UAZ, SUBARU ,PRAGA
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
UAZ, SUBARU ,PRAGA
witam kupiłem sobie uaza i silnik subaru[boxer] 3l 245km i prage na mosty chcę to wszystko połączyć ,czy koś próbował montować most z pragi do uaza ,interesuje mnie przedni most z tylnym nie będzie większych problemów.
- UAZ Adventure
-
- jestem tu nowy...
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
-
- jestem tu nowy...
witam historia o sobie ;mam 30lat mieszkam w pszczynie wykształcenie zawodowe, mam żone i dwoje dzieci ,i dużo zabawek z silnikami ,jeżdżące na dwóch kołach ,4 kołach,pływające , i latające. może wystarczy to nie forum matrymonialne.
wracając do tematu; mosty z pragi wolne to były z oryginalnym silnikiem 100km, ciężkie są! Ale latał tym nie bedę! prześfit się liczy!!!
Skrzynia biegów na razie uaz a potem zobaczymy.
poz. DAWID
wracając do tematu; mosty z pragi wolne to były z oryginalnym silnikiem 100km, ciężkie są! Ale latał tym nie bedę! prześfit się liczy!!!
Skrzynia biegów na razie uaz a potem zobaczymy.
poz. DAWID
-
- jestem tu nowy...
- nie_mientki
Czas na moje trzy grosze. Skoro już kupiłeś podzespoły to motaj i nie pytaj. Jest to na tyle egzotyczne połączenie, że na pewno będziesz pierwsz-nie pytaj więc ludzi jak to się sprawdzi bo nie wiadomo. Mosty od pragi zapewne bardzo wolne, więc poświęć trochę czasu na dobranie dobrej skrzyni i reduktora. Żebys jakiegos mega żółwika nie stworzył. I raczej zdecydowałbym sie na pozostanie przy resorach- myślę, że takie ciężkie mosty mogą gwałcić wahacze.
-
- jestem tu nowy...
witam
-nie pytaj więc ludzi jak to się sprawdzi bo nie wiadomo.
kolego nikogo nie pytam jak to sie sprawdzi!!!! potrzebuje zdjęć zawieszenia przedniego mostu na sprężynach!!!!
co do silnika nie bedzie miał elektroniki ,zamontuje wtrysk mechaniczny z mercedesa 300 benzyna .albo dwa gażniki
poz. DAWID
-nie pytaj więc ludzi jak to się sprawdzi bo nie wiadomo.
kolego nikogo nie pytam jak to sie sprawdzi!!!! potrzebuje zdjęć zawieszenia przedniego mostu na sprężynach!!!!
co do silnika nie bedzie miał elektroniki ,zamontuje wtrysk mechaniczny z mercedesa 300 benzyna .albo dwa gażniki
poz. DAWID
- nie_mientki
http://ladaparts.ru/uaz/docs/main/axles.pdf
Gdybyś nie był facetem to za taki rysunek zażądałbym buziaka. A niżej jeszcze mała fotka
http://www.uaz.ru/img/content/nmodels/3 ... ovaja1.jpg
Gdybyś nie był facetem to za taki rysunek zażądałbym buziaka. A niżej jeszcze mała fotka
http://www.uaz.ru/img/content/nmodels/3 ... ovaja1.jpg
- UAZ Adventure
- UAZ Adventure
-
- jestem tu nowy...
witam bardzo dziękuje koledze -nie_mientki. bardzo dobre i dokładne rysunki
dość proste rozwiązania ,oto mi chodziło !!
skrzynie uaza chce zostawić ponieważ nie mam skrzyni z subaru !
Druga sprawa te subaru to był automat , a ja nie lubię automatu.
dlaczego skrzynia uaz jest taka kiepska ,pytam bo nie miałem nigdy uaza ,mam urala i tam wszystko jest kiepskie ale jeżdzi i jak każdy ruski sprzęt ma swuj urok !!
dość proste rozwiązania ,oto mi chodziło !!
skrzynie uaza chce zostawić ponieważ nie mam skrzyni z subaru !
Druga sprawa te subaru to był automat , a ja nie lubię automatu.
dlaczego skrzynia uaz jest taka kiepska ,pytam bo nie miałem nigdy uaza ,mam urala i tam wszystko jest kiepskie ale jeżdzi i jak każdy ruski sprzęt ma swuj urok !!
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- UAZ Adventure
Drogi kolego dlaczego skrzyni Uaz-a niepolecam,
-po pierwsze jej wykonanie to ciągłe zgrzytanie i szarpanie się z nią,
-po drugie wątpię, wręcz jestem pewien że jej przełożenia Ciebie nie usatysfakcjonują z tym silnikiem
-po trzecie i najważniejsze ty pakujesz 245 konnego boxera z subaru i chcesz to połączyć z czymś co służyło do przeniesienia napędu marnemu
80 konnemu silniczkowi (oczywiście nie mam zamiaru nikomu ubliżać bo nic nie mam do tego silnika), ale relacje tych dwóch jednostek napędowych są jak niebo i ziemia i jak mi się wydaje skrzynia z tym silnikiem długo nie pośmiga i raczej ty (czyt. twoje nerwy)też
Jak już jesteś tak bardzo zdesperowany to poszukaj jakiejś ciekawszej skrzyni, zorientuj się jakie przełożenia występują w Subaru oryginalnie, i dopasuj coś, oczywiście potem to trzeba jakoś spasować ale to żaden problem, naprawdę warto się bardziej poświęcić niż później klnąc co wyjazd
-po pierwsze jej wykonanie to ciągłe zgrzytanie i szarpanie się z nią,
-po drugie wątpię, wręcz jestem pewien że jej przełożenia Ciebie nie usatysfakcjonują z tym silnikiem
-po trzecie i najważniejsze ty pakujesz 245 konnego boxera z subaru i chcesz to połączyć z czymś co służyło do przeniesienia napędu marnemu
80 konnemu silniczkowi (oczywiście nie mam zamiaru nikomu ubliżać bo nic nie mam do tego silnika), ale relacje tych dwóch jednostek napędowych są jak niebo i ziemia i jak mi się wydaje skrzynia z tym silnikiem długo nie pośmiga i raczej ty (czyt. twoje nerwy)też

Jak już jesteś tak bardzo zdesperowany to poszukaj jakiejś ciekawszej skrzyni, zorientuj się jakie przełożenia występują w Subaru oryginalnie, i dopasuj coś, oczywiście potem to trzeba jakoś spasować ale to żaden problem, naprawdę warto się bardziej poświęcić niż później klnąc co wyjazd

-
- jestem tu nowy...
witam nie bede sie tym cudem ścigał z f1 wystarczy mi 90km/h mam cichą nadzieje że sprzęt wytrzyma 50godz terenu potem remont.z uralem jest tak samo silnik wytrzymuje 50godz terenu i remont . nie potrzebuje auta żeby do kościoła jeżdzić ,może zgrzytać czepać ,szarpać , stukać ,ale ma wszędzie wjechać i brzydko wyglądać, takie mam założenia.
szanowni koledzy jeśli skrzynia z uaza nie wytrzyma poradzcie coś oprócz subaru bo chce reduktor a subaru niema i jest na niezależnym zawieszeniu [gołe półośki niema mostu] , morze ktoś z was ma jakąś mądrą skrzynie zamontowaną .
Mam mało czasu chce tym za 2tyg wyjechać .
poz. DAWID
szanowni koledzy jeśli skrzynia z uaza nie wytrzyma poradzcie coś oprócz subaru bo chce reduktor a subaru niema i jest na niezależnym zawieszeniu [gołe półośki niema mostu] , morze ktoś z was ma jakąś mądrą skrzynie zamontowaną .
Mam mało czasu chce tym za 2tyg wyjechać .
poz. DAWID
- UAZ Adventure
To jaki sens ma wkładanie tego silnika zupełnie nie rozumiem, zostaw oryginalny silnik Uaz-a doprowadź do ładu i śmigaj, przecież spełnia twoje wymaganiagangus1978 pisze:witam nie bede sie tym cudem ścigał z f1 wystarczy mi 90km/h mam cichą nadzieje że sprzęt wytrzyma 50godz terenu potem remont.

O stary, szacunek jak uda Ci się to złożyć do kupy w 2 tygodnie, i będzie to chciało jeszcze działaćgangus1978 pisze: Mam mało czasu chce tym za 2tyg wyjechać .
poz. DAWID

- Misiek Cypr
-