UAZ pomysły?!
Moderator: Student
UAZ pomysły?!
Witam. mam uaza 469b i chciał bym go troche zmodyfikować do ostrzejszej jazdy w terenie macie moze jakies poradniki czy coś w tym stylu co zrobić z nim??
Zeby to fajnie wyszło.
z góry dzięki
Zeby to fajnie wyszło.
z góry dzięki
Re: UAZ pomysły?!
To bardzo proste.Z tyłu dajesz naklejki : OFF-ROAD, TURBO-DIESEL-INTERCOOLER, na drzwiach malujesz jakieś numery, na masce malujesz płomienie, na zderzaku owijasz linę stalową fi12mm. I już jest OK.motkka pisze:Witam. mam uaza 469b i chciał bym go troche zmodyfikować do ostrzejszej jazdy w terenie macie moze jakies poradniki czy coś w tym stylu co zrobić z nim??
Zeby to fajnie wyszło.
z góry dzięki
VW T4 syncro, 2.4D, long 

Możesz jeszcze za pomocą szpadla obrzucić go błotem...... będzie git !A.F. pisze:To bardzo proste.Z tyłu dajesz naklejki : OFF-ROAD, TURBO-DIESEL-INTERCOOLER, na drzwiach malujesz jakieś numery, na masce malujesz płomienie, na zderzaku owijasz linę stalową fi12mm. I już jest OK.motkka pisze:Witam. mam uaza 469b i chciał bym go troche zmodyfikować do ostrzejszej jazdy w terenie macie moze jakies poradniki czy coś w tym stylu co zrobić z nim??
Zeby to fajnie wyszło.
z góry dzięki
JA'JACEK
GAZ 69M 1967r.
GAZ 69M 1967r.
Gratuluję wyboru auta. Jeśli do niego się nie zniechęcisz to do klimatu na forum też nie. Co chcesz z nim zrobić? Podnieść, zwiększyć moc, "odchudzić"? Napisz co to za Uaz, jaki silnik itd.motkka pisze:Witam. mam uaza 469b i chciał bym go troche zmodyfikować do ostrzejszej jazdy w terenie macie moze jakies poradniki czy coś w tym stylu co zrobić z nim??
Zeby to fajnie wyszło.
z góry dzięki

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Jeszcze kilka miesiecy wczesniej tez chciało mi sie pomagacBalu-Balu pisze:Gratuluję wyboru auta. Jeśli do niego się nie zniechęcisz to do klimatu na forum też nie. Co chcesz z nim zrobić? Podnieść, zwiększyć moc, "odchudzić"? Napisz co to za Uaz, jaki silnik itd.motkka pisze:Witam. mam uaza 469b i chciał bym go troche zmodyfikować do ostrzejszej jazdy w terenie macie moze jakies poradniki czy coś w tym stylu co zrobić z nim??
Zeby to fajnie wyszło.
z góry dzięki![]()

- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
hehe
zupełnie jak w temacie: "pomysły"
pierwsza klasa
sie nie pytaj o takie rzeczy tylko pomysl co chcesz zrobic i znajdz w opcji "szukaj", poza tym w uazie wszystko sie robi made in garaż
a najlepszy pomysł z dotychczasowych z naklejkami
[/quote]

sie nie pytaj o takie rzeczy tylko pomysl co chcesz zrobic i znajdz w opcji "szukaj", poza tym w uazie wszystko sie robi made in garaż
a najlepszy pomysł z dotychczasowych z naklejkami

