzi. co może byc przyczyną, silniczek oryginalny UAZ 89 Czy linke szybkościomierza można wyciągnąc z pancerza od strony szybkościomierza i wsunąc ją ponownie bez problemów, czym ja przesmarować smarem grafitowym czy do sworzni, czy może jest smarowana ze skrzyni biegłow.Jaki akumulator normalny i ile amperogodzin, bo żelowy pochdził z Troopera i nić na nim nie pisze po za 400 ah.
Edgar z Gór.
linkę wyciągniesz, ale od strony skrzyni biegów. Smarowanie nie jest zbyt wyszukane - jak pamiętam, "stary fachowiec", który dorabiał mi linkę wysmarował jakimś smarowidłem typu ŁT...
Co do wycieraczek to zaryzykowałbym rozebranie przełącznika - te dwa biegi to może być tylko rezystor wstawiony w zasilanie silnika i może coś się odpieło...
Co do wycieraczek to zaryzykowałbym rozebranie przełącznika - te dwa biegi to może być tylko rezystor wstawiony w zasilanie silnika i może coś się odpieło...
- chiquito83
Re: kaprysy Uaza
Aby na pewnoEdgarowski pisze:Pracowicie zrobiłem przez 3 lata wszystko co było do zrobienia od zderzaka do końcówk rury wydechowej .

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- chiquito83
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Moc rozruchowa 800(A)Przemekslaw pisze:http://www.allegro.pl/item268103685_aku ... azja_.html

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- chiquito83
no ale pojemnosci tam nie ma napisanejPrzemekslaw pisze:http://www.allegro.pl/item268103685_aku ... azja_.html

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie: