DIAGNOSTYKA UAZ
Moderator: Student
DIAGNOSTYKA UAZ
KTO MOZE MI POMÓC JAKIM TESTEREM-PROGRAMEM-LUB CZYM INNYM ZDIAGNOZOWAC UAZA 16V MAM KLIENTA Z TAKIM AUTKIEM I NIKT NIE MOZE MU POMUC BO NIE WIEDZA CZYM
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
o 16V w uazie to nie słyszałem, ale w garażu (jak skończę budowę to będę się bawił w montaż do uaza) mam oryginalny silnik od wołgi który ma po 3 zawory na cylinder. są to silniki kiedyś wkładane do podobno do wołg o innym, przeznaczeniu niż osobowe... mój np jest z pewnej czarnej wołgi która była postrachem Podlasia... ale to tylko plotka...
W każdym bądź razie silnik ten parametry co do wyprzedzenia zapłonu, przerw itp ma takie jak normalna wołga włącznie ze sprężaniem.
Myślę że po prostu zobacz czy ten silnik jest na pewno od wołgi, bo na pewno nie od uaza, a potem spróbuj zdiagnozować go jak normalną wołgę... tylko zachodzi pytanie, czy 2,5 litra czy 3... b o były i takie i taki
ot ruska technika.
ewentualnie zadzwoń do Tarmotu lub Auto Gryfu... powinni pomóc a jak nie pomogą to daj znać jakoś pomożemy
- jak to na forum 
aha i proszę nie krzycz pisząc posta!!
W każdym bądź razie silnik ten parametry co do wyprzedzenia zapłonu, przerw itp ma takie jak normalna wołga włącznie ze sprężaniem.
Myślę że po prostu zobacz czy ten silnik jest na pewno od wołgi, bo na pewno nie od uaza, a potem spróbuj zdiagnozować go jak normalną wołgę... tylko zachodzi pytanie, czy 2,5 litra czy 3... b o były i takie i taki

ewentualnie zadzwoń do Tarmotu lub Auto Gryfu... powinni pomóc a jak nie pomogą to daj znać jakoś pomożemy

aha i proszę nie krzycz pisząc posta!!
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
uaz
jak widzę to do forum też zapisują sie BURAKI!!! ale mniejsza o nich
ten uaz to 2500cmo mocy 95km silnik jest 16v a gniazdko diagnostyczne ma w srodku nadwozia w środkowej części deski rozdzielczej i jest 12pinowe podobne jak miały stare renaulty
wachluje wolnymi obrotami i stracił trochę mocy jak mówi właściciel
miałktoś z Was z takim cudem doczynienia
pozdrawiam greg103 z Jeleniej góry
ten uaz to 2500cmo mocy 95km silnik jest 16v a gniazdko diagnostyczne ma w srodku nadwozia w środkowej części deski rozdzielczej i jest 12pinowe podobne jak miały stare renaulty
wachluje wolnymi obrotami i stracił trochę mocy jak mówi właściciel
miałktoś z Was z takim cudem doczynienia
pozdrawiam greg103 z Jeleniej góry
- chiquito83
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie: