Blokady mostów - sklepy

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

el Kopyto
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Blokady mostów - sklepy

Post autor: el Kopyto » czw mar 20, 2008 8:11 am

Witam wszystkich, jestem tu nowy i chciałbym skorzystać z waszego doświadczeni. Mam do naprawy gaza 69 i zleceniodawca zażyczył sobie blokady mostów. Czy moglibyście mi dać linka do kogoś kto to robił oraz czy w okolicach łodzi są jakieś sklepy czy muszę czekać na motoweteran bazar. Albo czy może znacie zaufane sklepy w których mogłbym zanabyć blokady mostów do uaza gdzie nie wcisną mi byle czego ponieważ jeszcze się na tym nie znam.
Pozdrawiam
el Kopyto

Awatar użytkownika
Mag69

Post autor: Mag69 » czw mar 20, 2008 10:29 am

blokady krzywkowe cz pełne 100% ??

:)21
LJ 70

el Kopyto
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: el Kopyto » czw mar 20, 2008 11:56 am

Mag69 pisze:blokady krzywkowe cz pełne 100% ??

:)21
Niestety jestem na tyle zielony że nie wiem co to znaczy. Jest to mój pierwszy samochód do naprawy tego rodzaju. Do tej pory robiłem tylko nysy, żuki, golfi I - III i motocykle, w związku z czym proszę o wyrozumiałość.
A może jakiś link odnosnie tego tematu żebym mógł się dokształcić i nie zadawać głupich pytań?
Pozdrawiam
el Kopyto

Awatar użytkownika
gÓral świętokrzyski
Kontaktowanie:

Post autor: gÓral świętokrzyski » czw mar 20, 2008 12:00 pm

krzywkowe są na alegro za ok 800 zł a pełne to tylko na zamówienie ktoś Ci moze zrobic
Deszcz zacina nas po pysku Uaz przelazł po bagnisku

www.korbol.prv.pl

bartas 4x4

Post autor: bartas 4x4 » czw mar 20, 2008 1:15 pm

chłopaki z MUDMASTERS mają coś takiego na sprzedaż http://moto.allegro.pl/item332610087_bl ... _100_.html -100% blokada
napisz do nich to napewno się dogadacie :D
student

el Kopyto
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: el Kopyto » czw mar 20, 2008 3:47 pm

gÓral świętokrzyski pisze:krzywkowe są na alegro za ok 800 zł a pełne to tylko na zamówienie ktoś Ci moze zrobic
A kto może zrobić i jak długo się na to czeka?
A te z alegro są coś warte?
Pozdrawiam
el Kopyto

Awatar użytkownika
gÓral świętokrzyski
Kontaktowanie:

Post autor: gÓral świętokrzyski » czw mar 20, 2008 5:22 pm

el Kopyto
te z alegro bardzo dobrze robią 'ale wyzej masz ciekawą opcje od mudmstersow tylko musiałbys jakies sterowanie do tego zapodac (cięgno)
Deszcz zacina nas po pysku Uaz przelazł po bagnisku

www.korbol.prv.pl

Awatar użytkownika
Bartmann
Kontaktowanie:

Post autor: Bartmann » czw mar 20, 2008 8:41 pm

Ta blokada bardzo fajnie robiła...szczególnie załączanie profi bo nie szło na kłach tylko zębach więc bardzo szybka reakcja :)2
Ale trzeba na jednej półosi wydłużyć frez celem prowadzenia przesówki...no i na pochwie mostu zrobić załączanie.
Miałem wszystko ale Kisiel gdzieś zapodział :cry:
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!

Awatar użytkownika
krolik

Post autor: krolik » pt mar 21, 2008 3:19 pm

więc kolego tak ta krzywkowa to jest automat wygląda jak z zewnątrz jak zykły mechanizm różnicowy ale w środku zamiast satelit są krzywki które jak koła kręcą się z różną prędkością to się zacieśniają i napęd idzie na oba koła z tym że maxymalnie 70%(zaleta to ta że wkładasz do środka i jest, wada ci co mieli mówią że góra na 3 lata i wybucha i na asfalcie lepiej nie przyspieszać w zakrętach bo sie może zapiąć i pociągnąć auto na wprost), a ta mechanicznie co mają tu mudmastersy to przerobiony kosz normalny wadą jest tylko to że trzeba zrobić na moście jakieś wyjście do włączenia tego jakąś linką, wysprzęglikiem hydraulicznym czy co tam wymyślisz, zalety to mocna konstrukcja i pełne 100% blokowania (oba koła ciągną równo) i ty decydujesz kiedy włączyć. Ja mam u siebie 2 te co mają mudmastersy z przodu i z tyłu z tym że jeszcze nie testowałem bo fura jeszcze nie skończona

Awatar użytkownika
gaaz99

Post autor: gaaz99 » śr mar 26, 2008 8:42 pm

krolik pisze:więc kolego tak ta krzywkowa to jest automat wygląda jak z zewnątrz jak zykły mechanizm różnicowy ale w środku zamiast satelit są krzywki które jak koła kręcą się z różną prędkością to się zacieśniają i napęd idzie na oba koła z tym że maxymalnie 70%(zaleta to ta że wkładasz do środka i jest, wada ci co mieli mówią że góra na 3 lata i wybucha i na asfalcie lepiej nie przyspieszać w zakrętach bo sie może zapiąć i pociągnąć auto na wprost), a ta mechanicznie co mają tu mudmastersy to przerobiony kosz normalny wadą jest tylko to że trzeba zrobić na moście jakieś wyjście do włączenia tego jakąś linką, wysprzęglikiem hydraulicznym czy co tam wymyślisz, zalety to mocna konstrukcja i pełne 100% blokowania (oba koła ciągną równo) i ty decydujesz kiedy włączyć. Ja mam u siebie 2 te co mają mudmastersy z przodu i z tyłu z tym że jeszcze nie testowałem bo fura jeszcze nie skończona
robie jeszcze te 100%-towe ale na zamówienie :wink:
uaz 2,4td uaz2.8i gaz66

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”