UAZ 469B 1980rok, silnik Żuk 2,1L LPG- był
SUZUKI GV II 2006 rok, 2.0 benzin- jest
coby z Uazem zrobić żeby było do terenu dobre to będzie drogo
- dobre opony jakieś MT 31x10,5x15 bo większe mogą zabić mosty
- remont pieca ale porządny i zmiana głowicy na wołgi bo moc troszke większa
- blokady w mosty bo dzielność większa
- wyciągarka najlepiej mechanik ze stara z wyjściem mocy
- podnieść go na zawieszeniu
- zmienić zawieszenie na sprężyny
- założyć wspomaganie chamulcy jak nie masz
- założyć tarczowe chamulce z przodu
- wsadzić gaz bo benzynka droga
i tak w nieskończoność wszystko co napisałem było już na forum jak przelecisz pare stron do tyłu i popatrzysz w tematy bo jak zaczniesz pytać o każdy po kolei to chłopaki Cie ZJEDZĄ
aha i skoro jesteś nowy to napisz coś o sobie bo wypada sie przedstawić
- dobre opony jakieś MT 31x10,5x15 bo większe mogą zabić mosty
- remont pieca ale porządny i zmiana głowicy na wołgi bo moc troszke większa
- blokady w mosty bo dzielność większa
- wyciągarka najlepiej mechanik ze stara z wyjściem mocy
- podnieść go na zawieszeniu
- zmienić zawieszenie na sprężyny
- założyć wspomaganie chamulcy jak nie masz
- założyć tarczowe chamulce z przodu
- wsadzić gaz bo benzynka droga
i tak w nieskończoność wszystko co napisałem było już na forum jak przelecisz pare stron do tyłu i popatrzysz w tematy bo jak zaczniesz pytać o każdy po kolei to chłopaki Cie ZJEDZĄ

aha i skoro jesteś nowy to napisz coś o sobie bo wypada sie przedstawić
Sprzedaj póki czasmotkka pisze:Witam. mam uaza 469b i chciał bym go troche zmodyfikować do ostrzejszej jazdy w terenie macie moze jakies poradniki czy coś w tym stylu co zrobić z nim??
Zeby to fajnie wyszło.
z góry dzięki

http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
nie sprzedawaj bo cie to ominie
http://video.mail.ru/mail/ren_is/18/24. ... _catalog=1
Ostatnio zmieniony sob lut 23, 2008 9:16 pm przez krolik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
Szczególnie ostatnia scenakrolik pisze:nie sprzedawaj bo cie to ominie

GyGy 5479591
Uaz 469 B
Uaz 469 B
- GikroV
-
No i spłoszyliście motkka
coś go nie widać 
i nie pozwala nawet na ściągnięcie zdjęć z poczty a tymbardziej na zobaczenie tego... byłby ktoś tak dobry i opisał co tam sie dzieje w paru słowach 

Z racji tego że mój net zmulił się qrwwww... niemałoTomek_B pisze:Szczególnie ostatnia scenakrolik pisze:nie sprzedawaj bo cie to ominie
http://video.mail.ru/mail/ren_is/18/24. ... _catalog=1![]()

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
w streszczeniu, ruscy jeżdżą UAZami 469, 31512 i Patriot po tajdze w błocie, wodzie itpZ racji tego że mój net zmulił się qrwwww... niemało i nie pozwala nawet na ściągnięcie zdjęć z poczty a tymbardziej na zobaczenie tego... byłby ktoś tak dobry i opisał co tam sie dzieje w paru słowach

a jak już jesteśmy przy 'pomysłach" to ma ktos może patent na osłone wlotu powietrza do nagrzewnicy?? wiadomym powszechnie jest ze cała woda z dachu trafia własnie tą klapka poprzez nagrzewnice do środka samochodu, a najsmieszniejsze jest "dysza ogrzewania nóg"

UAZ 469B 1980rok, silnik Żuk 2,1L LPG- był
W Uazie musi ciec, taka jego specyfikakonrad1983nr1 pisze:w streszczeniu, ruscy jeżdżą UAZami 469, 31512 i Patriot po tajdze w błocie, wodzie itpZ racji tego że mój net zmulił się qrwwww... niemało i nie pozwala nawet na ściągnięcie zdjęć z poczty a tymbardziej na zobaczenie tego... byłby ktoś tak dobry i opisał co tam sie dzieje w paru słowacha w podkładzie ruska piesenka o UAZie
a jak już jesteśmy przy 'pomysłach" to ma ktos może patent na osłone wlotu powietrza do nagrzewnicy?? wiadomym powszechnie jest ze cała woda z dachu trafia własnie tą klapka poprzez nagrzewnice do środka samochodu, a najsmieszniejsze jest "dysza ogrzewania nóg"trafia wprost do buta (jeśli nie jade w saperkach)!! nie na buta!! były na polonezach i fiatach takie plastikowe osłony wlotu powietrza na masce, pasowało by to?? czy może jakieś inne zmoty? prosze o poważne odpowiedzi, problem ten grozi katrarem i powaznymi komplikacjami zdrowotnymi, z nerwica włącznie

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.