Blokady mostów - sklepy
Moderator: Student
Blokady mostów - sklepy
Witam wszystkich, jestem tu nowy i chciałbym skorzystać z waszego doświadczeni. Mam do naprawy gaza 69 i zleceniodawca zażyczył sobie blokady mostów. Czy moglibyście mi dać linka do kogoś kto to robił oraz czy w okolicach łodzi są jakieś sklepy czy muszę czekać na motoweteran bazar. Albo czy może znacie zaufane sklepy w których mogłbym zanabyć blokady mostów do uaza gdzie nie wcisną mi byle czego ponieważ jeszcze się na tym nie znam.
Pozdrawiam
el Kopyto
el Kopyto
Niestety jestem na tyle zielony że nie wiem co to znaczy. Jest to mój pierwszy samochód do naprawy tego rodzaju. Do tej pory robiłem tylko nysy, żuki, golfi I - III i motocykle, w związku z czym proszę o wyrozumiałość.Mag69 pisze:blokady krzywkowe cz pełne 100%![]()
A może jakiś link odnosnie tego tematu żebym mógł się dokształcić i nie zadawać głupich pytań?
Pozdrawiam
el Kopyto
el Kopyto
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
-
-
chłopaki z MUDMASTERS mają coś takiego na sprzedaż http://moto.allegro.pl/item332610087_bl ... _100_.html -100% blokada
napisz do nich to napewno się dogadacie
napisz do nich to napewno się dogadacie

student
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Ta blokada bardzo fajnie robiła...szczególnie załączanie profi bo nie szło na kłach tylko zębach więc bardzo szybka reakcja
Ale trzeba na jednej półosi wydłużyć frez celem prowadzenia przesówki...no i na pochwie mostu zrobić załączanie.
Miałem wszystko ale Kisiel gdzieś zapodział

Ale trzeba na jednej półosi wydłużyć frez celem prowadzenia przesówki...no i na pochwie mostu zrobić załączanie.
Miałem wszystko ale Kisiel gdzieś zapodział

http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
więc kolego tak ta krzywkowa to jest automat wygląda jak z zewnątrz jak zykły mechanizm różnicowy ale w środku zamiast satelit są krzywki które jak koła kręcą się z różną prędkością to się zacieśniają i napęd idzie na oba koła z tym że maxymalnie 70%(zaleta to ta że wkładasz do środka i jest, wada ci co mieli mówią że góra na 3 lata i wybucha i na asfalcie lepiej nie przyspieszać w zakrętach bo sie może zapiąć i pociągnąć auto na wprost), a ta mechanicznie co mają tu mudmastersy to przerobiony kosz normalny wadą jest tylko to że trzeba zrobić na moście jakieś wyjście do włączenia tego jakąś linką, wysprzęglikiem hydraulicznym czy co tam wymyślisz, zalety to mocna konstrukcja i pełne 100% blokowania (oba koła ciągną równo) i ty decydujesz kiedy włączyć. Ja mam u siebie 2 te co mają mudmastersy z przodu i z tyłu z tym że jeszcze nie testowałem bo fura jeszcze nie skończona
robie jeszcze te 100%-towe ale na zamówieniekrolik pisze:więc kolego tak ta krzywkowa to jest automat wygląda jak z zewnątrz jak zykły mechanizm różnicowy ale w środku zamiast satelit są krzywki które jak koła kręcą się z różną prędkością to się zacieśniają i napęd idzie na oba koła z tym że maxymalnie 70%(zaleta to ta że wkładasz do środka i jest, wada ci co mieli mówią że góra na 3 lata i wybucha i na asfalcie lepiej nie przyspieszać w zakrętach bo sie może zapiąć i pociągnąć auto na wprost), a ta mechanicznie co mają tu mudmastersy to przerobiony kosz normalny wadą jest tylko to że trzeba zrobić na moście jakieś wyjście do włączenia tego jakąś linką, wysprzęglikiem hydraulicznym czy co tam wymyślisz, zalety to mocna konstrukcja i pełne 100% blokowania (oba koła ciągną równo) i ty decydujesz kiedy włączyć. Ja mam u siebie 2 te co mają mudmastersy z przodu i z tyłu z tym że jeszcze nie testowałem bo fura jeszcze nie skończona

uaz 2,4td uaz2.8i gaz66